Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj anonymní, já tohle mám už tři roky po vysazení AK. První dr. to neřešila vůbec, že se to prý srovná samo, druhý mi dal Utrogestan, který mi cyklus spíš rozhodil (navíc mě dost uspával), tak jsem to nechala být. Teď zkouším kapky gynex, tak uvidím, jestli se to zlepší. Taky mi bylo dr. řečeno, že je možné, že kvůli špinění, bych mohla mít problémy s otěhotněním. Teď budeme zkoušet, tak uvidím.
mě to začalo dělat dokonce při užívání HA (po vysazení jeden sice dlouhý, ale u mě normální cyklus), pak jsem si rozhodila hormony v těle sama - žádný umělý hormony do sebe už momentálně nehodlám cpát. Holky mi tady poradili zkusit ten gynex a potom zelený ječmen(není to dlouho - zatím zkouším a uvidím).
ahojky holky, díky za Vaše reakce, jsem asi po půl roku vysazení HA, s ní mi to nikdy nedělalo. Po vysazení se mi špinění objevilo cca 5 dní před MS, poté jsem začala pít kontryhel a na 4 cykly se mi to urovnalo, pouze jednodenní špinění před MS. Minulý cyklus jsem však špinila od půlky cyklu, přešlo to ve velmi slabou MS a dnes jsem 19. den cyklu a začala jsem znovu špinit, jsem z toho zoufalá. Mimi bychom si přáli, místo abych řešila toto.
.
Díky
holky,mě se to špinění stávalo,když jsme se začali snažit o 3.mimčo,a měla jsem i kratší cykly,než dřív,nakonec se zjistilo,že jsme měla šptaný hormonální profil a zhoršené výsledky na štítnou žlázu,pak se mi hormony po IVF zlepšily a když se mi i po lécích na štítku hodnoty urovnaly,zas jsme byla v pohodě-cyklus delší a žádné špinění,takže u mě to bylo hormonama
dopročuji nechat si udělat od svého gynekologa celkový hormonální profil
Ahojky holky, tak teď už jsem zmatená pořádně, nejenže špiním pořád, navíc jsme se s přítelem včera tulili a po sexu jsem slabě krvácela. Nevím, jestli se nerozjíždí MS, je na to brzo, jsem teprvé 20. den cyklu (počítáno na základě poslední, velmi slabé MS). U dr. jsem byla před dvěma týdny, jen mi na to špinění řekl, že kdyby se to opakovalo, že na to nasadí nějaké tabletky, ale moc se mi tam nechce.
Ahoj,
po sexu se mi to stávalo taky, ale jen vždy ve stejné části cyklu (taky ke konci):cert:
pokud se snažíte o mimi, tak bych si zašla za dr, at ti udělá ten homonální profil aspoň budeš vědet na čem jsi (rozhozené, nebo jsem párkrát slyšela, že se některým po vysazení HA neobjevila ovulace) a koneckonců neopodstatněné léky můžeš odmítnout…
já to zatím zas tak neřeším (jen ty bylinky a tak) mimčo plánujem až za pár let ![]()
Ahojky
Já tady tyto problémy začala mít take po vysazení antikoncepce a to je už rok a půl…mám tyto problémy neustále, do toho ještě další problémy a slyšela jsem že kapky gynex jsou výborné-jsou mi doporučovány, z takové přírodní léčby třeba také Herbalife,ale s tím nemám zkušennosti mnoho lidí si je však pochvaluje.
Ahoj holky, no tak MS se rozjela na plno, nechápu to. Jak jsem psala, jsem teprve 20. DC. NO uvidíme, co přinese další cyklus, aspoň budu mít dovolenou bez MS
, nějaké pozitivum jsem musela najít.
A co Vy holky? Jak dlouho už se snažíte? A máte už nějaké dítko, nebo zatím ne?
Zatím papa Soňa
Ahojik zatím nemám dítko ale plánujeme:-)))zatím ještě není jasné kdy začneme…mám nějaké zdravotní komplikace…:-( a co ty?
Ahojky, no my se už snažíme nesnážíme něco málo přes půl roku. V listopadu jsem vysadila HA a od té doby tomu necháváme volný průběh. Cyklus mi naběhl v pohodě, až teď. Proto jsem se trošku vylekala z toho rozhozeného cyklu. Ale snad se to už srovná, mám teď i více stresu, takže to může být i tím.
Mati, přesně se mi to taky objevuje po sexu (není divu, že už pak ke konci cyklu ani nechci
) a tak dva tři dny to špiní.
Jestli gynex funguje nebo ne asi nezjistím, vysadila jsem ho, protože nevím, jestli nejsem těhotná.
Peo píše:
Mati, přesně se mi to taky objevuje po sexu (není divu, že už pak ke konci cyklu ani nechci) a tak dva tři dny to špiní.
Jestli gynex funguje nebo ne asi nezjistím, vysadila jsem ho, protože nevím, jestli nejsem těhotná.
Tak přeji brzo //
Mě to špinění (v cyklu i po sexu) přestalo po vysazení - mě zaačali blbnout hormony už při užívání HA(3 roky). Ale začalo zhoršení pleti, vlasů, pocity na zvracení, ms bez nějakého hormonálního zásahu proběhla jen jednou, pár kil jsem přibrala… a teď ještě k tomu to počasí
no úžasný, já tohle dusno a vedra nikdy nezvládala
![]()
Mati, dík, já teď doufám, že ještě snad nejsem, chtěla jsem ještě chvíli vydržet v práci. No uvidíme, zase tak moc se zlobit nebudu ![]()
aha, tak to jsem přehlédla, že ti to blblo při AK. Mě to chodilo jak hodinky, až když jsem vysadila, tak to začalo. Ze začátku jsem mívala špinění a ms dohromady i 14 dní v kuse. Teď už je to lepší.
Vlasy a pleť se mi taky strašně zhoršily po vysazení a pár kil jsem taky nabrala - ale za ty si můžu sama, to na AK svádět nemůžu ![]()
Ahojky, potřebovala bych Vaší radu. Už druhý cyklus od cca půlky špiním. Dr. mi řekl, že pokud by se mi to opakovalo, nasadí nějaké tabletky. Nevíte, co to jsou za léky? Nemáte některá zkušenosti, jak by se ten problém vyřešil i bez nich?
Moc všem děkuji za odpovědi