Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zánět prsu můžeš dostat třeba desetkrát.. já ho měla dvakrát během jediného týdne ![]()
Vzniká z přebytku mléka (asi dítě zrovna pije méně), musíš hodně kojit a odstříkávat přebytky co to dá… tím půjde teplota dolů.
ahoj já měla taky zánět prsu a po něm jsem musela přestat kojit protože jsem ztratila mlíko po antibiotikách
Já mlíko odstříkávala a měla jsem zánět 5× za sebou, vždy po dobrání atb. do 24 hodin nástup zpátky… musela jsem kvůli tomu pak ukončit laktaci..protože bych se těch zánětů nezbavila. A atb.zabírali čím dál po delší době a byl to humus než zabrali.
taky jsem si prošla dvakrát zánětem po té zkušenosti jsem už nechtěla kojit a také že jsem přestala,laktace mi ukončená nebyla jen podle rad jsem si stahovala prsa atd.
ahoj prosím o radu, prodělala jsem zánět prsu asi dva týdnu po porodu, nyní nám jsou už čtyři měsíce a mě se zdá že nám začíná znova zánět (zimnice,horečky,bolest prsu) je možné že jsem dostala zánět zase? myslela jsem že dvakrát ho dostat nemůžu..díky za odpovědi