Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pro všechny, které trpí stejnou nemocí-rady a tipy na vyléčení. ![]()
Zdravím Vás všechny děvčata,
budu ráda,když se se mnou podělíte o své zkušenosti s touto nemocí,cca od 01/10 jsme se s přítelem pokoušely o miminko,ale bezvýznamně, v březnu pak nastaly problémy urputné křeče v podbřišku, výtoky, nepravidelná MS, lékařka mi na nic nepřišla po prvním vyšetření, tak jsem navštívila druhou dr. s tím, že se mi ještě více přitížilo a přišla mi na Ureaplasma urealyticum ve vysokém titru, také progesteron vysoké hodnoty, léčila jsem se tetracyklinem a poté mi nasadila proveru…no a problémy mám neustále…holky prosím poraďte mi
antikoncepci neberu cca rok a půl,špatné jaterní testy.
S léčbou v tomto stavu moc neporadím. My jsme taky nemohli počít, žádné subjektivní problémy jsem neměla (ale ani pravidelný cyklus). Krátce, první dcera po 1.IUI, při kontrolních testech v druhé polovině těhu pozitivní ureoplazmata, já i partner přeléčeni antibiotiky. Druhé těhu přirozeně měsíc po ukončení kojení, obě děti donošené, zdrávy. Může to být příčina neplodnosti, dá se léčit.
Děkuji za poznatek…snad to vše dobře dopadne,slyšela jsem právě a také četla na internetu,že mohou být příčinou neplodnosti
v neléčené formě, lékařka mi řekla,že to v sobě může člověk mít i několik let bez příznáků.
ahoj Janulindo, ja se take lecila pro neplodnost a doktorka mi nasla ureaplasmata - prelecili jsme se s partnerem antibiotiky a kontrolni testy uz dopadly dobre. take jsem je musela mit dlouho (problem s vytoky..), jenze bezne se tenhle test moc nedela
delali ti kontrolni testy, zda jsi uz prelecena?
jinak pricinou neplodnosti jak jsem pochopila muzou byt kvuli srustum, to ti ale v nejakem CAR zjisti, jak jsi na tom.. u mne pricina byla nakonec ve spatne hladine FSH hormonu (a srusty zadne, takze ureaplasmata zadne nasledky nenechaly), a povedlo se hned prvni IVF
tak drzim palce ![]()
Ahoj holky, prosim vas za jak dlouho po dobrani atb jste sly na kontrolni stery? ![]()
@Miriamm ja byla taky dnes ale jen po 2 tydnech od dobrani
tak jako tak, snad budou vysledky dobre ![]()
@Miriamm a jak mu na to prisli? u nas se taky lecil i manzel, ale preventivne ![]()
@Miriamm jejda to je mi moc lito
ja se dozvim vysledky v utery, mam z toho taky hruzu
nemuzeme na ivf dokud nebudem vyleceni, tak snad to bude v poradku, ale celkem pochybuju ![]()