Caro luxurians- máte zkušenost?

2616
19.7.10 23:25

caro luxurians- máte zkušenost?

Všechno se mi špatně hojí velkými jizvami a při porodu jsem se pěkně potrhala i zevnitř a dr. mě šila skoro hodinu. Když byly malýmu dva měsíce, udělaly se mi v jizvě v poševním vchodu 4 výrůstky, při mechanickém podráždění krvácely a gyndař řekl, že to je sliznice vyhřezlá zvnitřku jizvy a že se to občas stává. Ve FN, kde jsem rodila, mi to lékařka servala zaživa peánem (bolelo to jak prase) a cca před měsícem se mi to udělalo znovu. Dva a ještě větší a hlouběji, tak mi teď ženou pod kudlu v narkóze. Jsem z toho jelen, neznám nikoho, komu by se to udělalo. Je to prý zákrok na pár minut, ale ta narkóza mě štve, protože kojím a dr. v nemocnici mi ani rámcově neřekl, jak dlouho nebudu moct kojit a malý vůbec nechápe flašku. Otázka tedy zní- měla jste některá caro luxurians (aneb „živé maso“, jak jsem se dočetla na netu…) a s jakým průběhem, léčbou, opakovaným výskytem…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9556
20.7.10 07:21

ahojky, nevim jestli jsem mela uplne to stejne co Ty, muj gyndar tomu rikal granulace…no vypadalo to tak, ze jeste v sestinedeli jsem si nasla v miste siti vyrustek, ktery na dotek silene bolel a pri podrazdeni krvacel, gyndr mi ho odstranoval chemicky + mechanicky, taktez bez umrtveni, ja myslela ze zdechnu, sestra me pak musela podpirat a nechat sedet u sebe, byla jsem uplne bila jak stena :roll:
no kazdopadne me cekali dalsi drobne vyrustky, ty jsme ale zkouslei prelecit vyplachy Rosalginem, pri dalsi KO se znovu rypal v tom nejvetsim - nehojilo se to dobre, rikal, ze kdyz se to nezlepsi, budu muset taky do nemocnice…nakonec diky bohu se to vstrebalo a zahojilo (po 6 mesicich po porodu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
20.7.10 08:02

Tak já nevím, jestli mám přesně to samé, nicméně po porodu mám se šitím jen problémy. Porod mi byl ukončem VEXem, takže jsem měla nástřih + ještě hodně potrhaná, hlavně vevnitř. Šili mě pod úplnou narkózou přes hodinu.

No po porodu děs a běs, nateklá jsem byla snad až za krk, hrozně dlouho se to hojilo, stehy nechtěly vypadat, pro mě ten nejhorší zážitek z celého porodu. Pak mě to dost dlouho bolelo samo o sobě, při sexu to bolí doteď a ještě dva dny potom.
Taky mám vevnitř nějaké výrůstky, připadám si jak zrůda, ty výrůstky jsou fakt hrozné. Navíc jizva po nástřihu je podle mé gyndr. sešitá hodně křivě a asi mě taky sešili víc, protože mě to pořád strašně pne a tahá, jakýkoli dotek je nepříjemný :-(.
Před měsícem jsem s tím šla na gyndu a Mudr. mi doporučila Sanagel, ten je znecitlivující, mělo by se tím mazat 2-3× denně, jenže já to teda bohužel flákám, tak nemůžu říct, jestli to pomáhá úplně. U mě je to asi o 20% lepší. No a Mudr říkala, že v Praze je nějaká speciální porada, pro ženy, jako jsem já a jestli se to nezlepší, že mě tam pošle. Jsou pak různé druhy léčby.
Ale řeší se to prý až tak kolem jednoho roku od porodu. Do té doby je možnost, že se to spraví samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
20.7.10 15:06

Ano, ano, granulace je další výraz pro totéž… To jsem ráda, že v tom nejsem sama, už jsem si pomalu přišla jako blázen, že mi rostou takový divný věci jako jediný na světě :wink: Malýmu je 7 měsíců a já od porodu žiju skoro jak abatyše, páč dr. zakázal pohl. styk, kvůli krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
20.7.10 15:18

zkus si koupit rosalgin, me vazne moc pomohl, takze jsem se obesla bez dalsich silenych zakroku …
diky tomuto se vyhybam dalsimu tehu, rodit bych sla klidne hned, ale ty poporodni problemy se sitim… :zed:

http://www.docsimon.cz/…ygienu-500ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.7.10 15:26

Ahoj, kvůli debilní doktorce a PA u porodu jsem musela podstoupit zákrok pod narkózou, když bylo synovi 7 dní. Naštěstí mě šoupli samotnou na třílůžák, byl tam se mnou přítel i synek. Před zákrokem jsem syna nakojila, dokonce mi od nedonošenců přinesli elektrickou odsávačku, abych odstříkala do zásoby. A během zákroku přítel syna nakrmil asi dvakrát pomocí stříkačky.
Dvě hodiny potom, co jsem se probrala z narkózy jsem musela odstříkat z každého prsa co to šlo a mlíko vylít a pak jsem teprve mohla kojit normálně. Takže kdybys musela „pod kudlu“ dá se to v nejhorším zvládnout takhle.
Hmm, teď čtu, že máš sedmiměsíčního, tak nevím, jestli budou v nemocnici takhle vstřícní jako u nás. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
20.7.10 15:35

