Bydlení městys vs. vesnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
18.3.22 20:47
@Anonymní píše:
Zdravím,
mám dilema, přítel by radši bydlel na vesnici, kde bydlí i jeho rodiče - žádný obchod, lékař, školka ani škola, autobusové spojení mizerné, práce on 20km ja 30km…já mám možnost mít celé patro u rodičů, zde je vše(doktor, posta, obchody, ms, zs, hriste, sokolovna, proste vse), oba bychom měli zaměstnání cca 5km od domova. A to nemáme děti, nedokáži si představit tu časovou logistiku, když pracuji jako učitelka v MŠ a mám směny a ráno vstávám s malým dítětem ve 4 - 4:30, abych stíhala otvíračku. Směny se mi každý týden mění, od 6, 7, 9 a 10. Jako celý život dojíždět z vesnice, kde nic není, ani žádné malé děti, se kterými by naše vyrůstaly… :(

nešla bych do toho

na podobné vesnici bydlím a svým způsobem jsme zde uvízli…už bych do toho nešla

nebrat

:nevim:

nestojí to za to

to už když tak raději na samotě komplet v přírodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.3.22 21:25
@Anonymní píše:
Zdravím,
mám dilema, přítel by radši bydlel na vesnici, kde bydlí i jeho rodiče - žádný obchod, lékař, školka ani škola, autobusové spojení mizerné, práce on 20km ja 30km…já mám možnost mít celé patro u rodičů, zde je vše(doktor, posta, obchody, ms, zs, hriste, sokolovna, proste vse), oba bychom měli zaměstnání cca 5km od domova. A to nemáme děti, nedokáži si představit tu časovou logistiku, když pracuji jako učitelka v MŠ a mám směny a ráno vstávám s malým dítětem ve 4 - 4:30, abych stíhala otvíračku. Směny se mi každý týden mění, od 6, 7, 9 a 10. Jako celý život dojíždět z vesnice, kde nic není, ani žádné malé děti, se kterými by naše vyrůstaly… :(

Nwm, no.. bydlíme v západkove o pár obyvatelích a já bych neměnila. Ano, větší města a práce jsou 27 km plus mínus chlup. Nakoupit se dá 8 km odtud a škola a školka je 3 km daleko v sousedním městečku. Ale osobne bych nikdy nešla do bydlení s tchánovci :think: ani za zlaté prase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
19.3.22 00:11

Jsem pro 3.variantu - najít si něco jen svého, nelepit se ani na jedny rodice!

Vesnice, kde nic neni a lišky tam dávají dobrou noc, jen jen pro ty lišky anebo pro velké dobrodruhy.Ani dětem ani sobě bych něco takového nikdy nemohla vědomě udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
19.3.22 01:38

Nebydlela bych na vesnici bez obcanske vybavennosti a s takovym dojizdenim, 30 km je fakt hodne. A hlavne bych nebydlela u rodicu. Zaridte si vlastni bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.22 13:25

Zijeme ted ve velkem meste v byte, stejne jezdime vsude autem protoze vecne nestihame, mame tady vsechno.
Ale za cenu toho, ze dcery samotne nikam ven pustit nemohu, nepustim je ani do kramu pres dve ulice.
Protoze nase mesto kde jsem ja vyrustala, behala cely den venku se dost zmenilo.

Velky ruch aut, ktery za nas nebyl. Velke nebezpeci vsech moznych druhu zvlastnich obcanu. 🤷‍♀️ 🤷‍♀️
15tileti “deti” nejsou detmi, normalni gang.

Po sedme vecer se nasim mestem bojim prochazet i ja. Natoz za par let pustit vecer nekam dcery az budou na to mit vek.

Proto stavime dum na vesnici ktera ma dohromady 300 obyvatel. Neni tam absolutne nic. Je tam jen KLID 🙏

Presne to misto, kde dcery vybehnou ven a hodinu o nich nevim, nebojim se je pustit na hriste, nebojim se je pustit po vesnici. Zastavil se tam cas. Deti na vesnici chodi ven a normalne si venku hrajou.

Upsala jsem se dojizdeni do prace a do mesta 35 km. Ale dobrovolne a vsichni se tesime az se konecne z velkeho mesta prestehujeme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max