Zahleněný kašel u 9timěsíčního dítka

178
31.10.08 21:19

Zahleněný kašel u 9timěsíčního dítka

Ahoj mamči, poradíte, jak ulevit při zahleněném kašli devítiměsíčnímu dítku. Začalo nám to teď v noci, tak bych ráda nějak pomohla, než ráno doběhnu do lékárny pro nějaký sirup… Na cibuli a med je asi věkově brzy :-/ Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19296
1.11.08 11:41

Ahoj.
Zahřej olej (nejlíp olivový asi) namoč kapesník a přilož na hrudník.Dej na to igelit a ovaž plínkou,šálou… Aby to bylo v teple.
Dneska odpoledne budu praktikovat na našeho nejmladšího. :wink:

P.S.:Pokud máš husí sádlo tak prý se dává to.Ale nevím,jestli taky zahřáté nebo jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
1.11.08 11:56

Jiro, a on si to nesundá? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
1.11.08 12:46
Lasicka píše:
Jiro, a on si to nesundá? 8O

To se teprve uvidí. :lol: Ale kdysi jsem to dělala nejstaršímu a nesundal.Dobře jsem to uvázala a na to ještě oblíkla košilku.Ale nějakou horší,ono to zůstalo flekaté. :roll:
No jsem doma s dětmi sama a hodily by se ruce navíc.Já ho omotám potravinovou fólií.Nemá mi to na něm kdo přidržet. :roll: A pak ho už jednodužšeji omotám zbytkem. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
1.11.08 15:06

a to jsem si dneska chtěla zjiš´tovat, jak na ten olejový zábal:D

Kuju:)

U nás k tomu máme masáže plus od dr spiropent, pokud nám to do pondělí nepomůže, mažem pro atb - už jí to sedá na průdušky, má nález, ale týden předtím dobrala atb do nosu a očí, tak jí dr chtěla dát šanci…tak uvidíme…

taky je dobré koupit čaj slézový květ od megafytu, uvolňuje hleny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
1.11.08 19:59

Tak jsem si myslela, jak jsem to zmákla a teď tady čtu, že jsem to udělala blbě :-) - jen jsem hrudník namastila olivovým olejem, folii jsem přiložila svépomocí, pak se to snažil sundat to… už jsem z toho na prášky. Dávali jsme asi týden cibulovou šťávu s medem, k tomu sirup z jehličí od Justu a nic. Tak jsem ze zoufalství začala dávat i Stodal, ale je to asi taky k ničemu. Za rok a půl jsme měli atb 6×, tak se bojím jít k naší dětské, co asi zase vymyslí 8O Bylinkovej čaj do něj nedostanu ani náhodou. Dobrej je prý jitrocelovej sirup, ale domácí (dělají prý i některý lékárny). Ten kupovanej od výrobce na nás taky neúčinkuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
1.11.08 20:57

Zítra to bude lepší :wink:
Já dávám stoptussin sirup a dr. nám napsala lontermin.Ten je na roztáhnutí průdušek a není to ATB. Večer dávám 1/4 dithiadenu. A trochu se to lepší.
Držím pěsti,aby se to zlepšilo i u vás.Ten zábal dám ještě zítra a asi i pozítří. Kámoška říkala (ta dává kuřecí sádlo),že po třetím zábalu je vždycky obr zlepšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
1.11.08 21:25

Díky. Fólie se shrnula, má ji teď dost dole. Ráno přiložím i ten kapesník. Na noc dávám nějakej ten tussin, abysme se vyspali. On kašle málo často, není to nic dramatickýho, žádná teplota, ale už i odkašlával a teď to v něm zase chrastí jak v hodinách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.11.08 13:26

nám dala protazin, ale vzhledem k tomu, ja kdávka předepsaná holce působila na mě (spolehlivě mě zlikvidovala nejméně na 12hodin plus zbytek dalšího dne), tak jsem jí to zkusila nedat. Na spaní to stačilo jen se spiropentem, dokonce spala líp:)

Zábal zkusíme dneska, nějak jsem to nezvládla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
2.11.08 14:43

Hlásím, že mám obě dědka namaštěný a omotaný :-) Mladší, jakoby už i odkašlával? Jak dlouho mám ty zábaly praktikovat - do vlhkýho odkašlávání nebo i potom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
3.11.08 22:11

Ahoj,
doktorka nám poradila Stoptussin, jak na mokrej tak suchej kašel. K tomu namažu hrudníček, uzliny za oušky a vzadu krček timiánovou mastičkou (je to jakási firma Just, několik známých mi vřele doporučovalo, docela smrdí :x ), ale zabralo to.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.11.08 08:02

Maaco, nám Stoputussin nezabírá, i přes něj noc prokašlal, po tom tussinu spí. Tymiánovej krém od Justu mám už objednanej dýl, snad konečně přijde. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí