Bydlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13
15.5.14 10:03
@sluníčko87 píše:
Nedoporučuji Maximu reality, doteď se s ní soudíme!

Ahoj sluníčko, můžeš mi prosím popsat, co přesně se s Maxima reality stalo, že se s nima soudite?

Libi se nam od nich jedna nemovitost, na kterou maji exkluzivitu a máme jit podepsat dnes rezervačni smlouvu. Od nasi pravnicky mame ale doporuceni, bez kt smlouvu podepisovat nemame, a to:

hlavne si pred podpisem rezervacni smlouvy precist take navrh kupni smlouvy, kt. k te rezervacni nedavaji (takze ty zaplatis v nasem pripade skoro 300tis za rezervaci, ze podepises kupni smlouvu, ale nevis, jak vlastne vypada a kdyz se nedohodnes, tak ti nic nevrati – to se mi teda moc nelibi, takovej 100% storno poplatek) :cert:

A pak jsme nedostali original LV (listu vlastnictvi),to je pry podle pravnicky potreba zkontrolovat – aktualni pravni stav!

Prosim dej vedet, je to sileny rozhodovani a hodne penez!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
15.5.14 10:04
@racek99 píše:
Maxima reality je naprosto neprofesionalni, lze, urcite bych nedoporucila. Take zvazujeme soud, nechteji uznat svoji vinu. Do nepricetnosti me vytaci jejich billboardy s hesly, jaci jsou profesionalove a ze s nimi mame jistotu, ze vse bude v poradku! Ze by klamava reklama?

Ahoj racku, můžeš mi prosím popsat, co přesně se s Maxima reality stalo, že zvažujete soud?

Libi se nam od nich jedna nemovitost, na kterou maji exkluzivitu a máme jit podepsat dnes rezervačni smlouvu. Od nasi pravnicky mame ale doporuceni, bez kt smlouvu podepisovat nemame, a to:

hlavne si pred podpisem rezervacni smlouvy precist take navrh kupni smlouvy, kt. k te rezervacni nedavaji (takze ty zaplatis v nasem pripade skoro 300tis za rezervaci, ze podepises kupni smlouvu, ale nevis, jak vlastne vypada a kdyz se nedohodnes, tak ti nic nevrati – to se mi teda moc nelibi, takovej 100% storno poplatek) :cert:

A pak jsme nedostali original LV (listu vlastnictvi),to je pry podle pravnicky potreba zkontrolovat – aktualni pravni stav!

Prosim dej vedet, je to sileny rozhodovani a hodne penez!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.18 20:24

Oživuji téma, prosím o zanechání anonymu (citlivé, chodím sem má rodina, zatím o tom neví).
Bydlíme ve velkém domě, tři bytové jednotky - tři rodiny (naše, tchanovci, švagr). Obrovský dvůr i zahrada. Naše jednotka je úplně samostatně, máme svůj boční vchod, své měřiče plynu, elektriky. Bydlíme tu 5 let, jsme spokojení, vztahy bez problémů. Jsou chvíle, kdy se s ostatními třeba týden nepotkáme (všichni pracují, jen já jsem na rodičáku), máme soukromí.
Momentálně řešíme, co udělat se „stodolou“ ve dvoře, aby nechátrala. Tchyně navrhla, ať si to zrekonstruujeme a že náš současný byt/jednotka by se pronajímal. Samozřejmě je to na nás, pokud budeme chtít, nájem by šel nám. Stodola je ve dvoře, tam tchyně nikoho cizího nechce, ale takto by to bylo ok, nájemce bychom nepotkávali.
Teď zvažujeme pro a proti. Potřebovala bych i náhled někoho z vnějšku.

Pro předělání stodoly na naše nové bydlení: víc místa, děcka by mohla mít oddělené pokoje, muž pracovnu, lepší postavení - celý den by tam svítilo slunce + pokud by jsme pronajímali současný byt, tak i peníze z toho.

Proti: zase rekonstrukce (=zase práce), hypotéka (našetřeno máme cca 500 tis.), budeme tchanovcům víc na očích - budou mít větší přehled, zda jsme doma apod.

Když nad tím tak přemýšlím, tak tady jsem spokojená, naše bydlení se mi líbí, neumím si představit, že by tu byl někdo jiný. Mám to tu ráda.
Na druhou stranu „stodola“ jinak bude asi nevyužitá, bude zbytečně chátrat, děcka jednou budou chtít svoje pokoje a asi by se nám víc místa hodilo. Dal by se tam udělat krb/kamna. Jen nevím, jestli ten pocit „domova“ získám i tam, tady jsme to budovali vlastníma rukama, je to pro mě srdeční záležitost. A nejsem si jistá ani chováním tchanovců - teď k nám moc nechodí, ani neví, zda jsme doma, mám obavy, aby nezačaly „nevítané“ návštěvy.

Jak byste se rozhodovali? Napadá vás ještě nějaké pozitivum/nega­tivum.
 Díky.

• Citovat
  • Upravit
221
4.3.18 20:31

To je hodně těžké rozhodnutí, no. Sama vím, jaké to je mít tchýni za zadkem, takže z tohohle (protože píšeš, že by vás měli více na očích), bych řekla rázné NE. Ovšem pokud se tohohle nebojíš, pak nejspíš ano - určitě by bylo super více místa. Na druhou stranu si říkám, že pak budete mít jako společnou zahradu s rodinou + nájemníkama? Nebudou vám tam třeba překážet? Nebo něco? Jestli to dobře chápu…
Je to opravdu složité se rozhodnout, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.18 20:34

@megy.misa Nájemníci by měli k dispozici pouze bydlení a „zahrádku“ před domem. Dřív (než jsme se nastěhovali my, tak 10 let zpátky) tu takto nájemci byli a neměli s tím problém.

• Citovat
  • Upravit
960
4.3.18 20:34

Nesla bych do toho pokud jste ted bez hypo, pujcek atd uzivalabych si zajisteneho bydleni, zvlast pokud jste spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
4.3.18 20:35

Tak hlavne by me zajimalo, kdo je vlastnikem nemovitosti. Tedy bytove jednotky a “stodoly”. Sla bych do toho jen pokud byste tm meli vecne bremeno, nebo byste byli majiteli vy ( nebo alespo tvuj manzel ). Jinak bych do toho nesla. Na vetsi a lepsi bydleni se zvyka snadno. Toho bych se nebala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.18 20:37

@kterk Spokojení jsme, ale do budoucna budou děcka naléhat na vlastní pokoje. Sama jsem měla pokoj se ségrou, prosila jsem naše o svůj vlastní - klidně malinký, bez oken, jakýkoliv :mrgreen:, prostě za cca 10 let bychom určitě víc místa hooodně ocenili.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.18 20:41

@Šarlota4 Současná bytová jednotka je napsaná na manžela, u stodoly nevím, jak by se to řešilo, snad by to nějak šlo… Zbytek baráku je na tchanovce.

• Citovat
  • Upravit
13955
4.3.18 20:43
@Anonymní píše:
@Šarlota4 Současná bytová jednotka je napsaná na manžela, u stodoly nevím, jak by se to řešilo, snad by to nějak šlo… Zbytek baráku je na tchanovce.

Tak to je fobry :palec: tak bych stodolu osetrila vecnym bremenem treba, aby vas nikdo nemohl “vyhodit”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
4.3.18 20:50

Jako ja moc nechapu - vy bydlite s tchanama v jednom dome, chcete se prestehovat do stodoly a resite, ze vas budou mit vic na ocich? Kdybyste bydleli na druhem konci republiky a pak se prestehovali k tchanovcum, pochopim, ale takto. Proc by mely zacit nevitane navstevy? Pokud by k vam chteli lizt, tak to mohli delat davno. Nevidim duvod, proc by se to ted melo zmenit. A sla bych do vetsiho bydleni, pokud na to finance mate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
4.3.18 21:01
@Mandarinka01 píše:
Jako ja moc nechapu - vy bydlite s tchanama v jednom dome, chcete se prestehovat do stodoly a resite, ze vas budou mit vic na ocich? Kdybyste bydleli na druhem konci republiky a pak se prestehovali k tchanovcum, pochopim, ale takto. Proc by mely zacit nevitane navstevy? Pokud by k vam chteli lizt, tak to mohli delat davno. Nevidim duvod, proc by se to ted melo zmenit. A sla bych do vetsiho bydleni, pokud na to finance mate.

vidím to stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.18 21:04

@Mandarinka01 Tak asi to zní vtipně, ale prostě teď máme vchod bokem, když přijdu/odejdu nikdo o tom nemusí vědět. Vyhnu se tak otázkám - kam jedu apod. (normální informativní otázky, ne výslech - ale prostě když nechci nikoho potkat, tak nepotkám). Když budu chodit přes dvůr, budu víc na očích, tchán tam chodí kouřit, tchyně má do dvora kuchyň - budou mít větší přehled kdo kdy odchází/přichází, jestli jsme doma (svítíme), pokud se potkáme na dvoře, nastane dotaz, kam se chystáme.
Asi to zní jako blbost, ale pro mě je to třeba důležité, že teď mám pořád jakýsi pocit svobody a soukromí, že bydlíme jakoby vedle (takže o mě mají přehled jak o sousedech).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný