Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky všem maminkám, snažilkám a v neposlední řadě těhulkám. Ráda bych založila novou diskuzi o všem možném, různé rady typy do domácnosti a různé vychytávky a tak, hodně mě baví si zůtulňovat bydlení a dělat si radost drobnostma, které dělají domov domovem. Urči tě by to odvedlo pozornost i od sebepozorován při snažení a zvedlo náladu když není člověku do smíchu.
Tak zrovna dnes jsem si objednala nejake latky, ze si usiji nove potahy na polstarky do obyvaku, loznice a dceri do pokoje. Pak ubrus do kuchyne s prostiranim, uz se na to tesim, jsou to drobnosti, ale mam pak z toho ohromnou radost ![]()
@Jajul85 já sama žádné rady asi nemám ale za svoji vychytavku považuji moji kuchyň přijde mi vychytana vzhledem k tomu ze máme doma malo místa a ta kuchyň nám tam padla jako pr*el na hrnec
je v ni vše co potrebuji a naprosto splňuje funkčnost ![]()
Rada si prectu vychytavky ostatních ![]()
@AndreaS92 Taky by to chtělo fotku…mám depku za našeho bytu, tak třeba chytnu inspiraci
.
@Jannnča Depku z bytu? Aleeeee…kup něco hezkého a bude se Ti tam líbit ![]()
@Malaga
to je právě ono proč jsem to založila já žádné nemám
![]()
@Katka.U To chápu taky bych měla, mě dělala kamarádka závěsy nějak koncem září a jsem z nich paf ještě dneska ![]()
@Jannnča
fotku klidně vložím. Jen je starší, a mezera co je vidět je již zadelana
to same chybějící dlaždice ale jak říkám aktuálnější foto nemám…
Určitě se ráda připojím. Na jaře nás čeká menší rekonstukce a já nemám moc cit na drobnosti (tedy jsem detailista, rozlišuju vše a všeho si dobře všímám), ale moje mamka je aranžérka a umí tak krásně seřadit a vystavit věci. Mám několik poliček v obýváku a chci tam dát jiné věci, ale nevím jaké…A když už něco najdu, tak je to chaos. Taktéž věšení obrázků - ačkoliv mě mamka naučila pár pravidel ať to alespoň vypadá úhledně. Teď jsem tím postižená, že například nesnáším, když mi někdo přetočí hrnečky - všechny ouška musí být jedním směrem, protože to je jedno ze základních pravidel, které mě mamka naučila. Těžší aranžmá nezvládám.
Ale co nás na jaře čeká. Ložnice: vymalovat (lehké, bude zase na bílo). Na stěně budeme vytvářet dvojitý lomený gotický oblouk (těžší, protože nechci v ložnici polystyrén) a v oknech budou naše oblíbené fantasy plakáty. V celém bytě budeme měnit interiérové dveře (lehké). V jídelně podlahu (těžké, protože pod kobercem jsou nerovná a zkroucená prkna a co je pod prknama ani nevíme. Takže vytrhat, vylít nějákou stěrkou, prkna otočit, zhoblovat, ošetřit a vymyslet podlahu. Já jsem pro nějaké hezké a lepší linoleum - dobře se udržuje a dekory jsem dneska krásné. Plovoučka se mi nelíbí. Manžel chce dřevné fošny, ale poslala jsem ho někam, že spáry čistit nebudu. Jídelna se vymaluje do barvy jaká je teď, tedy do meruňkova, strop bíle). Kuchyně: je součástí jídelny, ale bude vymalovaná bíle jako do teď. Budeme měnit pracovní desku. A instalovat myčku na nádobí (to bude těžší, protože máme zaslepený odpad, co byl původně na pračku, ale nemáme vhodný přívod vody. Vodovodní baterii u dřezu máme ze zdi, ne z linky. Takže se bude sekat do zdi pod linkou a asi příjdem o kachličky kolem baterie. Budu muset vymyslet kontrastní proužek - sloupec, protože měnit kachličky v celé kuchyni nehodlám). Obývací pokoj: to bude taky těžší, protože obývák je veliký (5×9 metrů). Musíme vyklidit veškerý nábytek, protože budeme měnit koberec, který je od rohu do rohu a dosloužil (máme rádi koberce, tudíž zase půjdeme do takové velké bestie, nejlépe podlepené filcem). Vymalujeme na stávající barvy (strop bíle a potom máme pruhy podle nábytku ve žluté a šedé barvě), natáhneme nový koberec, asi vyměníme konferenční stolek. Ufff, další drobnosti v bytě ani nepočítám - jako výměna a sjednocení vypínačů, instalace nástěnných svícnů apod.
@Jannnča Depku z bytu??? tak pár nějakých kousků a zvelebit to, kupovat to průběžně do jednoho stylu a za chvilku máš byt jako nový. já třeba postel vybírala 2 roky
než se našla ta pravá ![]()
@AndreaS92 No tak ta je, ta se mi teda mooooc líbí, krásná. Hlavně je jakoby oddělená což bych taky brala, ale u nás to nejde
a vlastně ať jsem bydlela kdekoliv nešlo to vždy byla takovým velkým bodem. takže všechno bylo vidět. Fakt pecka ![]()
@Jajul85 dekuju
jo je spojena s obývakem a presto jakoby oddělena ![]()