Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravím všechny zkušené nositelky.
Potřebovala bych radu ohledně bundy na nošení. Do teď jsme se vešly obě pod bundu a nosila sem na břiše. Dceři je rok a už se jí víc líbí na zádech. Potřebovala bych radu jak to v zimě řešíte. Popřípadě jakou nosící bundu pořídit. Koukala sem na netu a ceny jsou výživné. Uvažuju o MaM two way, která se dá využít i samostatně. Moc prosím o Vaše názory a zkušennosti. Děkuji
Ahoj, mám MaM a Suses kinder.
Ale nemám tu Twoway, myslím, že mám ten jiný typ.
MaM, celkově delší, takový typ parka, není úplně do mrazů, minulý rok jsem pod ni brala ještě celoroční MaM kapsu nebo fleecový overálek, v mrazech by nám asi nestačila. Je taková spíš neforemná, babkovksá, moc parády s ní člověk nenadělá ![]()
Suseska je kratší, sporotvnější, rozdělávání na vnitřní mikinu a vnější větrovku je vysoce praktické, použila jsem fakt celý rok. Ale synovi z ní lezli nohy, takže jsem pak nosila třeba tu větrovkovou část a pod ní stejně kapsu, aby měl zakryté nohy (nosili jsme převážně v nosítku, pokud vážeš do šátku vysoko, tak by měla suses na délku vydržet déle.
Ještě mám zimní zateplovací kapsu MaM, byla šikovná, že jsem nesla dítě na své bundě v nosítku, normálně oblečené do zimy, jen bez bundy, tu jsem měla v tašce a když chtělo dítě capat, tak jsem ho sundala a dala mu jeho bundu. I když jsem takto nosila v celkem dost velké zimě a kapsa nedoléhala úplně přesně, tak měl kupodivu ruce teploučké, kotníky též. Nosila jsem na bundě buď softshellové a nebo kiltec, je to nějaký promokavý materiál, aby si to pod sebou zahřál, plus v nařachané bundě by se mi asi špatně nesl.
Já mám Angelwings softhellku. S bundou jako takovou jsem nadmíru spokojená. S peripetiemie s jejím dodáním už míň.
Bunda je super řešená, tepelně mi vyhovuje - přecijen při nošení se člověk víc zahřeje, take softshell stačí. Při teplotách okolo nuly pod ní oba nosíme merino svetr. Při mínus 10ti jsem klukovi přidala flísovou kombinézu, sobě návleky na ruce.
Jinak mám i MaM kapsu. Na příležitosné nošení to stačí, ale bunda je mnohem pohodlnější.
chuanitka píše:
Přešitou
Ježiš, to je úžasný. Jak jsi to udělala? To je normální přešitá bunda?
revu píše:chuanitka píše:Ježiš, to je úžasný. Jak jsi to udělala? To je normální přešitá bunda?
Přešitou
Původně normální bunda. Sehnala jsem šusťák ve stejné barvě, na zádech vystřihla díru a do ní všila takovou „kapsu“ ušitou z šusťáku, vatelínu a podšívky. Hrozná drbačka, už bych to nedělala, ale s výsledkem jsem moc spokojená ![]()
Alpaka píše:
Já mám Angelwings softhellku. S bundou jako takovou jsem nadmíru spokojená. S peripetiemie s jejím dodáním už míň.
Co bylo za problémy? Trochu si na ni pomýšlím ![]()
Jinak já mám Suses kinder ale asi jinou než Gladys, je dlouhá a dítěti z toho nohy nekoukají
, ale je fakt, že ji tahám furt na břiše, když nutně potřebuju. Možná na zádech je to jiné.
Prodávající před vánoci měla drobet problémy zajistit dodávku na zvýšenou poptávku. To by mi samo o sobě nevadilo. Ale vadilo mi jednání ala slibotechna - bude za týden, po mé urgenci teprve odepsala, že bude za další týden, pak slíbila odeslání v pondšlí, proběhlo ve středu… a nakonec přišla vadná várka bund, což mě dorazilo. A nebyla jsem nespokojená sama.
Ale bunda je fakt úžasná, střih super, krásně sedí, dobře se obléká, materiál příjemný.
Prostě je vidět, že bundu má prodávající fakt pečlivě promyšlenu, samotné zajištění výroby, prodeje a distribuce pokulhává.
Děkuji za reakce a rady, dneska jsem si je šla vyzkoušet do obchodu a odešly jsme se Angelwings softhelkou. Krásně mi sedla a i na zádech se v ní dalo bez problémů nosit. Nožky nikde nekoukají. Tak snad poslouží a hojně ji užijeme. Za ty peníze ![]()
jenny.fields píše:
A v jakém obchodu jsi to byla?
Byla jsem v obchodě v Praze v Náplavní Brána k dětem . Mají tam několik druhů a paní se mi věnovala a všechny jsme vyzkoušeli i Terinkou, mají více druhů, i vesty i kapsy…
Jsou tam moc milé prodavačky a navíc sem tam byla i na kurzu vázání na záda ![]()