Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
AHoj potřebovala bych poradit, jsem 2,5 měsíce po porodu, kojila jsem jen 5 týdnů, pak jsem brala prášky na zastavení mlíka. Chci se zaptat kdy bych měla dostat menstruaci.. mám ještě čekat?
Já dostala MS po 3,5 měsících. Kojila jsem jen 4 týdny, měla jsem minimum mléka, pak se přestalo dělat úplně. Podle mě prostě čekej, tělo se musí dostat zpátky do nějaké rovnováhy ![]()
Určitě čekej. Ale pokud už s mužem provozujete pohlaví styk, tak bych zkusila testík nebo šla na gyndu. Ale jinak čekej. Já měla MS po šestinedělí už v podstatě normální, takže netuším. Jen vím, že to chvilku potrvá, než se to vrátí do normálu. ![]()
Jsem na tom stejně, ale mě teda gynelokog řekl, že pokud nekojím tak nečekat…dostala jsem vyvolávačku (mě teda strašně bolelo v podbříšku - myslela jsem že mám zánět vaječníků bo tak něco, proto jsem šla na gyndu) a MS jsem už měla…
No počkám ještě týden… stím testem mě to ani nenapadlo..
snad ne…
Proč se nemá čekat, až menstuace přijde sama a doktor dá vyvolávačku, nevíte to někdo? Chci říct - ono to něčemu škodí, když žena po porodu třeba pár měsíců nemenstruuje?
@rejžička píše:
Proč se nemá čekat, až menstuace přijde sama a doktor dá vyvolávačku, nevíte to někdo? Chci říct - ono to něčemu škodí, když žena po porodu třeba pár měsíců nemenstruuje?
Ono se nemá čekat
To slyšim poprvý, já teda čekala a dostala jsem ji 4měsíce od porodu (3měsíce od kojení) ![]()
ja kojim-jsem 5mesicu po porodu a jeste taky nic,ale to je asi tim ze kojim,taky by me zajimalo kdy to prijde
![]()
Kojila jsem necelý rok, pak mě malý odstavil, já zastavila laktaci a cca do tří týdnů přišla menstruace, do té doby ani ň. O vyvolání jsem také neslyšela
![]()
Když se kojí, tak chápu, že ji člověk nemusí dostat. Ale pokud se nekojí.. čemu to škodí, když menstruace třeba po půl roce ještě nepřišla? ![]()
Jde spíš o to, že by se tělo mělo srovnat a vrátit zpět k „reprodukci“
nicméně jsem kdesi četla, že devět měsíců se nosí dítě a devět měsíců může trvat, než se tělo srovná - ve všem - hormony, váha, menstruace. Raději bych cinkla gyndaři, za to nic nedáš a co kdyby bylo něco špatně ![]()
@kozisek píše:
Jde spíš o to, že by se tělo mělo srovnat a vrátit zpět k „reprodukci“nicméně jsem kdesi četla, že devět měsíců se nosí dítě a devět měsíců může trvat, než se tělo srovná - ve všem - hormony, váha, menstruace. Raději bych cinkla gyndaři, za to nic nedáš a co kdyby bylo něco špatně
Mně chtěl dát injekci hned po 3 měsících, ale ukecala jsem ho, že ještě počkáme. Tak prý mám přijít v květnu.. Jenže poslední dobou mě občas docela bolí břicho, takový pocit jako před menstruací, tak si říkám, jestli na tu vyvolávačku přece jenom nejít.. ![]()
Tak do toho května by to případně mělo dopadnout, jestli už tě pobolívá podbřišek. Se ti nedivím, není to nic dobrého, snad se menstruace dostaví ![]()
Ahojky holky,potřebovala bych poradit.Po druhém porodu jsem kojila 7 měsíců,teď je miminku 9 a 1/2 měsíce.V pátek jsem to poprvé dostala.A je to opravdu hodně silné krvácení,připadá mi,že to snad každým dnem sílí.Po prvním porodu jsem kojila 5 měsíců,menstruaci jsem také dostala až potom,ale bylo to normální jako před těhotenstvím.Teď mám pocit,že vykrvácím.Jako by to byla daň za to,že jsem to přes rok a půl neměla
I manžel je z toho vykulený.Mám velké noční vložky a snad každou 1/2h měním.Hrůza!Máte s tím někdo zkušenost?Kolik dní to nechat,než jet na gyn?Při kojení jsem brala Cerazette,teď nemám HA žádnou.Snad to nebude déle jak týden.
Zítra je pondělí, tak bych zatelefonovala tvému gynekologovi - aby ses nebála. Ale já osobně bych to neřešila a počkala do dalšího cyklu, jestli se to upraví.