Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já bych zašla prvně k obvodní, tak to zkoukne a pošle vás tam kde vám poradí. záleží jestli to je třeba jen zvětšená uzlina, nebo třeba kožní cysta. A není maminka nějak nachlazená? a je to tvrdá boule? Bolí na dotek? a jak je velká ta boule?
@Katka86 píše:
Já bych zašla prvně k obvodní, tak to zkoukne a pošle vás tam kde vám poradí. záleží jestli to je třeba jen zvětšená uzlina, nebo třeba kožní cysta. A není maminka nějak nachlazená? a je to tvrdá boule? Bolí na dotek? a jak je velká ta boule?
bulka je malá, asi tak 1 cm.
Je tvrdá, a maminu nebolí.
Není ani nachlazená, nebolí jí hlava, slyší a vidí normálně.
To může mít klidně od krční páteře. Já to mám a byla jsem s tím na ušním. Tam na mě doktor hleděl jak na exota, řekl mi, že od ucha to není, že neumřu a že jinému Dr. nebude fušovat do řemesla, ale že si je jistej, že to je od krční páteře, tak ať si to pořeším jinde. Zatím jsem to neřešila a je fakt, že se objevuje, jen když blbě spím (mám blbě polštáře).
Ale návštěvou praktika se nic nezkazí.
@michee píše:
To může mít klidně od krční páteře. Já to mám a byla jsem s tím na ušním. Tam na mě doktor hleděl jak na exota, řekl mi, že od ucha to není, že neumřu a že jinému Dr. nebude fušovat do řemesla, ale že si je jistej, že to je od krční páteře, tak ať si to pořeším jinde. Zatím jsem to neřešila a je fakt, že se objevuje, jen když blbě spím (mám blbě polštáře).
Ale návštěvou praktika se nic nezkazí.
praktik má dovolenou, a já se bojím, aby se něco nezanedbalo ![]()
nebo chirurgie?
Já měla před X lety tukovou bulku pod lopatkou, ale ta se pohybovala, to mi jasně řekli, že je to tukové, jak to viděli
ale šla ven…
toto je tvrdé.
Zkusit pozorovat a až bude praktik zpátky, tak tam naběhnout. Mě se boulička objevuje a mizí a když se hlídám (ty polštáře), tak je to v klidu. A když jdu jednou za 3 měsíce na ortopedii, kde mě doktor celou od hlavy k patě prokřupe a uvolní krční páteř, tak je to úplně nejlepší.
Neuhodila se mamka do hlavy??Já se nedávno praštila do hlavy a hned mi vyskočila uzlina, došlo mi to že je to od toho, protože to samé se stalo ségře, tenkrát hned běžela k doktorovi a u něj si uvědomila, že se uhodila:-))prý se to stává často, nebo ještě zánět v zubu to taky může udělat(tedy jakýkoli zánět na hlavě a krku…)
Ja to kdysi mela, byla to uzlina a trochu zdurenou ji mam do ted. Tak drzim pesti, at to je take jen uzlina.
@petra.k píše:
Neuhodila se mamka do hlavy??Já se nedávno praštila do hlavy a hned mi vyskočila uzlina, došlo mi to že je to od toho, protože to samé se stalo ségře, tenkrát hned běžela k doktorovi a u něj si uvědomila, že se uhodila:-))prý se to stává často, nebo ještě zánět v zubu to taky může udělat(tedy jakýkoli zánět na hlavě a krku…)
neuhodila, neví o ničem ![]()
@elchirk píše:
Ja to kdysi mela, byla to uzlina a trochu zdurenou ji mam do ted. Tak drzim pesti, at to je take jen uzlina.
díky…bojim se, ale snad to bude OK.
Hlavně, aby brzo někam šla…
Ahoj holky, obnovuji diskusi. Potřebuji radu. Udělaly se mi dvě menší bouličky přímo nad sebou na zadní části hlavy - za pravým uchem. Jsou tvrdé a nepohyblivé, o velikosti hrášku. Vím o nich zhruba 3 měsíce. Během této doby se mi zdá, že se trochu zvětšily. Bohužel k svému praktickému lékaři nemám velkou důvěru. Tak se chci zeptat, na jakého lékaře se můžu popřípadě obrátit mimo mého praktického. Stalo se Vám něco podobného? Máte někdo zkušenost? Do hlavy jsem se neuhodila, ani jsem neprodělala zánět zubu a podobné nepříjemnosti. Pokud některá víte, prosím o radu. Píšu anonymně, protože mě tu plno lidí zná. A nepotřebuji, aby to někdo věděl. Praktického lékaře chci změnit, ale zatím jsem bohužel nenarazila na „lepšího“.
Předem moc Děkuji za odpovědi.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, obnovuji diskusi. Potřebuji radu. Udělaly se mi dvě menší bouličky přímo nad sebou na zadní části hlavy - za pravým uchem. Jsou tvrdé a nepohyblivé, o velikosti hrášku. Vím o nich zhruba 3 měsíce. Během této doby se mi zdá, že se trochu zvětšily. Bohužel k svému praktickému lékaři nemám velkou důvěru. Tak se chci zeptat, na jakého lékaře se můžu popřípadě obrátit mimo mého praktického. Stalo se Vám něco podobného? Máte někdo zkušenost? Do hlavy jsem se neuhodila, ani jsem neprodělala zánět zubu a podobné nepříjemnosti. Pokud některá víte, prosím o radu. Píšu anonymně, protože mě tu plno lidí zná. A nepotřebuji, aby to někdo věděl. Praktického lékaře chci změnit, ale zatím jsem bohužel nenarazila na „lepšího“.
Předem moc Děkuji za odpovědi.
a je to jakoby přímo na hlavě (lebce) - jakoby za horní částí ucha, nebo spíš vedle lalůčku na měkké části krku?
@esterka03 Je to na kosti lebky, úplně dole - za uchem. Nevím, jak líp to popsat, protože nemůžu dohledat jaká je to kost, abych to líp specifikovala. Ale na měkké části krku to není. Je to na lebce
@esterka03 Zhruba centimetr od ucha k levé straně, a v tom místě je to asi centimetr výš, než lalůček. Teď teda nevím, jestli jsem v tom spíš neudělala ještě větší zmatek ![]()
@angelivanka84 Ahoj, tak to jsem ráda, že ti to dobře dopadlo
Ikdyž jsi s tím měla jak vidím pořádné stresy. Není se ani čemu divit. A můžu se zeptat jak jsi ty bulky měla velká? Mě taky nejdřív napadlo jít na ORL, ale to asi nebude mít nic společného s ušním, když je to na kosti. I když jen kousíček od ucha
Já vážně nevím. Ale k obvoďákovi se mi vážně nechce. Stačil mi jeho postoj, když jsem pár let zpátky měla zdravotní problémy. Přijde mi, že všechno až moc podceňuje.
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale je to dost citlivé…
Dnes jsem u své maminy- 65 let, našla za uchem bulku, ještě před týdnem jí tam neměla.
Vím, že mi takto těžko řeknete, co to může být, ale mám strach…kam by měla jít? Na ušní?
Díky.