Bulka v prsu v těhotenství

87
3.4.14 21:45

Bulka v prsu v těhotenství

Ahoj, jsem v 18. tt těhotenství a dnes jsem si v prsu nahmatala bulku muze byt tak 1 cm velka. Neboli, nic. Prvni ctyri mesice me bolely prsa a ted prestaly a nahmatala jsem tohle. Tak me samozrejme napadlo to nejhorsi… Mate nekdo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1499
3.4.14 21:53

Ja jsem si nasla bulku asi dva mesice pred porodem, hned jsem sla na kontrolu (ultrazvukem). Podle vysetreni to byla jen tukova bulka, a po ukonceni kojeni mam jit na kontrolu. Dceri je rok a pul, bulka zmizla sama, tak jak se objevila. Zmizla asi rok po porodu. Ale urcite si s tim hned nekam zajdi! Tohle neni nic co by se melo podcenovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
3.4.14 21:56

@Scarenka mela, byla dokonce bolestiva. Byla jsem na UZV prsou, i kdyz u tehotnych to neni zvykem. Jedna zlaza byla zvetsena. Po ukonceni kojeni opet zacala delat problemy, opet jsem byla na UZV prsou. Tam mi zkoukli obe prsa, potvrdili, ze je to jen zlaza a ze nekdo je takto zlobivejsi ma, ale bude to chtit pravidelny UZV a radeji zadne hormony…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
3.4.14 22:00

Urcite si to nech zkontrolovat, ale nemusis hned myslet na nejhorsi, vlivem hormonu se s prsy deje spousta zmen, mne se v tehu vzdycky aktivuje pridatna mlecna zlaza v podpazi, taky jsem si asi v polovine tehotenstvi nahmatala bulku a plasila, ale bylo to v pohode, nebolelo to nic, po ukonceni kojeni zase zmizela

• Citovat
  • Upravit
7932
3.4.14 22:05

Zavolej si do nejbližšího screeningového centra (seznam najdeš na www.mamo.cz) a objednej se na ultrazvuk - v případě, že si něco hmatáš, by tě měli vzít rychle ;)
buď si můžeš nechat napsat žádanku od gynekologa a nebo můžeš jít rovnou na vyšetření jako samoplátce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
3.4.14 23:20

@Scarenka Taky bych k doktorovi zašla, ale opravdu to nemusí být nic vážného! Já sama mám také přídatnou mléčnou žlázu, v dolní části prsu zhruba tam, kde je kostice od podprsenky no a celé těhotenství jí mám naběhlou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
3.4.14 23:38

@Yoga_girl taky to mam tam jakoby je kostice je to takova kulicka nebo fazolka nevim jak presne to popsat… Byla jste s tim na ultrazvuku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
4.4.14 00:07

@Scarenka Ano, už je to pár let a doktorka mi tam řekla, že to nic není, že se vůbec nemusím bát, že by mi akorát doporučila tu žlázu odstranit než otěhotním, že pak by mohla zlobit a bolet, ale já to bohužel nestihla :) Takže doufám, že s tím moc problémy mít nebudu, akorát si to v poradně zapsali při sepisování porodopisu a mám to nahlásit na šestinedělí sestřičkám, aby pohlídali, že to nebude zlobit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.4.14 06:55

@Scarenka můžeš si to nechat zkontrolovat, ale nic to nejspíš nebude. Já chodim na mamologie, ale teď, v těhotenství, mi dr řekl, že je zbytečné, abych tam chodila. Že se prsa v těhotenství hodně mění, vč. různých útvarů, že to k tomu patří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.4.14 16:51

Ahoj holky, mám malou bulku v levém prsu hned nahoře u bradavky, minulý rok jsem byla s tím u gynekologa a ten mě poslal na sono, prso jsem měla v pořádku, paní doktorka mi řekla, že tam opravdu nic nemám a že každý prso je jiné. Ale bulku tam mám furt, a občas mě to prso pobolívá nedávno jsem byla opět u gynekologa a prso mi prohmatával a říkal že jsou to žlázy a nebo, že to může být maličká cysta…Prso mě, ale občas pobolívá furt. Nemáte s tím některá zkušenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.2.16 21:47

Ahoj holky. Těhotná sice nejsem ale snažíme se s přítelem asi půl roku. Ale mám jiný problém už mě asi 3 dnů bolí pravé pro a dole ve spodní části asi tam kde je kostice od podprsenky mě to pro bolí a mam tam bulku asi ve tvaru fazolky máte s tím nějaká zkušenosti? Celkem se toho bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí