Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
píšu s dotazem.
Takiva to je naše situace.
Jsem holka před mateřskou, dala jsem se do podnikani, pracuju ve zdravotnictví. Plánujeme rodinu za nějaký čas atd. A na co se ptám.
Budu muset kvůli podnikani živnost pozastavit, momentálně bydlíme u rodičů v malém městě a řešíme, jestli tu stavět a nebo jít do většího města. V prsci se mi daří, ale musím v ni být fyzicky denně, do budoucna bych asi chtěla mít ordinaci v domě. Jenže pozemky jsou v malém městě nyní skoro stejně drahé jako ve větším městě. Když bych pustila tady práci, musela bych si znovu budovat klientelu ve větším, určitě bych chtěl tedy ordinaci doma. A co resim,.. ve městě je možnost do budoucna množství vyžití, škol, kroužku,.. čili, nebylo by to takovehle ježdění (nyní kvůli každému prdu musíme cca 15km dojezd). Do budoucna však se hodí hlídání babickama, když jsou děti nemocné, což jsou pořad. Mít ambulanci doma, dalo by se teoreticky pracovat a mít děti doma, budeme na více věci však sami (přítel podniká taky a je v prsci od rána-večer).
Do čeho byste šli?
Bydlet ve městě (koukame spíše předměstí) a vědět, ze na to budeme trochu sami, nebo být v menším městě, vědět, ze můžeme mít obcasnejsi výpomoc, ale do buoudcna, když budeme chtít dat děti na nějaký kroužek, bude to dennodenni ježdění. I teď, když kvůli něčemu je třeba, musíme mít auto, bez toho se neobejdeme,.. v Jihlavě je přeci daleko větší možnost.
Jaké jsou vaše zkusennosti?
Protože já do budoucího života a větší jednoduchosti jsem pro město, ale nedokážu si predstavit, jak bude třeba třeba Potreba hlídání děti,..
A ti klienti, stavajici, by za tebou nedojeli tech 15km? Ja bych volila babicky do veku skolky a pak mesto. Nemocny sice deti byvaji casto, ale krouzky a provozovny jsou casteji ![]()
@K82 asi dojeli. My prave vůbec řešíme, jestli v tomhle městečku být, nebo jít do města, periferie. Ale mít tak všechno dostupnější a do budoucna proste přístupnější. Sice budeme taky odkázáni na auto, ale je tu městská a proste více možnosti. Úplně si pamatuju své dojíždění na střední, pak treninky,.. proste děti z menších měst tohle všechno nemaji, pokud nemají rodice, kteří je tam budou vozit. Za mě to pal vyjde ještě dráž, finančně u časově, než bydlet ve městě. Ale jak říkám, trochu se pak odrizneme od rodiny… další věc, ceny bydlení jsou momentálně skoro stejné městečka a města, tak kde je lepší se zadluzit, to už možná na život ve městě.
@Raketka8 píše:
@K82 asi dojeli. My prave vůbec řešíme, jestli v tomhle městečku být, nebo jít do města, periferie. Ale mít tak všechno dostupnější a do budoucna proste přístupnější. Sice budeme taky odkázáni na auto, ale je tu městská a proste více možnosti. Úplně si pamatuju své dojíždění na střední, pak treninky,.. proste děti z menších měst tohle všechno nemaji, pokud nemají rodice, kteří je tam budou vozit. Za mě to pal vyjde ještě dráž, finančně u časově, než bydlet ve městě. Ale jak říkám, trochu se pak odrizneme od rodiny… další věc, ceny bydlení jsou momentálně skoro stejné městečka a města, tak kde je lepší se zadluzit, to už možná na život ve městě.
Ja bych sla do mesta. Ale ja uz mam tohle vse skoro za sebou, i jsem se, nejen kvuli tomu, rozvedla. A nelituju. S ex a tehdy dcerou do jejich 3let jsem zila v ty jeho pr…li, byt kousek od Prahy a des. Permanentne v aute a teda hlidani stejne zadny. Tak jsem se vratila do Phy k sobe a az do jejich 7mi jsem na to byla komplet sama. Pak jsem nasla pani, co mi pomahala ji hlidat. Ted ji je 9 a uz je skoro samostatna. Nelituju. A sranda je, ze mame stejnou profesi:),ale ja uz bych s tim, naopak, rada skoncila.
@K82 já jedu půl roku na sebe na pojiotvnu. Jenže v malém městě je to bída a fskt se musím otacet.
Premyslela jsem o zamestnani se do školky a tohle mít k tomu, postupně si vybudovat klientelu ve větším městě, kam se přestěhovat, kde mají lidi více peněz s nemusela bych se tak hnát, měla bych to i u sebe doma,.. protože na ty pojišťovny, fakt se musíš hnát, aby sis vydělal, i maserka si muze dat vyšší taxu, já musím dodržel limity pojišťovny.
Jenže teď vydělává, tedka je mi čas tam strávený jedno,.. jenže nemarodime, dovolena minimálně, proste ale takhle asi taky pracovat v tomhle tempu nechci. A ty lidi mě už taky pěkně někdy štvou🙈
@Raketka8
Chapu. Ja to delam 20let a uz moc nechci. Udelala jsem si letos kurz zubni instrum, pac to mne ted bavi vic a hlavne ty lidi mlci
. Bylo to fajn, mam z toho spousty zkusenosti, zazitku, schopnosti, ale uz nejak citim, ze to neni ta cesta. Chteka bych ted vic smerovat zivot k tomu, ze se naucim pecovat i o sebe a nechat si pomoct, nez se jen starat porad o jine. Plus zdravotni aspekt, jsem dost znicena a to je mi „teprv“ ctyricet. Takze byt tebou, mesto je porad vetsi jistota. I najit jinou praci, pripadne.
@K82 asi ano. Já o možná tak chci, ze být třeba ce školce a tohle mít k tomu. Sice to bude asi časově mazec, ale nebudu z toho tak hotova. A hlavně asi mít jistotu.
A ty jsi v Praze jela na sebe nebo zaměstnanec?
@Raketka8 píše:
@K82 asi ano. Já o možná tak chci, ze být třeba ce školce a tohle mít k tomu. Sice to bude asi časově mazec, ale nebudu z toho tak hotova. A hlavně asi mít jistotu.
A ty jsi v Praze jela na sebe nebo zaměstnanec?
Na sebe, ale k tomu jeste vzdy jinou praci, nechtela jsem to delat 8h denne.
@K82 V dnešní době, případ reálné pustit pojišťovnu a jet na cash? Jsem z pojišťovny unavená a i maserka má vyšší plat než já, protože má danou sazbu.
Volím město. Poradili jsme si v životě bez babiček. Jste na děti dva, Ty a manžel. Kdyby babičky nebyly, taky byste si museli poradit.