Tam se na mě vyprdnou a dvě hodiny po zákroku pofrčim domů jako namydlenej blesk. Prý není k hospitalizaci důvod… A tu operaci mám jistou, ve čtvrtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
20.7.10 15:36

Ten rosalgin zkusím po operaci, snad to pomůže, aby se mi to nevracelo, což se prý často děje a vzhledem k tomu, že už to mám podruhý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.7.10 15:41

Tak snad ti někdo prcka pohlídá a bude to OK. Odstříkej předem do zásoby a po dvou hodinách po narkóze by už měly být sajrajty z narkózy vyplavené a když si budeš moci dovolit nekojit po narkóze ještě déle - tak tím líp. Stejně, že tě doktor o tomhle neinformoval, to je na :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
20.7.10 16:26

Manžel si bere dovču a Jája už naštěstí dlabe příkrmy, ale stejně je pořád hlavně kojený… No, jeden den to na UM přežije. Moc toho neodstříkám, protože kojím jen jedním prsem (druhé po zánětu dva týdny po porodu přestalo vyrábět i přes veškeré snahy) a malej všechno vypije. Akorát to do něj dostat, protože flašku nechápe, ale zase něco zvládne hrnečkem. Už jsem tu situaci nějak vstřebala. Teď spíš řeším, aby to k něčemu bylo a nemusela jsem se s tím trápit opakovaně. Jo a doktora v nemocnici jsem se samozřejmě ptala, jak dlouho nebudu moct kojit a řekl, že se mám před operací zeptat anesteziologa. Když jsem se ptala na alespoň přibližný odhad, docela rázně odsekl, že neví. :zed: Bych se picla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
20.7.10 19:04

tak preju hodne stesti, aby to dopadlo dobre a uz se Ti problemy nevracely! vim jak moc je to neprijemny, odchazela jsem z gyndy s brekem :-?
kojeni male jsem naststi resit nemusela, je od 2 mesicu na UM, ale urcite to s malym zvladnete :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mishág
7.11.13 22:35

Caro luxurians

Sice je tato diskuze už stará, ale vzhledem k tomu, že mi vyběhla na googlu jako první píšu sem, kdyby některá další potřebovala info. Udělalo se mi totéž. Lékař mi to však potřel nějakou černou vodičkou (předpokládám, že asi vypálil) a samo to odpadlo, po 14dnech jsem šla opět k lékaři a konstatoval, že tam ještě kousek je, takže opakoval zákrok s černou vodičkou a teď mám jít opět za tři týdny na kontrolu. Lékař mi sice styk nezakázal, ale upřímně vůbec se mi do něj nechce :,( Což v naší domácnosti už začíná působit lehké napětí… Je to děs, jak už zde někdo psal, klidně bych rodila znovu, ale to šestinedělí a pak takovéhle problémy, to je otřes! :?

• Citovat
  • Upravit
795
27.8.14 22:23

Oživuji diskuzi, máte, prosím, někdo aktuální zkušenost? Řeší se to ještě operativně v narkóze nebo jak psala Mishag ambulantně? Mám stejný problém :(, ale čtyřměsíční holčičku, která je plně kojená a jakoukoliv lahvičku stejně jako dudlík vytrvale odmítá, takže si odloučení od ní vůbec nedovedu představit :|.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
28.8.14 11:42

Tak já napíšu, jak to dopadlo u mě. Nakojila jsem těsně před premedikací, narkoza fakt na chvilku (asi 20min), pak mě nechali dvě hodinky prospat, odjela jsem domů, kde jsem odstříkala, co šlo a tak za hodinu šla hned kojit (podle instrukcí anesteziologa). Jinak u mě nakonec zjistili, že dr. po porodu udělala prasáckou jizvu, která stáhla kruhovitě vnitřek pochvy a potvrdilo se, že reoperace byla nutná, ambulantně by stejně nevyřešili nic. Po šestinedělí kontrola a od té doby svatý klid. Sedm měsíců po porodu konečně konec trápení a už nikdy se mi to nevrátilo. Před dvěma lety jsem rodila podruhé, bez nástřihu, natržení a jakýchkoliv potíží. @toxik Pokud máš takhle malé dítě zkus to třeba ještě měsíc dva vydržet (já vím, je to děsný, ale není to nic urgentního, co by tě ohrožovalo na životě), až bude možné jí dát třeba kaši po lžičce (stačí pár, na zahnání hladu) a na zapití vodu (taky lze lžičkou). Navíc už bude větší a je pravděpodobné, že nebude vyžadovat tak časté kojení, jako teď. Jinak já kdybych bývala čekala, až syn přijme nějakou flašku, čekala bych do jeho 10 (!) měsíců, protože do tý doby všechny odmítal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
28.8.14 11:57

@TýnkaK děkuji moc za reakci, takže nebyla ani nutná hospitalizace? Já jsem se bála, že mě tam nechají i přes noc…a bolí to pak asi stejně jako šití po porodu, že? Už abych to měla za sebou… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí