Neustálý pocit plného močáku

3686
17.7.12 12:38

Neustálý pocit plného močáku

Prosím o radu… Už několik let se potýkám s tím, že čas od času mám neustále pocit plného močového měchýře a to i hned po vykonání potřeby. Nutí mě to jít znovu na malou, kde ze sebe vymáčknu pár kapek a je to mám pocit ještě horší. Časem jsem vypozorovala, že se to objevuje když míň piju a dostalo se to tak daleko, že míň znamená méně jak 1,5l. Tak už si hlídám, abych za ten den minimálně 2 litry vypila, spíš víc. :roll: Cca ve 14 letech mi na kontrole po angýně objevili krev v moči, přeléčilo se to antibiotiky, na různých vyšetřeních žádný zánět neobjevili a tak se od dalšího sledování upustilo. Teď jsem těhotná. Mám pocit, že se mi posouvá hranice toho co musím vypít, aby se pocit na močení nevrátil, na poslední kontrole ve 13tt mi taky našli krev a bílkovinu v moči, další kontrolu mám za týden a dnes se to zase objevilo. Lítám na záchod, nic ze sebe nevymáčknu a je to strašně nepříjemné. Máte někdo stejnou zkušenost? Nebo radu jak to vyléčit řírodně? Budu hodně pít, ale jaký máte názor na urologické čaje a různé brusinkové doplňky v těhotenství? Bojím se, že mě doktor někam požene. :? I když možná by bylo dobré to konečně přeléčit, nevím, jestli to už není chronický. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Naima
17.7.12 12:45

Brusinkové doplňky můžeš - podívej se na to téma na www.porodnice.cz + gynekolog mi to také požehnal (beru od Swiss). Čaje jsou většinou nevhodné. ALE - v těhotenství se musí zánět léčit účinněji, než jsou tyto volně prodejné preparáty, některá antibiotika jsou v těhotenství neškodná a jsou lepší, než neléčený zánět. Nicméně - máš zánět skutečně? Já s tímto bojuji od cca 14tt - bílkovinu v moči jsem nikdy neměla, dokonce i kultivace naprosto v pořádku a přeci mám pocit, že mám zánět, pokud dostatečně nepiju. Zřejmě mám močový měchýř tak utlačený, že se to projevuje velmi obdobně. Proto ani antibiotika (poprvé naslepo podaná), vůbec nezabrala a tento problém nevyřešila ;).

• Citovat
  • Upravit
13837
17.7.12 12:51

Taky jsem měla neustálý počet na močení, došla jsem si, ale stále jsem měla pocit, že se mi strašně chce. Domnívám se, že u mě to bylo psychický - pořád jsem myslela na to, že tam ještě něco je. Jednou to prostě odešlo…nikdy jsem žádnou léčbu nezkoušela a ani jsem se nesvěřila lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
17.7.12 12:52

Já takto po porordu měla pocity stejné…Dr. mi našel něco v moči, přeléčil a od té doby ok. Podle mě tam můžeš mít zánět, ted v těhotenství by měl být 100% přeléčen, léky, ne nějakýma blafama z lékárny. Kromě toho, už dávno jsi měla být u urologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
17.7.12 12:55

To nevím, každopádně jen těhotenstvím to není, mám to strašně dlouho, už snad od puberty. :nevim: Nechce se mi lítat po těch urologických vyšetření, ty jsou nepříjemné. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
17.7.12 13:02

Hypeaktivní močový měchýř?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
17.7.12 13:03

@NiKina 8o O tom jsem nikdy neslyšela. No dobře, tak kašlu na brusinky a řeknu to doktorovi. Mám zajít za obvodním nebo mě na urologii pošle i gynekolog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
17.7.12 13:12

S gynekologem začni, a domluvíte se co dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
17.7.12 13:17

Víš, tím, že to máš už několik let, je tam mnoho faktorů…od poruchy funkce močového měchyře, přes záněty(nemusí jít o pálení ani) až po nejhorší variantu, co se týše cyst či nádorů. Ted v těhotenství to s rostoucím plodem možná bude horší, svou vahou bude na močák tlačit, ale rozhodně už jsi měla být u urologa…na UTZ, vyšetření, lécích apod.
Přeji hodně zdaru, rozhodně neotálej, nedovedu si představit mít takový problém spoustu let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.15 18:57

Ahoj, oživuji diskusi. Včera večer se mi poprvé stala výše popsaná věc(neustále, i po vymočení, mám pořád pocit, že se mi chce, ale už to nejde). docela mě to rozhodilo, nikdy jsme s močovým ústrojím potíže neměla, jen jednou v životě v 7 letech docela silný zánět, a od té doby nic. a od včera najednou tohle. Navíc mám i „tam dole“ nepříjemné pocity, ale to je dost možná tím, jak pořád chodím na záchod, snažím se něco upustit, a pořád se tudíž utírám. Vyloženě pálení nebo řezání to není. Byla jsme v lékárně, a koupila si brusinkový sirup, normální tablety brusinek nejsou prý pro kojící ženy určené, takže 200 v čudu..myslíte že je šance, že to pomůže? Nerada bych, aby se to zhoršilo, a já skončila na atb, už jsem jich od porodu měla ažaž :zed: V lékárně mě samozřejmě poučili, že kdyby se přidaly horečky, nebo jsme měla krev v moči, tak hned k dr. Takže se tohoto scénáře děsím :,( díky za každou zkušenost :)

• Citovat
  • Upravit
1268
15.7.15 19:04

To vypada na zanet, trpela jsem tim jeden cas furt. Podotykam, ze krev okem neuvidis.Jo a pravidelne jsem k tomu mela zanet spdku, asi jak moc byla spatna. Vzdycky mam doma koupene curaci papirky a hned vi, na cem jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
15.7.15 19:43

Nemusí to vůbec být zánět, mohou to být střevní bakterie v moči, ty také vyvolávají silné nucení na močení. Ale léčit by se to mělo v případě těhotenství, jinak mi urolog řekl, že pokud to vydržim, tak ať do sebe antibiotika necpu, že pak budu rezistentní. Moc nechápu, proč by se nesměly v období kojení brusinkové tablety, když antibiotika a antikoncepce v období kojení se mohou. Což se mi zdá teda hodně zvláštní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast