Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
věděl by tu prosím někdo, co lze oficiálně postavit na pozemku, který je v územním plánu obce vedený jako Zeleň soukromá? Našla jsem různé výklady - např. stavbu na zahradní náčiní o půdorysu max. 12m2, v jiné interpretaci pak stavbu nepřesahující 5% celkové plochy pozemku.
Jde o to, že vlastním takovýto pozemek a v budoucnu bude změněn územní plán na „bydlení venkovské“ a chceme na něm stavět. Je to však v horizontu několika let a tak prozatím přemýšlíme, jak pozemek využít k rekreaci. Chtěli bychom zatím vybudovat studnu, přípojky a právě nějakou „chajdu“, kde bychom uskladnili věci, ale abychom tam mohli třeba v létě o víkendu i přespat…
Moc děkuji za konstruktivní rady a poznatky ![]()
To může být stanoveno v textové části. Ideálně si zajdi na příslušný stavební úřad a zeptej se.
@inkakřivák píše:
To může být stanoveno v textové části. Ideálně si zajdi na příslušný stavební úřad a zeptej se.
Já jsem na SÚ pečená vařená, pozemek je trošku komplikovanější, ale na tohle mi nebyli schopni nějak erudovaně odpovědět, myslím s oporou ve stavebním zákonu. Konkrétně mi bylo řečeno, že „nějakou kůlnu na nářadí“ si tam postavit můžu, ale mám ráději věci jasné a dané
. Každopádně je třeba možné, že to stavební zákon nestanoví a pak je to na rozhodnutí stavebního úřadu a na tom, jak se úředník vyspí
?!
Ne tohle nestanoví stavební zákon. Tohle právě určuje územní plán. Takže přečíst co je v textové části, tam musí být uvedeno, co lze na této ploše mít. A podle toho. Pokud je to psané jako soukromá zeleň, může to být třeba zahrádkářská kolonie, sad, zahrada, pak bude určitě uvedeno lze postavit třeba pomocná stavba ( sklad nářadí, skleník do určité plochy). A klidně si myslím i ty podzemní sítě
Jestli je tam „soukroma zelen“, tak stavbu „sklad naradi k udrzbe zelene“.
A ještě vyhledat: Regulativ, Normativ… Osobně si myslím, že by nemusel být problém zdroj vody jako takový, ale se studněma je problém i na stavebním pozemku. A síťování si naopak myslím, že neprojde. A mám pocit, že na těch pozemcích nesměly ty „stavby“ mít základy, často se stavělo na „pilotech“. Ale stavební úřad musí dát smysluplnou odpověď, kdo jiný?