Bulka za krkem

404
8.11.08 23:00

Bulka za krkem

Ahoj, zabrousila jsem do techto temat a neda mi to se vas nezeptat…
Nasi holcicce (5 mesicu) jsem asi v 8 tydnech nahmatala vzadu za krkem asi uprostred mezi pateri a uchem tesne pod lebkou bulku, ktera jakoby ujizdi do strany a asi i boli, kdyz na ni mackam, nelibi se ji to…Rekla jsem to samozrejme doktorovi, ten mavnul rukou, jakoze to deti maji…ale bulka je tam porad, zda se mi stejne velka a ja se stale bojim, co to je. Vzdycky se snazim uklidnit tim co rikal doktor, na netu jsem nasla, ze bulky jsou i uzliny, ale tohle mi neprijde na miste uzlin..no nevim a bojim se, snad to neni rakovina nebo neco podobneho, vzdycky se uklidnim, ze to neni vazne, ale pak medii probehne zprava tu o holcicce 7 mesicu, ktera mela nador na mozku, tu o 3 mesicni holcicce, ktera byla na operaci nadoru ve tvari…no des, az se mi spatne dycha, kdyz to pisu a poliva me horko. Napiste, kdo neco takoveho mate, prosim. diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
9.11.08 08:57

Kamarádky syn má na krku zvětšnou uzlinu asi od půl roka, všimla jsem si toho, protože můj syn to má taky (asi od tří let), po opakovaných infekcích se mu uzlina zvětšila a už se nezmenšila.Je to jako šikmo pod uchem, lehce se pohybuje, nebolí to, ale na dotyk mu to není příjemné.Má to už čtyři roky a několik doktorů nás ujistilo, že se nejedná o nic neobvyklého ani vážného.Jestli máš velký strach, zkus jiného lékaře, ale určitě to nic není. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
9.11.08 10:02

Ahoj,
můj synovec měl na krku pod bradou bulku, vypadalo to jako uzlina a nakonec se to ukázalo, že je to cysta a musel jít na operaci. A je úplně v pořádku. Ta cysta není nějak vážná, ale musí se odstranit.

A co se týče doktorů, švagrové tvrdil doktror, že to má štípnuté od hmyzu, ale bylo vidět, že to se štípancem nemá nic společného. Počkala pár dnů a šla znova a žádala o důkladné vyšetření a nakonec se přišlo na to co to je.

Netvrdím, že jste stejný případ vy, ale jen jsem chtěla napsat naši zkušenost.

Já kdybych si nebyla jistá, tak bych určitě šla za jiným doktorem pro radu a nebo bych chtěla důkladné vyš.. Aspoň budeš klidnější.

Přeji, ať je to co nejdříve v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
9.11.08 12:55

Ahoj,

Popodopo, Domca ma totez na obou stranach, jakoby mezi krkem a uchem boulicky, nevim jak to presne umistit :oops:
Rikala jsem to u pediatra i na koznim (pro jistotu :wink: ) a obe dve mi shodne rekly, ze jsou to uzliny, ze je to ok.

Domca se nejak netvaril, ze by ho to bolelo nebo tak, je fakt, ze jsem to moc nemackala, protoze me kdyz nekdo macka uzliny, tak me to taky je neprijemny.. 8)

Tak snad jsem te trochu uklidnila, kdybys chtela, tak se podle me jeste jednou zeptej, treba u Dr., ale myslim, teda doufam, ze jestli je to to same, tak je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.11.08 13:31

Popodopo,
naše Markétka (2,5 roku) má na každé straně také jednu bouličku. Nahmatala jsem je, když jí byl asi měsíc. Doktorka mě uklidňovala, že to jsou mízní uzlinky a nic to není.
Když jsem to říkala tchýni, tak mi sdělila, že to měla taky, a že to zmizelo asi v 6-ti letech.

Jitka

• Citovat
  • Upravit
347
9.11.08 13:45

Ahoj,
my mame taky boulicky. Normalne to mel Vitek od malicka za usima, coz me doktorka ubezpecila, ze je ma jako reakci na ockovani. Ted, v 10 mesicich, se mu ale udelala dalsi jakoby na klicni kosti.No nevahala jsem a samozrejme utikala :-) k doktorce. Dle jejiho nazoru je to uzlina, pry ma zvetsenou i v trisle (meli jsme ted 2× za sebou rymu), ale pokud chci mit klid, mame prijit na krevni obraz a potom pripadne na ultrazvuk. Takze zitra jdeme na krevni obraz, ja doufam,ze je to uzlinka a bude to OK. Vubec si nepripoustim jinou moznost, ale nechci to nechat nahode.
Preju zdrave deticky !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.11.08 21:04

Ahoj, taky se pridavam. Nasemu malemu to zjistil manzel: ma ji totiz taky od malicka. Maly ji ma na stejnem miste jako tvuj syn, jen na prave strane. Je to pry uzlinka, my ji vidime jen pri pohybu hlavy doleva. Zijeme v zahranici a i zde nam rekli, ze je to normalni jev, takze bud v pohode a snad jen kdyz se to bude zvetsovat, tak si zajdi pro jistotu opet k lekari. Emma

• Citovat
  • Upravit
43034
10.11.08 08:51

Dokud je to malé, měkké a posunlivé, tak je to OK. Zhoubné nádory jsou tvrdé a přichycené k okolí. Tak to monitoruj, jestli se to nezvětšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
10.11.08 11:32

Ahoj,
malemu jsem takovou boulicku za levym uchem take objevila, kdyz mu byly 3 mesice. Doktorka me uklidnila stejnymi slovy, co napsala Pudloslava. Ta boulicka - uzlinka zmizela asi v 7. mesici. Neboj, bude to ok! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
29.11.08 23:46

Ahoj, úplně chápu tvé pocity, s uzlinama jsem byla já sama na ultrazvuku, protože mě zlobí, myslím, že by ses mohla Dr. zeptat, jestli by ti nedala žádanku na UZ, pokud bys už nevěděla kudy kam, v místě, které popisuješ, je opravdu uzlina.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.1.14 14:22

prosím o radu

Ahoj holky. Mam takový problém.. Je 21 let.. jsem kuřak, po díteti, a alkohol mi taky není cizí. Ma životosprava taky není nejlepší. Ale asi před rokem cca, se mi udelala taková bulka zezadu na krku. Je to v pravo od krční pateře asi 2-3 cm. Bulka me nebolí. Nijak jsem tomu pozornost nevenovala do doby, kdy jsem si nechala masirovaat krk asi před 5 dnema. Je možné ze se zvetšila. Poslední dobou ale mam určitě problemy.. asi 2 mesice mam silny kašel. chtěla jsem zajit k lekaří protože jsem si myslela že jsem nemocna. ale nemocna nejsem. Bolí me v krku a vykaslavam hleny. Ubytek vahy v poslední době z 55-na 48. Začali se mi delat genitalní opary a kondylomy :( tak přemysím, zda to nemuže byt s tímto spojeno. na netu jsem toho moc nenasla. muže to byt cokoliv. ale už se docela začínam bat. Od toho krku me bolí hlava. Mam pravě jeste problemy s krční paterí. tak jestli to není třeba od toho. K lekaři určitě zajdu. dnes jsem volala ale nikdo mi to nebral. byla bych moc rada když mi nekdo napisete. budu rada za vas nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
21.1.14 15:00

Hlavne spis lekare, kdyz je to tak. drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
21.1.14 15:06

To muze byt pouze vyrustek na pateri. Nebo tukova bulka. Da se s bulkou hybat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.1.14 15:23

Jo jo.. je v tom dolicku. ten vyrustek na pateri mam taky. ale tohle je proste bulka. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.14 11:21

Holky potrebuju radu taky jsem synovi nasla boulicky za uchem. O dvou dokrorka vi, jenze on ma na jedne strane 3, na druhe 2 a pak jeste v zadu na hlave.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA