Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mě pomohlo nosítko, nebo šátek, jak jsem chodila a pohupovala, tak byla do pár minut uspaná, rozhodně lepší než nosit na ruce:-) ![]()
Ja jsem na to jak uspat své dvě děti přišla až když jim bylo těch 8 měsíců
Polozila jsem je do postele, sedla si k nim a lehce jsem oba placala po zadečku… Usínali takto do roka ![]()
Já uspavala v tomto věku u prsa. Hopsat na míči už jsem taky nedávala. 😀
@Elea9 to u nás také neprošlo
začne se úplně vzpinat a kroutit. Nechat tzv. vyrvat taky nepomáhá. Většinou jsem to po hodine totálního řvaní vzdala. A to jsem ještě celou tu hodinu rvala s nim, protože jsem si přišla hrozne, ze ho takto nechávám ![]()
@lelulanda Prave ze u prsa vůbec. Jedine u flašky, to usne, ale do minuty je vzhůru a je po spánku ![]()
@Elea9 píše:
Ja jsem na to jak uspat své dvě děti přišla až když jim bylo těch 8 měsícůPolozila jsem je do postele, sedla si k nim a lehce jsem oba placala po zadečku… Usínali takto do roka
To zkusím večer.
Já uspávám buď u prsa nebo teď jezdím po chodbě v kočárku, ale úplně bez kňourání to není. Kdybych neměla ještě starší, jedu ven, ale takhle… Ale pokud jde složitě uspávání, není potřeba režimová změna? Méně denních spánků? Já teď převádím v 9m na dva spánky, přijde mi, že lépe usne, déle spí a odpadne mi jedno otravné uspávání..
Pokud doma, bez kojení a společného ležení, tak občas použijeme kolíbání v autosedačce. máme tu, co se dá pak položit do skorolehu, o to je to lepší. taky mi přijde, že spí líp, když je pěkně zahrabaná pod dekou nebo v kombinéze nebo pod peřinou.
Souhlasím, poplácávání po zadečku OK. A znemožnit pohyby „ručiček“, aby sebo mimi nemlelo. Stačilo lehce držet rukou. A taky fungovalo nošení a chození po bytě v délce tak 40 min. Teda nosení, tak, že koukalo dopředu (tajím gender) a prolézali jsme byt. Ideálně v čase 22:00, pak 02:30, 05:30… Troufám si tvrdit, že nespavec nespal déle, než 2 hodiny v kuse- po dobu dlouhých měsíců. Ale to jsem asi psát raději neměl.
A měl jsem to dát jako ANONYM- soukromé údaje. ![]()
U nás jedině v kočárku na chodbě přes práh a pěkně rychle…žádné pomalé drndání. Většinou to pomohlo…
Syna jsem az do 26m pevne utahovala do fleecove deky a uhoupavala na ruce, do 8 kg mel uz v te dobe daleko. Nastesti to netrvalo hodinu, ale 5-10 minut a pak se nevzbudil (to bylo tou dekou, predtim bez deky se taky budil). Ve 26m mi rekl, at jdu pryc, ze usne sam, a usnul. Od te doby je to nase nejlepe spici dite. Holky usinaly blbe vzdycky, triky na ne nepomahaly. 10r dcera usina blbe doted.
Ahoj, můžete mi prosím poradit jak uspat 8 měsíční mimčo?
Přijdu si jako totálně neschopna matka
Každopádně jsem už zkousela snad všechny moznosti. Lehnout si s nim do postele, usinani u flašky, kočárek, všechno. Jediný kde usne je houpani na ruce. Ale skakat hodinu s 9kg dítětem je už moc. Ještě k tomu, pokud ho pak přeložím do postýlky tak je okamžitě vzhůru. Takže nespi, ale pak cele dopoledne brečí, protože je unavený. Večer je to to stejne ale to většinou třeba po hodine usne protože už je fakt hodně unavený.