Bydlení městys vs. vesnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.3.22 16:27

Bydlení městys vs. vesnice

Zdravím,
mám dilema, přítel by radši bydlel na vesnici, kde bydlí i jeho rodiče - žádný obchod, lékař, školka ani škola, autobusové spojení mizerné, práce on 20km ja 30km…já mám možnost mít celé patro u rodičů, zde je vše(doktor, posta, obchody, ms, zs, hriste, sokolovna, proste vse), oba bychom měli zaměstnání cca 5km od domova. A to nemáme děti, nedokáži si představit tu časovou logistiku, když pracuji jako učitelka v MŠ a mám směny a ráno vstávám s malým dítětem ve 4 - 4:30, abych stíhala otvíračku. Směny se mi každý týden mění, od 6, 7, 9 a 10. Jako celý život dojíždět z vesnice, kde nic není, ani žádné malé děti, se kterými by naše vyrůstaly… :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25082
18.3.22 16:41

30 km je na denní ježdění hodně.
Nepíšeš další možnosti - možnost práce blíž. Školka, škola a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
18.3.22 16:42

To píše ta stejná dáma, která do školky dojíždí 27km?
Když není ve tvé vesnici nic. Tak bude v nějaké jiné bližší. Zas netvrď, že plno km nic není. Žila jsem celý život na vesnici u krajského města. Žije se tam krásně. Je tam škola velká, školka, středisko atd. Okolní vesnice nemají. Ale k nám byl dojezd pár minut. Žádné drama. Žádná hysterie. Zkušenost mám i v městys. Nějak nevidím rozdíl. Jen počet obyvatel je větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
18.3.22 16:43

No, asi takhle, do patra k rodičům bych nešla ani omylem. A vesnice, kde bydlí rodiče partnera není o moc lepší. Takže postavit se na vlastní nohy a vybrat bydlení někde jinde, buď vlastní v tom městečku nebo v nějaké vesnici se slušným spojením poblíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.22 16:46

Školka a škola v okolí je(5-10km), ale bohužel se dovézt děti do okolních školek nebo škol neskloubí s pracovní dobou ani jednoho - v případě dojíždění z vesnice…

• Citovat
  • Upravit
874
18.3.22 16:46

Žijeme na vesnici, městys máme 5 kilometrů vedle.. ve vesnici sice nic, ale vedle vše. Muž dojíždí do práce 70 km, mě to bude po rodičáku čekat taky. Dá se to zvládnout, pořád je to pro nás ekonomicky výhodnější než bydlení v menším bytě nebo domě někde ve městě. Ticho a klid mi tu vyhovují a to, že tu nejsou malé děti nijak moc neřeším, buď jedeme do dětské skupiny nebo holt až ve školce, no. Starších dětí tu je hodně, vyrostly tu a se socializací problém nemají. Otázka prostě je, co bude nejvíc vyhovovat Vám oběma dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14564
18.3.22 16:49

To se asi budete muset nějak domluvit :lol: pokud má vaše patro vlastní vchod, nebo aspoň nemusíte přes byt rodičů, tak to bude určitě v pohodě. A přítel v té vesnici má nějakou nemovitost, nebo kde tam chce bydlet? V čem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27559
18.3.22 16:53
@Anonymní píše: Školka a škola v okolí je(5-10km), ale bohužel se dovézt děti do okolních školek nebo škol neskloubí s pracovní dobou ani jednoho - v případě dojíždění z vesnice…

podle toho jak píšeš tak chceš bydlet u rodičů, a přítel u jeho rodičů je ze zvědavosti kolik vám je? Upřímně výhodnější bude vesnice tvých rodičů ale pozor vesnice né bydlet u rodičů takže pokud to přítel zvládne osamostatni se od rodičů tak postavit koupit barák jinak to růžově nevidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
18.3.22 17:04

Vesnice bez infrastruktury je náročná. Nejen kvůli té infrastruktuře, ale i ze společenského hlediska, ježdění s kočárkem v omezeném rozsahu… Bydlení s rodiči- jak striktně byste byli oddělení? Společný vchod, společná zahrada, povaha rodičů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15727
18.3.22 17:09

U rodičů bych nebydlel ani za tunu zlatých prasat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
18.3.22 18:31

Trápilo by mě spíše bydlení u rodičů. Měkká bych se jinde, mimo rodiče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
18.3.22 18:38
@Anonymní píše:
Zdravím,
mám dilema, přítel by radši bydlel na vesnici, kde bydlí i jeho rodiče - žádný obchod, lékař, školka ani škola, autobusové spojení mizerné, práce on 20km ja 30km…já mám možnost mít celé patro u rodičů, zde je vše(doktor, posta, obchody, ms, zs, hriste, sokolovna, proste vse), oba bychom měli zaměstnání cca 5km od domova. A to nemáme děti, nedokáži si představit tu časovou logistiku, když pracuji jako učitelka v MŠ a mám směny a ráno vstávám s malým dítětem ve 4 - 4:30, abych stíhala otvíračku. Směny se mi každý týden mění, od 6, 7, 9 a 10. Jako celý život dojíždět z vesnice, kde nic není, ani žádné malé děti, se kterými by naše vyrůstaly… :(

a kdy plánujete ty děti a teda vlastně i svatbu? Zatím bych, pokud se neshodnete, bydlela každý sám u svých rodičů a časem uvidíte. No a pak doporučuji bydlení mimo dům rodičů (obou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42169
18.3.22 18:43
@Zumpa píše:
U rodičů bych nebydlel ani za tunu zlatých prasat.

Přesně, nikdy, opravdu nikdy to nedělá dobrotu, i za cenu nízkých nákladů bych do toho nešla. Znám případy, kdy to rozložilo úplně celou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
18.3.22 18:58

Chápu správně, že spolu s přítelem ještě nebydlíte a máte spor o to, kam se společně sestěhovat? Nebo spolu bydlíte v pronájmu a chcete se trvale usadit? Jako takhle, na mě to působí, že každý chcete ke svým rodičům a i když ty máš lepší argumenty, tak je to pro přítele problém. Nebydlela bych ani u jedněch rodičů. Poohlédla bych se po jiném městě/vesnici, podle situace, co se kde naskytne. Rozhodně bych nešla k rodičů, to nedělá dobrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
18.3.22 20:20

Z mého pohledu je lepší ten městys, ale rozhodně ne v patře u rodičů. Do toho bych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí