Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy, našla jsem si v levém třísle bulku.Máte s tím někdo zkušenost?z čeho vzniká?námaha, stres nebo něco jiného? Docela jsem vyděšená.Děkuji
Možná ses do něčeho kopla nebo bouchla a zareagovala na to patřičná tříselná uzlina
.
nevybavuju si, že bych se nějak bouchla, ale malý byl nemocný a pořád jsem ho tahala na rukách,4dny teploty v kuse, docela pro mě nářez, má 11kg, tak by to mohlo být i z toho?snad snad ![]()
Mně se to stalo 14dní po potratu a prý se to stává. Už si nepamatuju, jak mi to dr. z poradny napsal
myslím infekce, já po potratu prodělala zánět.
moje mamka měla takhle bulku v podpaží a byl to zánět lymfatické uzliny. pokud to přes víkend nezmizí, radši bych zaběhla k doktorce. mamka na to měla antibiotika… ale taky je možné, že to máš jenom namožené. těžko říct…
marianetko,pokud ses tak tahala s malým ,může to být i kýla.Anebo zduřelá uzlinka.Myslím si ale,že v každém případě by to měl vidět dr.
priklanam sa k zdurenej uzline, je to tvrde ako kamen, alebo skor take poddajne? a aky priemer cca?
BUlka v trisle se mi udela ,kdyz se mi udela opar.Takhle se telo brani.
Kéž by to bylo jen namožené, mám to totiž i na stejném místě na druhé straně.v pondělí radši zajdu ![]()
no, tak to je dost velke, ale ak to mas aj na druhej strane, tak to bude asi zapal uzlin, radsej veru chod k dokymu, nech si kludna. urcite to nebude nic vazne ![]()
pokud je to na obou stranách,přikláním se k uzlinkám,možná si chytila něco od malého,určitě se nech vyšetřit a vzít krev
Já jsem zase slyšela, že to bývá reakce na kýlu…to by mohlo být z toho tahání ![]()
Taky mám ten pocit, že to bude z námah, přesto v pondělí hned zajdu k doktorovi, 4 dny byl malý v horečkách a byl klidný jen na ruce, má neštovičky a špatně je snášel, tak jsem ho nosila a i na mě usínal, ted máme konečně dva dny klid od teplot, tak je už klídek. Dalo nám to pěkně zabrat. Jen nevím, asi nejprve k obvodnímu lékaři, že? ![]()
ano k obvodnímu,troufám si tvrdit,že ti odebere krev na sedimentaci a krevní obraz,popř CRP.