Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dnes jsem byla u dr. a kromě mastičky mi na vag. mykózu napsal Globule. Nikdy předtím jsem je nebrala, takže s tím nemám zkušenosti. Chtěla jsem se podívat do příbalového letáku, co se tam o tom píše, ale žádný leták tam není. Ty léky se vyráběly dnes přímo v lékarně, tak mám jen bílou krabičku na ní napsáno globule a že to mám brát na noc. Tak jsem se dívala na net, a tam jsem našla, že se Globule užívají jako antikoncepce při nesnášenlivosti normální antiko, nebo jako antiko po porodu/potratu. O mykoze ani slovo. Tak já nevím, máte s tím někdo zkušenosti? Díky
![]()
Ahoj. Já brala globule na začátku těhotenství (dokonce 2× po nějaké době), když jsem měla svědivý výtok.
Myslím, že to byly tyhle http://www.farmaceutika.info/…trab-0-6-csc
Já ano, párkrát jsem měla mykozi a dostala jsem zaváděcí mastičku a globule nespočetněkrát i ted než jsem šla na operaci… Globule si zavedeš na noc, vem si hlavně vložku, protože budou vytýkat ven (nebo mě aspon vytýkala) …
nebude to totéž jak čípky např. http://www.lekarna-fabas.cz/…s/24560.html
to je jediný s čím teda mám zkušenost..
edit: myslela jsem totéž co se týče toho užívání, jinak nezapomenout si vzít fakt dobrou vložku..
Příspěvek upraven 16.07.10 v 14:45
Globule jsou léková forma, takže mohou obsahovat cokoliv podle toho, co bylo v rozpisu na receptu. Nevím které vaginání glob. jsi našla na netu,ale pravděpodobě nějaké se spermicidem, ty se pak mohou používat jako lokální antikoncepce.
S nějvětší pravděpodobností ty tvoje budou ty glob. s natrium tetraboricum, ty mají za cíl udržet v pochvě kyselé prostředí - to je přirozené prostředí v pochvě a nedělá kvasinkám dobře.
áha.. já mám na té krabičce napsáno jen globule a nic víc, takže nevím jaký typ
![]()
Jinak ty čípky jsou docela velké, 2-3 cm a není k nim ani aplikátor, takže musím úplně ručně..
No lékárník to tam už nerozepisuje, píše tam jen, co napsal lékař že tam má být napsáno (tedy obvykle jen dávkování). A jak vypadají? Jsou průsvitné, mléčné nebo žluté?
Každopádně to bude správně, to se neboj, a se zaváděním tu holky správně radily, použít vložku (i druhý den), protože to bude vytíkat ven.
Já též vždy zaváděla bez aplikátoru, je to jako zavéct tampon … ![]()
suvik píše:
No lékárník to tam už nerozepisuje, píše tam jen, co napsal lékař že tam má být napsáno (tedy obvykle jen dávkování). A jak vypadají? Jsou průsvitné, mléčné nebo žluté?Každopádně to bude správně, to se neboj, a se zaváděním tu holky správně radily, použít vložku (i druhý den), protože to bude vytíkat ven.
Jsou takové nažloutlé a jakoby z vosku ![]()
Ahoj, take jsem pred 3dny dostala globule, mam 3tydny do porodu, a poslední 3 dny co je užívám, se mi zda, ze je malej víc v klidu..moc nekope, nezlobí..je možný, ze je to tim? Tady plasim, co se s nim děje
na netu jsem nic nenašla..
Já nevím, ale řekla bych, že až k mimču nic nepronikne, ne? Co to máš za globule?
@Oika23 Myslím, že tyhle globulky mimču vůbec neuškodí. Jinak by ti je nedávali
Možná si prcek jen zdřímnul ![]()