Psycho z opuštění bytu

Anonymní
19.4.11 11:05

Psycho

Ahoj holky,tak jsi jdu zas pro radu.Už nevím co mám dělat.Začalo to tak před 2 měsíci:když mám jít někam ven z bytu,začne mi být špatně,zpočátku jsem venku chytala průjem,teď už došlo i na zvracení.Prostě sotva co vytáhnu paty z baráku,je zle.Cesta autobusem byl horor,myslela jsem že tam všechny obhodím :oops: Pořád jsem si říkala,že to bude nějaký přechodný stav,že to bude lepší.Ale dneska už mi došla trpělivost.Naplánovala jsem si s dcerkou doktora a ještě před tím došla na poštu,která je od baráku minutu.Samozřejmě se doktor nekonal,protože mi zas začalo být zle,sotva jsem doletěla z pošty domu :oops: Zažily jste to někdo?Moc díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
19.4.11 11:08
Anonymní píše:
Ahoj holky,tak jsi jdu zas pro radu.Už nevím co mám dělat.Začalo to tak před 2 měsíci:když mám jít někam ven z bytu,začne mi být špatně,zpočátku jsem venku chytala průjem,teď už došlo i na zvracení.Prostě sotva co vytáhnu paty z baráku,je zle.Cesta autobusem byl horor,myslela jsem že tam všechny obhodím :oops: Pořád jsem si říkala,že to bude nějaký přechodný stav,že to bude lepší.Ale dneska už mi došla trpělivost.Naplánovala jsem si s dcerkou doktora a ještě před tím došla na poštu,která je od baráku minutu.Samozřejmě se doktor nekonal,protože mi zas začalo být zle,sotva jsem doletěla z pošty domu :oops: Zažily jste to někdo?Moc díky za odpovědi

Taky jsem to měla, skončila jsem u psychiatra s diagnozou panická porucha… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.4.11 11:08

a kde bydlíš?U fukušimy? :mrgreen: (to byl samozřejmě vtip)
Nejsi na něco alergická?Co ovzduší jaké u vás je?Nebo tlak?Doma s otevřenejma oknama nemáš problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
19.4.11 11:12

A jak ti byva spatne? Jakoze opravdu na zvraceni, nebo se ti sevre cely hrdlo strachem? Mota se ti hlava, zalehaji usi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.11 11:15

Regulérně bliju,ale doma mi takhle není,jenom venku,už si fakt připádám jak nějaký blázen

• Citovat
  • Upravit
48576
19.4.11 11:19
Anonymní píše:
Regulérně bliju,ale doma mi takhle není,jenom venku,už si fakt připádám jak nějaký blázen

a nemáš z něčeho strach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
19.4.11 11:19

No a bojíš se venku, nebo prostě jdeš normálně bez strachu ven a je ti špatně z ničeho nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.11 11:28

No těsně před tím než vyjdu mi začne být divně a pak už to jede.Já nevím,spíš už mám strach z toho abych se nepoblila před lidma a pak když už teda někam mám jít,tak si to vsugerovávám,že mi zas určitě bude špatně,fakt děs

• Citovat
  • Upravit
35791
19.4.11 11:31

No většinou to je, že máš třeba strach z lidí, z bakteríí, z mhd, z otevřeného nebo naopak uzavřeného prostoru, z něčeho a je taková panika, že může být i špatně. Nestalo se ti něco před těma 2 měsíci, nějaký negativní zážitek? Nejsi těhotná, nemocná? Alergická, nesmrdí ti třeba autobus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
19.4.11 11:42

Nechci hned malovat certa na zed a preju ti, at je to pouze fyzicky problem, ale podle me je to panicka uzkostna porucha - agorafobie a socialni fobie, atd., priznaky k tomu ukazuji..
Nejhorsi je dostat se do zacarovanyho kruhu, kdy se bojis, ze ti bude blbe a ohodis ty lidi a uz se ti zacne delat blbe PREDTIM nez ti vubec blbe je :wink: A pak uz z toho fakt nejde ven…

Pokud je to tohle, neni to sranda, ja mam PUP uz 9 let, s vetsim ci mensim zlepsenim, nenech to dojit daleko a opravdu navstiv psychiatra a psychologa, nejlepsi je na krizovku nejake krizove centrum, kde te seznami s tim, co to je a daji ti popr. neco na uklidneni a pak doporucuju psychoterapii…

Spoustece jsou opravdu ruzne, neco z minulosti, z detstvi, blby zazitek, nebo opravdu normalni stav, kdy se ti venku udelalo blbe (mezi lidma, v autobuse, v tehotenstvi, drogy…) a ty se ted bojis, ze se to stane znova a uz si to vsugerovavas a samozrejme se to stane.....

Takze drzim palce AT TO NENI TOHLE a at to brzo prejde!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.11 11:45

teď mi spíš dochází,že to mám v uzavřených prostorech,kde jsou lidi.nemám problém s navazováním vztahu ani nic podobného.Těhotná ani alergická nejsem

• Citovat
  • Upravit
4242
19.4.11 11:48

No tak to klidne muze byt ono, ja nesnasim proste prostor, ze ktereho nemam uniku (zacalo to metrem a pokracovalo tramvaj, bus, CSAD bus atd, vlak neva, tam je chodbicka a zachod a muzu se projit :lol: )..
Nesnasim, ze jsem mezi lidma, ktery na me cumej a ja pred nima muzu omdlit/pozvracet se/spadnout atd.. Proste jsem magor :lol: :lol: :lol:

Pruser prave je, kdyz se mi to z toho metra (ja mela blbej zazitek v metru za povodni v Praze) rozsirilo na vsechno a z tech uzavrenych prostor i treba do restaurace plny lidi, na koncert plnej lidi, na postu (kde ceka hodne lidi, zadnej vzduch a musis stat ve fronte) a do supermarketu, to byly chutovky … :roll: Takze fakt doporucuju pokud se z toho nedokazes dostat sama (cviceni, dychani, nejake „odvadeci“ techniky, jako ze myslis na neco, ctes si, pises sms…), tak vyhledat pomoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
19.4.11 11:48
Anonymní píše:
No těsně před tím než vyjdu mi začne být divně a pak už to jede.Já nevím,spíš už mám strach z toho abych se nepoblila před lidma a pak když už teda někam mám jít,tak si to vsugerovávám,že mi zas určitě bude špatně,fakt děs

Tohle se dá léčit u psychologa či psychiatra. Četla jsem hezkou knížku od Viktora Frankla, kde popisoval podobné případy a jejich léčbu paradoxní intencí. Držím palce ať tě to brzy přejde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.11 12:05

ZelvaVeruna:
Přesně,fronta v obchodě,na poště,v hospodě to přechází po 2 pivech :roll:Ale už mě to fakt otravuje,už jsem přemýšlela,že jestli by to takhle mělo pokračovat napořád,radši si hodím mašli.Je to hrozné,kdo nezažil,nepochopí

• Citovat
  • Upravit
7631
19.4.11 12:27

Nevím, jestli poradím, ale maminka kamarádky musela kvůli podobným stavům opustit zaměstnání a zůstat jako žena v domácnosti. Prý se opravdu může jednat o panickou poruchu nebo druh fobie…Není to žádná hanba se svěřit psychologovi. Je lepší věc podchytit hned v začátku, ať víš, na čem jsi a pracovat na zlepšení stavu. Držím paleček :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí