Čím snížit horečku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1938
2.11.08 14:09

Čím snížit horečku?

Ahoj, Tomík má už druhý den vysoké horečky přes 39°C. Čím dětem srážíte teploty? Dala jsem mu Panadol čípek, ale nechci ho rvát lékama, ručičky mu omotávám mokrými kapesníky. Máte nějaký fígl? Říkali mi, že když jsou nohy studené, nemá smysl srážet teplotu, protože bude ještě stoupat a tělo by se tím víc vyčerpalo. Tak se tím řídím. Zítra jdeme samozřejmě k doktorce, tak mi asi řekne co a jak, ale do zítřka je moře času a i do budoucna není od věci nějaký vyzkoušený recept.Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
253
2.11.08 14:23

Ahojky, náš malý měl cca v roce horečku 40C, v noci, tak jsme volali na pohotovost a tam nám poradili, že máme dát chladnou sprchu. Byl to teda docela mazec, ale pomohlo to. Ale sprchu musel spáchat manžel, já bych to nezvládla:-( Možná malému rostou zoubky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
2.11.08 14:30

Alenko jak píše Kiera… vytop koupelnu… a napusť do vany vodu! ale prosím tě ne studenou ani vlažnou.. změř to teploměrem a udělej ji tak o dva stupně míň než má horečku.. takže pokud má 39 tak vodu zhruba 37 stupňů… můžeš nejdřív i víc.. a malého vykoupej.. ne dlouho.. normálně mu tam dej hračky.. a chvíli ho nech.. polívej ho vodou.. a po chvíli připusť ještě studenou abys ji ještě zchladila… normálně ho umyj mýdlem… aby voněl.. a cítil se líp dej čisté pyžamko… nesmíš to udělat moc studený to by plakal.. a byl to pro něj šok.. nejdřív začni teplejší vodou.. a maličko připouštěj studenější vodu.. až se dostaneš na nějakou teplotu a jemu to bude příjemné! obleč ho pouze míň… ale zabírá to fakt suprově.. a děti koupání mají rádi! takže se mu to bude i líbit!
a uvidíš že půjde teplota dolů! tenhle fígl používám na děti.. mám ho přímo od dr! je to rozhodně lepší než zábal!!!
hodně úspěchů ve srážení teploty a pevné nervy.. a brzy ať jste zdraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
2.11.08 15:07

Chladit se může pouze pokud nemá dítě chladný končetiny - jinak se riskuje kolaps organismu. Pokud je dítě horký celý, hlavně nabízet tekutiny, a až se bude chtít samo chladit - tzn. nemá zimnici, nechce být přikrytý, můžu třeba odkrýt a otevřít okno, nebo udělat octovou vodu, v ní vymáchat ponožky a na:,–(it na čtvrt hodinu, nebo dát mírně teplou vodu… Důležitý je, nesrážet teplotu moc brzo - dokud jsou ledový periferie, respektovat pacienta - když má zimnici, nebudu ho chladit a nesnažit se srážet o hodně stupnů najednou. Všechno toto může vézt k febrilním křečím… Pokud jsou periferie ledový, spíš se budu pokoušet je zahřát - tzn. navlíknout teplý ponožky, zahřívat vlastním tělem, nebo třeba napustit teplou vanu, kde se nožky prohřejí. Pak se pacient sám začne potit a když ho začnu chladit, výrazně se mu uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
2.11.08 15:10

my se potýkali s horečkou teď na svátek a teď máme antibiotika, takže čerstvé info, taky nám byla doporučená chladnější vana, zábaly tělíčka a panadol, nebo nurofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
2.11.08 15:55

Přes 39C je vysoká horečka kterou bych léky srážela. Nechci ho rvát lékama není podle mě vhodný. Jestli má studený nohy, ruce tak se zábaly dělat nemají. Ten čípek bych kombinovala ve 4h odstupech s nějaký sirupem na horečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
2.11.08 16:03

nad 39 stupňů bych dala dle dr Diazepam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
2.11.08 16:26

Na horečku nad 39 dáváme paralenové čípky nebo sirup Panadolbaby a 1/4 Diazepamu - je to proti případným křečím!!!
Jinak omývat mokrou žínkou obličejík, za krčkem, popř. celé tělíčko nebo dát mokré ponožky.
Do vany bych ho asi nedávala!!!

• Citovat
  • Upravit
1180
2.11.08 17:45

Čípky jsou určitě dobré, nám Dr. ještě doporučila jako účinější Nurofen sirup (bylo to ještě dávno před reklamouv TV), zabírá dobře a vydrží dlouho. Jinak jako prevence proti fibrilním křečím 1/4 Diazepamu - musí předepsat Dr. Malá je měla v 5ti měsících při vysoké hořečce a ještě teď po letech se třesu strachy jako tenkrát. Jinak jsou skvělé studené zábaly nebo vlažná sprcha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.11.08 20:21

pokud to trvá dva dny, tak bych střídala léky paracetamol a ibuprofen v 4hodinových intervalech plus bych případně dala zábaly. Neměřit teplotu dřív jak hodinu po podání léku.

Při studených rukách a nohách zábaly nedělat, nebo jen na hrudník (info z Motola, kam jsem volala, když holce loni vylezla horečka z 39st za hodinu - od podání paralenu - na 41,3). Nenavlíkat, po troškách tekutiny.

A zítra bych si zašla k dr.

V daném případě bych lék dala rozhodně. Nervat lékama si představuju nedávat léky při 37 hned (pokud nemá bolesti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
2.11.08 22:42

U nás se osvědčil Panadol a Nurofen sirup (malý nesnáší čípky) - střídat po 4 hodinách. Pokud „hoří“ celý, dáváme teplou - až vlažnou sprchu - obklady nám moc nepomohly.
Do zítřka asi stihnete jen tu sprchu, ale mít doma Panadol a Nurofen obé - fakt doporučuju :wink:

Máme vyzkoušeno, že Nurofen zabírá mnohem víc a rychleji než Panadol.
Tak ať je brzy líp! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
4.11.08 18:16

Dekuji za reakce a rady, nervat lekama jsem spis myslela tak, ze bych chtela slyset i jine rady nez leky. Nase akce horecek nakonec skoncila na pohotovosti po namereni 39,6°C. Doporucili nam stridat Panadol s Nurofenem po 3 hod, protoze je tam jina ucinna latka, jinak se smi az po 6 hod jednotlivy lek. (Nurofen skutecne zabral rychlej nez Panadol) Brali nam krev na CRP, antibiotika nam nastesti nedali (CRP nebylo vysoke), no a ted uz je po horeckach a mame 6.nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neonkaneo
14.1.13 21:45

Snížení teploty nejmenších

Snížit se dá teplota také zavařeninou z ostružin (borůvek) a na nožky ze zpod dát dítěti nejlépe kysané zelí v sáčcích na to ponožky (nejlépe na noc) nebo kolečka z citrónu, to také hodně zabírá.

• Citovat
  • Upravit
1
25.2.18 18:34
@zuzanasinova píše:
nad 39 stupňů bych dala dle dr Diazepam

Diazepam je sedativum. To na teplotu asi moc nezabere. Navíc je to docela, a teď pardon za slovník pro malé dítě drasťák ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.1.19 16:05

Čím srazit horečku u nejmenších

Ahojky poraďte čím srazit horecku😞mala ma od stredy od vecera teploty myslela jsem ze to je skrz zoubky ale neni 😞dnes sme byly u dr a dostaly sme antibiotika ale cipky nám nějak nepomahaji 😏porad jede 39,6… dekuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí