Klokanka Red Castle

33
28.1.11 20:55

Klokanka Red Castle

Ahojte holky, mám na vás zkušenější maminy prosbu - mám doma skoro 8-mi týdenního chlapečka a uvažuju o koupi klokanky Red Castle, a ráda bych se vás zeptala, jestli s ní máte nějaké zkušenosti, jestli mám ty peníze vůbec do klokánky investovat… Diky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81500
28.1.11 21:00

Zkušenost nemám, ani mít nechci. Za ty prachy můžu už mít ergonomické nosítko. Které je pro miminko i nosiče mnohokrát vhodnější, zdravější.
zkus počíst tady: http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…

jinak na stránkách je i eshop, kde mají jen ergonomická (zdravá) nosítka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
28.1.11 21:25

Ahojky, my mame tuhle klokanku a jsme moc spokojene :) male se v ni libi a je pro miminka i pro vetsi deti.Za nas spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
28.1.11 21:26

a kupovala jsem ji za 1490,– coz mi prijde slusna cena, jsou nositka ktere stoji o dva tisice i vic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.1.11 21:36
berushka18 píše:
a kupovala jsem ji za 1490,– coz mi prijde slusna cena, jsou nositka ktere stoji o dva tisice i vic..

Hmm, jo jsou, ale u těch ergonomických člověk platí za kvalitu a zdravé nošení :roll: A z druhé ruky se dá ergonomické nosítko koupit pod 2tis…

Investice do klokanky je podle mě dost špatná, buď investovat do zdravého nošení a nebo raději nenosit vůbec. Za tu cenu si můžeš koupit kvalitní šátek, ergonomické nosítko, v obojím můžeš nosit jak malé miminko tak větší dítě. Já momentálně nosím dítě v šátku didymos, jsem ve 23.tt, tak vážu tak, abych neměla uzel přes břicho, jinak jsme nosili v ergonomickém nosítku, pro miminko mám připravený měkoučký vatanai, z druhé ruky a na cestě další didymos.Plus mám doma manducu pro mimi, pro batole nosítko bluebear.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
28.1.11 21:37

Ahoj ja tohle nosítku mám taky a byla jsem s ní moc spokojená. Nosítko jsme využila hlavně když jsem venčila psa a potřebovala jsem volné ruce. malé se vní libilo a taky jsme v tom absolvovali nakupy ve večerce nebo tak…malá jak jsem ji v tom nosila pokaždé usla :) Akurát moje babička vždy říkala že to dítě mučím a nosim ji jak kočka kotě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.1.11 21:38
berushka18 píše:

jenže je třeba rozlišovat klokanky a nosítka. v klokance dítě visí za rozkrok. V nosítku má správné (ergonomické) postavení nožiček - tedy široké postavení kyčlí, kolínka výš, než zadeček, podsazený zadeček, kulatá zádíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
28.1.11 21:58

Alpaka, Gladys - vypadá to že se v nosítkách vyznáte, můžu poprosit o radu?
Malé bude v dubnu rok, budu potřebovat nějaké nosítko jen na krátší dobu nošení, ne delší než hodinu.
Jse vysoká 165 cm a vážím jen 53 kilo, ale přítel je zase vysoký přes 180cm.
Z toho odkazu co dávala Alpaka jsem trochu zmatená, nevím co by se pro nás hodilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.1.11 22:09

Mom- líp ti poradí Gladys. Nicméně obecná rada- nejlépe někde vyzkoušet, každému sedne něco jiného. Jinak okolo roka už děti pomalu vyrůstají z těch „malých“ nosítek.Záleží hlavně jak je dítě dlouhé, pak už to mají úzké mezi nožkama. Ikdyž na občasné nošení to klidně do dvou let asi bude.
Jinak pak jsou batolecí nosítka Bluebear, Petit Panda, Skaldino (na to je 6m pořadník). Ty jsou zase podle délky dítěte cca od toho roka a půl. Vy jste v takovém blbém přechodovém období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
28.1.11 22:10

Mom, ten článek je o ergonomických nosítkách, je tam každé dobře popsané. Tato nosítka se pak dají na těchto stránkách i koupit.
Nevím, co přesně by se konkrétně pro vás hodilo, nejběžnější je Ergo a Manduca. Pokud jsi z nějakého většího města, určitě tam najdeš obchod, kde je lze vyzkoušet. Např. Brána k dětem, Mamaja…
Případně se dají i nosítka vypůjčit na MMB, takže je můžeš vyzkoušet a podle toho případně zakoupit.
Dají se koupit i z druhé ruky :wink:

Určitě jsou o 100% lepší než klokanky, hlavně je v nich dítě v přirozené správné pozici, neničí si páteř a kyčle. A nevisí za rozkrok :roll: A také jsou pohodlnější pro nosiče, dají se pak děti nosit i n zádech, až třeba do 15 kg. V klokance už při 8 úpíš bolestí zad.

Já osobně mám Manducu, jsem malá jako ty, muž je vysoký. Ale ještě jí nezkoušel.
Určitě s ergonomickým nosítkem neprohloupíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.1.11 22:14

Mom, mrkla jsem ti na profil, v Plzni moc nevim.Nosítka jde na týden půjčit. Nebo se zkus na těch www stránkách, co jsem dávala odkaz kouknout do diskuzí, je tam sekce najdeme se a najít si skupinu podle bydliště. Občas pořádají srazíky a určitě ti rádi nosidla ukážou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
28.1.11 22:16

alpaka - právě že u nás jsem zatím nenašla prodejnu kde by je měly, všude mají jen klokanky :nevim:
ale díky za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.1.11 22:30

nosítko, pro takto „větší dítě“ je to trochu ořech, někdo nosí do 2let v manduce, je celkem univerzální, sedí malým i velkým postavám. Nicméně já mám trochu větší dítě, při 85cm na výšku už neměl manduku od kolínka ke kolínku, spíš od půlky stehna do půlky. U chodících sedících dětí to zas až tak nevadí, jde spíš o komfort nošence, nožičky už mají tendenci se trochu svěšovat, nám pak manduka začla otláčet stehýnka, jak se vlastní vahou přitláčela na okraj nosítka. Šli jsme teda do nosítka batolecího. Vybrala jsem Blue bear, nosítko nám vyhovuje, jen má oproti třeba manduce moc vysoko prsní pásek, který jistí nosítko, aby nezklouznul popruh z ramen, nicméně vzhledem k tomu, že nosítka se šijí individuálně v Čechách, je možné toto přizpůsobit, paní už tuším nabízí zkušební kus na půjčení. Další značkou je Petite panda, asi největší nosítko je Skaldino, to už se uvádí jako nosítko pro předškoláky.
Osobně bych nosítko už nejdřív ozkoušela, teprve pak kupovala.
Kdybych se ve vašem věku měla rozhodovat, tak pokud nejste nějak úplně drobouncí, velmi vážně bych zvažovala nosítko batolecí. Vydrží určitě na dýl než běžně dostupná ergonomická nosítka. Pokud je dítko drobnější a nějak extra neroste, šla bych do nosítka ergonomického běžného (manduka, ergo, beco, na co narazíte z druhé ruky)
Dále pokud je dítě lehčí, mohlo by pro vás být dostatečné i nosítko typu meitai. Nemá žádné přezky, je vázací, určitě jsou nějaká v eshopu na nosenideti.cz, tak tam mrkni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
28.1.11 22:36

Gladys - díky moc za odpověd.
výběr bude trochu oříšek, vypadá to, že malá bude dlouhá a drobná, ale podle toho co jsi napsala snad něco vyberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.1.11 22:43

Pokud je dlouhá, tak spíš batolecí. Jde tam hlavně o dostatečnou šířku nosítka, aby měla látku od kolínka ke kolínku.
Vím o jednom žížalím dítěti a to se už v 1,5r nosí ve Skaldinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí