Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Miriamm jejda tak pak pisni. nevis jestli se nejak rozslicuje ta ureaplasma? ze neco muze byt zavaznejsi a neco jen treba na pocatku? jak se to pozna? me psali v papiru jakesi hodnoty ale nevyznam se v tom ![]()
@Miriamm jaktoze vidis na netu vysledky? o tom jsem jeste neslysela. taky bych se koukla jestli nemam nekde ty svoje
jj sem ze vsetina, ale jezdime do olomouce
hledala sem zkusenosti holek tady a strasne moc jich ze zlina odeslo prave do toho olomouce, jak nebyly se zlinem spokojene, tak v olomouci ano
pry ve zline jen tahaji penize
tak sme sli rovnou do toho olmiku
@Miriamm tak ja uz ureaplasmu asi nemam, ale mam jiny zanet
takze zas atb, ale jen ja, manzel nemusi… to je nekonecny kolotoc, porad neco ![]()
Zdravím, po roce snažení jsme si nechali udělat spermiogram a vyšel katastrofálně. Ani 1 mil a ještě z toho jen 25% použitelných.
Přítel si nechal udělat vyšetření na urologii a zjistili ureoplasmu. Nasadili nám ATB Doxybene na 3 týdny a pak po 2 týdnech oba kontrolní stěry. Máte někdo zkušenost, že po přeléčení se upravil i spermiogram??
![]()
Mně výborný imunolog dr. Klubal říkal, že po 3 týdnech ATB na Ureaplasmata se vyléčí asi jen 25% pacientů. V ČR obecně se tato léčba velice zanedbava. Pokud máte poruchy plodnosti, doporučuji návštěvu u dr. Klubala. Ale pomohl už tolika lidem a má tak skvělý přístup i laboratoř, že se k němu dostat trvá a také to není vůbec levná záležitost.
Také máme dobrého urologa. Pokud stěry nebudou v pořádku tak dostaneme asi další ATB.
Levná záležitost není ani IVF, takže když už budeme do něčeho investovat tak asi raději IVF, než doufat že to půjde po návštěvě imunologa přirozeně.
Ahojky oživuji diskuzi. Chtěla bych se zeptat, zda a za jak dlouho jste vyléčili ureaplasmata? Doktorka mi tvrdila, že hned napoprvé se léčba povést nemusí. Ráda bych ale věděla, jestli se toho dá zbavit úplně. Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě osobní. Děkuji ![]()
Hned na poprvé, měsíc braní antibiotik i s partnerem a už 4 roky máme klid, dokonce jsem hned po léčbě otěhotněla ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky oživuji diskuzi. Chtěla bych se zeptat, zda a za jak dlouho jste vyléčili ureaplasmata? Doktorka mi tvrdila, že hned napoprvé se léčba povést nemusí. Ráda bych ale věděla, jestli se toho dá zbavit úplně. Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě osobní. Děkuji
ahoj, já se léčila delší dobu pro záněty močového měchýře, zatím mi všechny testy vyšly dobré tento týden…brala jsem kombinaci antibiotik zhruba dva měsíce, měl by se přeléčit i tvůj partner…společně s tím jsem intenzivně užívala lichořeřišnici a wobenzym… resp. předtím jsem byla léčena antibiotiky bez těhle doplňků…poté půl roku pauza a další léčba byla s doplňky a vyšlo to.
Děkuju za reakce. Mně je doktorka na urologii předepsala na 10 dní i pro partnera, měla jsem gynekologické i urologické potíže. Zbývají mi ještě 3 dny ATB, změnu cítím velkou, jen to ještě pořád není ono. Až po několika týdnech máme jet na kontrolní stěry.
@SarinkaSar1 Jak dlouho ses s tím tedy léčila? Ráda čtu, že máš výsledky dobré ![]()