Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, děvčátka. Mám 6 dní po porodu a zjistila jsem, že neudržím moč
Po prvním porodu jsem tohle neměla. Zkouším, když jsem na záchodě přerušovat čurání, ale vůůbec mi to nejde. Bojím se, abych se někde nepočurala, když budu venku
Měly jste to taky některá z vás? A co s tím???
měla jsem po porodu to samé,ještě v porodnici jsem informovala lékaře a poslali mi rehabilitační sestru která mě naučila pár cviků na posílení pánevního dna.Pokud jste již doma skuste vygooglovat.Nějakou dobu to trvá ale dá se to upravit.http://www.tenacz.cz/Zeny/tehotenstvi-novopecene-maminky/
Já jsem neměla zas až takový problém jen jsem po porodu se snažila přerušit čůrání a moc to nešlo předtím to bylo v pohodě,ale teď je to úplně v pohodě pořád jsem to na wc cvičila,že jsem to zkoušela zastavit,pustit atd. a ted už to je ok.
Jo jo, posilovani pan. dna je klicove. Prerusovat moc na wc je idealni, take klidne 5× i vicekrat denne stahuj spodek jako pri preruseni curani, tak 3 serie po 20 stahnuti, kdykoliv, kdekoliv, ve stoje, vsede, vleze, za par tydnu bude lepe, uvidis. Pokud ne, tak se po sestinedeli zmin gynekologovi, urcite to nejak vyresite. Linda
Jak píšou holky, jedině to posilování. Já jsem neměla problém s močí, ale zato jsem nemohla udržet větry
, což bylo při 4 maminkách na pokoji v porodnici dost problém. Dr. mi řekla, že mám stahovat svěrač kdykoliv si vzpomenu a asi po týdnu to pominulo ![]()
jj, posilování zabírá. já měla po druhém porodu to samé. myslím, že po 6nedělí s to začlo zlepšovat. a teď už nemám prorblém, ani když prudce kýchnu nebo tak. ale chce to fakt posilovat to pánevní dno. 6 dní po porodu bych se ničeho neděsila
.
Děkuju moc za rady. Na tom záchodě to zkouším pořád, ale nejde to
Tak budu cvičit pořád, ať nemusím nosit plínky ![]()
Ahoj, prosim o radu. Jsem 19 dni po porodu a nejde mi pri curani zastavit moc na zachode. Jinak moc udrzim pri kasli i kychani, ale toto me trapi. Zlepsi se to? Muzu cvicit svaly panevnivo dna uz ted? Nekde ctu, ze se ma az po 6 nedeli, nekde hned, tak nevim. Dekuji
Muzes cvicit hned. A zlepsi se to, neboj. Ja jeste 3 mesice po porodu musela pri prvnim pocitu na curani utikat na zachod co nejdriv, protoze jsem sverac poradne neudrzela. Pak se to ustalilo a vsechno se vratilo relativne do normalu ![]()
Svaly pánevního dna můžeš cvičit klidně den po porodu. A cvič je!!! Každý den pravidelně, klidně i několikrát. A už napořád. Je to prevence inkontinence i do budoucna, ve stáří. Jinak teda abych odpověděla na otázku. Zlepší se to, pokud budeš trénovat
Mně to trvalo děsně dlouho. Prvních pár měsíců jsem musela chodit na toaletu dřív, než se mi vůbec chtělo, jinak jsem si cvrkla. A vstát jsem musela až po napočítání do 10 od dočůrání, protože jsem jinak taky ucvrkla. Přerušit močení jsem opět svedla až tak po 9m. Takže radím nepodceňovat pravidelné cvičení pánevního dna. Jsem 4 roky po porodu a cvičím denně.
@Anonymní píše:
@VikiRiki @Tableta dekuju! Ja jsem z toho tak nestastna! Takze budu proste zkouset zadrzovat moc na toalete? Ja musim chodit casteji, kdyz dyl nejdu, tak me pak hrozne picha v brise. A dnes me druhy den tlaci mocak, furt se mi chce, tak doufam, ze jsem nepristydla.
No jestli tě u toho nebolí močová trubice, tak se o to klidně pokoušej
Ale mimo to je cvič i klasicky - stahování svalstva a nezapomeň si to při tom i představovat. Vím, zní to ujetě, ale pomáhá to. Nejdřív je stahuj a představuj si, jako bys měla oblečený bodýčko a zapínala ho = od zadku a předku doprostřed. A pak i naopak - stahuj svalstvo a představuj si, jako bys měla pysky od sebe a chtěla je dát opět k sobě = od stehen doprostřed. Nevím, jak jinak vysvětlit ten druhej způsob, ale určitě chápeš. Je potřeba dělat oba.
@Tableta tak prijemny to neni ale kdyz to pomuze. Ted jsem to zkusila a kdyz hodne zatinam tak se postupne ten proud moci prerusi a prestane. Ale hned to preruseni nejde. Tak snad neni nic ztraceno.
@Jiricce muzu se zeptat, kdy začalo prerusovani pomahat? Mám stejny problém