Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@EvkaV já tam bydlím. Školka je tu jedna obecní, hodně plná, za 5 let, co tu bydlím, ji rozšířili o dvě třídy. Loni se dostaly děti rozené 9/2011-7/2012. Je tu i soukromá školka, kde berou od 1,5 roku. Školu posoudit neumím, tam jsme ještě nedošli
. Ale třeba sousedi tam chodí a spokojenost.
Uvažovali jsme o bydlení v Buštěhradě také, ale kolegyně z práce ( rodačky z Kladna ) mě od toho odradily. Prý je tam hodně kontaminovaná půda. Je pravda, že dům, který se nám líbil, byl jen pár set metrů od haldy.
Ale ty novostavby jsou o hodně dál, takže tam to asi už bude dobré
.
@danyk a v jakém roce jste šli do školky? Já tedy plánuji první mateřskou na 3 roky, až na to dojde, ale od kamarádek z jiných měst/vesnic vím, že je pomalu ani ve 3 letech je nevzali, protože měli všude plno
u školy mi nezbývá než doufat ![]()
@Bonulinka tyjo tak tohle jsem se zatím nikde nedočetla
hned si to připíšu do seznamu otázek, pozemek je tedy v části novostaveb, tak snad tonebude nic hrozného, ale mám z toho husí kůži. A říkaly ti ještě něco negativního?
@EvkaV Moc se o tom nepíše. Našla jsem třeba tohle https://cs.wikipedia.org/…%C3%A1_halda. Podle kolegyň tam má být i odpad ze Spolany Neratovice.
@EvkaV starší je právě podzim 2011, takže ho do státní vzali až skoro ve 4 letech, rok předtím byl 12 pod čarou (to se dostaly děti jen do půlky června rozené). V té soukromé mi obě děti vzali.
Bydlíme od haldy daleko, nijak jsme ji neřešili.
@danyk a jak je to tam s obchody pro nákup potravin, je tam něco? (konkrétně něco v okolí Habrové ulice) Nebo musíš pro všechno do Kladna?
Je tu coop jednota, myslím od 6 do 17.30, výběr takový normální. Pak večerka (Vietnamci) - všehochuť (potraviny, základní drogerie, 7-20). Pak potraviny u školy, zcela mimo můj rajon, takže neumím posoudit. Ještě jedny potraviny se základní drogerií. Pak papírnictví, drogerie, malá obuv. Lékárnu zrušili loni v dubnu. Cukrárna. Řeznictví. Jo a ještě jedny menší potraviyny. Všechno, co jsem napsala, je od ulice Habrová cca 8-12 minut pěšky. Máte tam něco vyhlídlé? Parcelu, dům? Chodím tudy
.
Děláme tu spíš menší nákupy. Velký týdenní nákup bere manžel cestou z práce v Praze.
@danyk čím míň a menších obchodů s jídlem-tím líp, chuť na sladké a obchod ve zdálenosti 100m je sebevražda, za rok jsem přibrala 5 kilo
drogerka je supr a řeznictví taky. V nabídce má developer víc pozemků v Buště., ale domky se teprve začnou stavět, tak uvidíme podle konečné ceny. Olivová ulice by byla fajn. Není tak blízko od silnice na Kladno.
V jaké ulici bydlíte vy, jsou tam jsou tam dobré sousedské vztahy? ![]()
@EvkaV my máme konec Hornické a Habrové (záleží, jakou máš mapu). Ta Olivová je dlouhá a zahnutá, cíp u Kaštanové je blízko výpadovky na Kladno (Praha-Kladno), ale není tam přímý vjezd (možná někdy bude, až budou ulice i za Olivovou), vjezd je z Hřebečské. Bývají tu na prodej i už postavené domky, snad za náma je volná parcela (prodaná, ale nestaví se tam), před náma je parcela se základovkou, ale je to tam tak od 2011). Sousedy máme dobrý, je tu klidno.
@danyk tak to je opravdu kousek. a ty postavené domky to prodává někdo, kdo už tam bydlel, nebo to jsou novostavby? už se nemůžu dočkat, až budeme bydlet. Rozhlížíme se i po bytech přímo v Kladně, což by nám ulehčilo dojíždění atd., ale při pomyšlení na bydlení v barevném paneláku se mi vždycky udělá špatně, ať je byt sebehezčí a sebevětší..
@EvkaV spíš někdo, kdo už bydlel a stěhuje se pryč. Dojíždí se odsud slušně.
Ahom všem dámám a maminkám,
chystám se s přítelem pokročit ve vztahu a založit rodinu a přemýšlíme o koupi novostavby ve městě Buštěhrad, který je na výborném místě mezi Kladnem a Prahou.
Najde se tu někdo kdo tam bydlí? Jaké tam jsou školky, zš.. jste tam spokojené?
Budu vděčná za každou dobrou duši