Bulovka - císař

479
29.7.20 18:45

Bulovka - císař

Zdravím všechny maminky. Jako celkem vystrašená prvorodička, která má plánovaný císařský řez v nemocnici-porodnici na Bulovce bych se chtěla zeptat, jak to tam vše probíhá. Od příjmu až po dobu propuštění. Před pár dny mi po skoro osmi letech umřel domácí mazlíček a hodilo mě to emočně někam špatně, špatně to nesu, najednou jsem dostala i šílený strach z toho císaře, z bolesti. Tak jen ať vím, jak to vše probíhá. Na předporodní kurzy jsem chtěla chodit, ale z důvodu koronaviru to nešlo, mamku už bohužel nemám, v Praze teď nebydlím dlouho, takže se nemam ani možnost zeptat nějaké maminky, budu vůbec ráda, když se pak seznámím někde na dětském hřišti či kde :) zajímá mě, jak to vše prostě probíhá. Mám z toho najednou fakt nahnáno. Pořád jsem byla v pohodě, teď mi umřelo to zvířátko a já jsem emočně prostě vyřízená a nějak mě strašně přepadl strach. Tak ať aspoň trošku vím, jak to bude probíhat. Moc děkuji a všem maminkám fajn den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2996
29.7.20 20:31

@September88 take jsem nevedela co me ceka, ale nebala jsem se zeptat lekare ;) V den nastupu prijdes na prijem na porodni sal. Tam natoci monitor, odevzdas vsechny papiry a dostanes cerveny pasek na ruku (jak rikala sestra, znamena to „fiky fiky“). Odvedou te do 5. patra, kde prespis. Obcas zkontroluje sestra mimco. Od pulnoci nesmis jist a pit. Rano jdes k salum na pripravu a pak te sestra odvede na sal. Anesteziolog napichne anestezii a jde se na vec. Do par minut vyndaji mimco a pak te bud prispi a nebo jsi bdela az do konce (zalezi na tvem stavu). Po osetreni ti dite prinesou na sal ukazat. U osetreni muze byt pritomen otec ditete. Po operaci jdes do druheho dne na jip. Dite vozi cca po 3 hodinach. Dalsi den rano vstanes (je to bolestive, ale zvladnes to). Nech si neco pichnout a nebud za hrdinku kdykoli te to bude bolet. Pak te presunou na sestinedeli a dite k sobe dostanes podle sveho stavu. Pokud budes mit dren, tak se to o neco oddali. Domu pujdes 4. den po operaci (pokud dite i ty budes ok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
29.7.20 20:49
@luci.no píše:
@September88 take jsem nevedela co me ceka, ale nebala jsem se zeptat lekare ;) V den nastupu prijdes na prijem na porodni sal. Tam natoci monitor, odevzdas vsechny papiry a dostanes cerveny pasek na ruku (jak rikala sestra, znamena to „fiky fiky“). Odvedou te do 5. patra, kde prespis. Obcas zkontroluje sestra mimco. Od pulnoci nesmis jist a pit. Rano jdes k salum na pripravu a pak te sestra odvede na sal. Anesteziolog napichne anestezii a jde se na vec. Do par minut vyndaji mimco a pak te bud prispi a nebo jsi bdela az do konce (zalezi na tvem stavu). Po osetreni ti dite prinesou na sal ukazat. U osetreni muze byt pritomen otec ditete. Po operaci jdes do druheho dne na jip. Dite vozi cca po 3 hodinach. Dalsi den rano vstanes (je to bolestive, ale zvladnes to). Nech si neco pichnout a nebud za hrdinku kdykoli te to bude bolet. Pak te presunou na sestinedeli a dite k sobe dostanes podle sveho stavu. Pokud budes mit dren, tak se to o neco oddali. Domu pujdes 4. den po operaci (pokud dite i ty budes ok).

Jeeee děkuji za objasnění :) PS já za hrdinku určitě nebudu :mrgreen: co uleví bolesti, tak sem s tim :D
Sestřičky mi koupání a přebalování nebo tak ukážou? Jak je to u císaře s kojením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
29.7.20 21:17

Ahoj, rodila sem na bulovce dvakrát císařem. Poprvé plánovane a podruhé to byl trochu kvapik, protože mi praskla voda dřív. Popis toho celého je úplně přesný. Sestřičky na sestinedeli jsou moc hodné, všechno ti ukážou. Poprve mi koupání ukazovaly u nich a jen ukazovala nic jsem nemusela dělat ani oblékat (Ještě že tak).Teď co jsem byla, jsem koupala na pokoji a se sestrickou jsme si u toho povidaly a ona seděla. Byla ráda, že už to umím. Já nekojila, ale vím že měly nějaké skupiny, kde kojení vysvetlovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
29.7.20 21:55

@September88 jo to jsem zapomnela…pri prevzeti ditete budes poucena :mrgreen: Koupani ti ukazou, s kojenim pomuzou,… hlavne se ptej a zadej radu kdykoli budes potrebovat - i v noci! Od toho tam jsou ;) Neni nic horsiho, nez kdyz tvoje dite spi a sousedni prorve celou noc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
29.7.20 22:11
@mission84 píše:
Ahoj, rodila sem na bulovce dvakrát císařem. Poprvé plánovane a podruhé to byl trochu kvapik, protože mi praskla voda dřív. Popis toho celého je úplně přesný. Sestřičky na sestinedeli jsou moc hodné, všechno ti ukážou. Poprve mi koupání ukazovaly u nich a jen ukazovala nic jsem nemusela dělat ani oblékat (Ještě že tak).Teď co jsem byla, jsem koupala na pokoji a se sestrickou jsme si u toho povidaly a ona seděla. Byla ráda, že už to umím. Já nekojila, ale vím že měly nějaké skupiny, kde kojení vysvetlovaly.

Také strašně moc děkuji. Člověk aspoň trochu vi, do čeho jde. Moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
29.7.20 22:12
@luci.no píše:
@September88 jo to jsem zapomnela…pri prevzeti ditete budes poucena :mrgreen: Koupani ti ukazou, s kojenim pomuzou,… hlavne se ptej a zadej radu kdykoli budes potrebovat - i v noci! Od toho tam jsou ;) Neni nic horsiho, nez kdyz tvoje dite spi a sousedni prorve celou noc :zed:

Jasně, lepší ať si myslí, že jsem úplně blbá a neschopná než se bát ptát :D
Mockrát děkuji, hned mám představu…! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
30.7.20 07:46

@September88 ja zase byla naposledy rebel a hodne veci jsem odmitala (kanylu napichnout pri prijmu, tak mi ji davali az rano pred operaci, nekoupala jsem dite a ani si nenechala ustrihnout uzliky :mrgreen: ) Ale nikdo s tim nemel problem (treti dite). Takze personal si asi mysli sve o kazde rodicce :mrgreen: Preji ti rychlou rekonvalescenci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková