Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
,
mám dotaz. Stavoval se u nás na bytě nějaký človíček, ze společenství vlastníků domu, a ptal se kdo u nás na bytě bydlí, a chtěl jméno, rč, a kde se narodil.
V ten samý den, kdy nám šli odečítat teplo.
Jsme v pronájmu a bydlí nás tam víc..
Dělá se tohle normálně? Nevíte? Aby to nebyl kdo ví kdo…
Díky za odpověď ![]()
@Kacunka Je to běžné, osoby v bytě se hlásí. Ale ne nějakému člověku, jedině majiteli bytu.
@Kacunka bydlíte tam ofiko, nebo tam máš na černo lidi? Všichni musí být nahlášeni. Je to standart postup, aby za vás ostatní neplatili poplatky.
Prezentoval se ten člověk jako ze společenství vlastníku domu a že takhle chodí po bytech… Tak mě to právě zaskočilo ![]()
@Kacunka píše:
Prezentoval se ten člověk jako ze společenství vlastníku domu a že takhle chodí po bytech… Tak mě to právě zaskočilo
Identifikoval se nějak? Byl zvolen do výboru na shromáždění vlastníků?
Bydlíme tu studenti - takový ten studentský byt místo kolejí právě.. A smlouvu nemáme..
Já jsem ho neviděla, spolubydla byl doma a otevíral. A sebe řekl, mě řekl jméno a že rč neví, a ten člověk že se jeste staví.. Ale už se nestavil.. Tak nevim..
Nikdy jsme (SVJ) po nikom nechěli rodné číslo.
Rodná čísla vlastníků jsou podle mne zjistitelná na katastru a co se týče nájemníků, tak tam vždy majitel udával pouze počet osob (jen a pouze zvůli poplatkům z popelnic). Ani datum narození po nikom nechtěli (jména ano). datum narození se v podstatě prozradil jen u čerstvě narozených miminek. ![]()
1. zavolala bych to majiteli a pokud o tom nic nevím tak bych to snad i hlásila dál ( policajty?
)
2. čekala bych, kdy budou tyto informace zneužité (půjčka, smlouva na telefon…).
Omlouvám se beru zpět, prý jen datum narození… teď mi říkal spolubydla když jsem se byla ptát, co přesně říkal.. tak jméno, datum narození..
Já bych řekla, že je to normální. Když jsme pronajímali byt, chtěl po nás taky předseda společenství, abysme mu napsali jména nájemníků. Když jsem se tam pak stěhovala já, tak mi říkal, že musej vědět jmna všech lidí, co v baráku bydlej, že na požádání musej ukázat, kdo v kterým bytě bydlí.
I tak, nechápu, k čemu potřebovali datum narození. Zeptala bych se majitele bytu, jeslti o tom něco ví.
@Kacunka píše:
Bydlíme tu studenti - takový ten studentský byt místo kolejí právě.. A smlouvu nemáme..
tak potom to problém je a nedivím se, že chtějí zjistit skutečný počet osob. Protože se rozpočítávají služby atd a ostatní na vás doplácí.
Jo, tak v pořádku
Mě šlo jen o to, jestli se to dělá.. jestli to nebyli jak už bylo zminovano, nejaky zneužití udaju ![]()
Manžel byl místopředsedou v SVJ a vždy prý pracovali jen s údaji o majiteli, o tom kdo měl hlášený trvalý pobyt. Každopádně tam v domě musíte mít k dispozici kontakty na lidi, kteří SVJ zastupují… Nebo se zeptat majitele, co to mělo znamenat