Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Dayus píše:
Ahoj holky, mám problém ze spaním me dcery. Asi od 2 měsíců spala moje holčička celou noc bez probuzení asi od 19.30 do 7.30. Teď je jí 6 měsíců a pár dní a asi poslední 3 tydny se mi v noci pravidelně vzbudí, ale tak že je prohnuta v luk a buď kňoura a nebo plače. Vždy to dopadne tak že ji musím vzít na ruce ( většinou i krmim UM, je dost hladová) to mi hned usne na ruce nebo v posteli a jak mile ji chci přenést do postýlky nebo ji tam položím je hned vzhůru a place znova. Vezmu jsi ji na ruky a je hned klid a tiskne se ke mně. Takto zkusíme asi 2-3× a stejně to dopadne tak že spí se mnou v posteli úplně bez probuzení, spokojená. Dva dny na zpatek jsme našli první zoubek a taky má pořád umělé mléko č. 1 (altheru proti kravské bilkovině) myslíte že to může nějak souviset třeba s tím že už ji to mléko nestačí? Nebo s tím zoubkem? Růst zoubku nesla celkově dobřeProsím o vaše názory popripadne nějakou řadu aby spala v postýlce. Děkuji
No ja bych rekla, ze jsi těch sest mesicu mela proste štěstí ![]()
@Dayus moje zkušenost…vše vymizí růstem
prohnutí do luku - nedozrálá nervová soustava
buzení a pláč cca do pulnoci - „noční běsy“ vymizí růstem
Projev zubů. Případně, kdyby se prohýbání do luku a pláč horšil, tak bych požádala pediatra o změnu mléka na aminokyselinove. Ale chvíli vydrž. Možná tě jen potřebuje mít u sebe. Je to normální.
Dětské potřeby a spánkový režim se mění a ani děti na um nemusí vzorně prospat celou noc. Jestli ti spí dobře přitulená k tobě, tak si ji tak ber a bude to pro obě příjemnější. A ano, zoubky umí potrápit.
Normalni, spis si mela doted stesti. Deti (kojene teda) mi nespaly celou noc podstatne dele, starsi snad do 4 let
A spi se mnou. Pro dite je normalni chtit pritomnost matky, a i pro ty „vyzralejsi“ to nastoupi v obdobi nepohody o dost vic.
@beruska9 píše:
Normalni, spis si mela doted stesti. Deti (kojene teda) mi nespaly celou noc podstatne dele, starsi snad do 4 let![]()
A spi se mnou. Pro dite je normalni chtit pritomnost matky, a i pro ty „vyzralejsi“ to nastoupi v obdobi nepohody o dost vic.
Vnuk je nekdy od dvou mesicu plne na UM a nikdy nespal celou noc. Budil se i 4×, ted, neco pres rok, se budi 2×, kdyz ma hodne dobrou noc, tak jednou. A do velke postele se cpe uz pred půlnoci ![]()
@vokishka
normální, já mám dvouleťáka na UM a budí se konečně jen jednou za noc. Ale většinou ještě vymýšlí nebo hledá plyšáka. Starší čtyřletý si mě kontroluje nebo chce čůrat. Spím s nimi, pač jinak by nespali vůbec ![]()
@ugluk ano je to moc krásné, miluju kdyz je ke mně pritisknuta a já vidím že jsi spokojeně oddychuje
vydržela bych tak ležet klidně celý život
ale přitom si ji nechci takhle učit aby s náma spala v posteli ![]()
@axlpol a ta nedozrala nervová soustava, to se nějak léčí nebo to časem vymizí? Někdy je tak prohnuta až z toho jde strach
a ano většinou se budí přesně kolem půl noci
Dcera se mnou spala od asi 3 měsíců do skoro roka a čtvrt. Kolikrát usnula jen na mě nebo jsem jí musela objímat. Pak se to zlomilo a spí sama v postýlce. Kdyby jí to už vydrželo, tak bych se nezlobila. ![]()
@Dayus píše:
@axlpol a ta nedozrala nervová soustava, to se nějak léčí nebo to časem vymizí? Někdy je tak prohnuta až z toho jde stracha ano většinou se budí přesně kolem půl noci
Já měla děti předčasně narozené, takže to prohnutí nastalo při každém vzteku, pláči nebo právě při nočních běsech, nočním buzení. Kolikrát se nedali ani pořádně chytit, jak byli prohnutí.
Taky jsem to netušila
ale protože jsme povinně chodili na Vojtovku, na kontroly na neurologii, tak tam mi říkali, že je to nedozrálostí…musíme vydržet a bude líp, všechno dozraje (a doplňovali jsme B12, myslím, že pro ten nižší věk bylo EyeQ)
Pokud to je jen při těch „nočních běsech“ (které bývají pravidelně do té půlnoci) tak to v klidu dozraje samo a držím palce… to noční buzení (křik a pláč) trvalo tak cca do 4let. Stejnou zkušenost mám i z okolí.
Řekla bych že úplně normální.
První dcera se mi budila třikrát za noc do půl roku pak se to postupně začalo zlepšovat a v roce spala úplně celou noc(kojena a dokrmována UM)
Druhé dítě mi spí od narození furt stejně je mu osm měsíců budí se 4× za noc. Plně kojen. Venku čtyři zuby.
Cucne a spí, plakal mi po probuzení v noci jen dvakrát.
Spíme spolu to samé bylo i u dcery. Kdybych musela několikrát za noc furt předávat do postýlky a z postýlky jsem jak zombie. Pro mne je spánek důležitý ![]()
Ahoj holky, mám problém ze spaním me dcery. Asi od 2 měsíců spala moje holčička celou noc bez probuzení asi od 19.30 do 7.30. Teď je jí 6 měsíců a pár dní a asi poslední 3 tydny se mi v noci pravidelně vzbudí, ale tak že je prohnuta v luk a buď kňoura a nebo plače. Vždy to dopadne tak že ji musím vzít na ruce ( většinou i krmim UM, je dost hladová) to mi hned usne na ruce nebo v posteli a jak mile ji chci přenést do postýlky nebo ji tam položím je hned vzhůru a place znova. Vezmu jsi ji na ruky a je hned klid a tiskne se ke mně. Takto zkusíme asi 2-3× a stejně to dopadne tak že spí se mnou v posteli úplně bez probuzení, spokojená. Dva dny na zpatek jsme našli první zoubek a taky má pořád umělé mléko č. 1 (altheru proti kravské bilkovině) myslíte že to může nějak souviset třeba s tím že už ji to mléko nestačí? Nebo s tím zoubkem? Růst zoubku nesla celkově dobře
Prosím o vaše názory popripadne nějakou radu aby spala v postýlce. A proč to prohnuti v luk? Děkuji
Příspěvek upraven 31.12.22 v 12:33