Bydlení na sídlišti Stodůlky

Anonymni
14.8.09 14:46

Bydlení na sídlišti Stodůlky

Ahoj všem.

Máme možnost se přestěhovat do paneláku do bytu 3+1 na Stodůlky, konkrétně Luka, ulice Trávníčkova. Jak se tam bydlí? Máme 1,5 letou dceru a plánujeme k ní sourozence. Za barákem je školka (Paletka) a v blízkosti ZŠ se sportovním zaměřením. Je to příjemná lokalita pro děti?

Moc díky za postřehy a omlouvám se zatím za anonymitu :wink:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
14.8.09 15:55

Ahoj,
my bydlíme ve Stodůlkách, sice kousek dál (asi o tři sta metrů), ale chodila jsem do Trávníčkové do školy a kolem školky Paletka běžně chodíme ven a kolem na hřiště..... tak snad mohu soudit.
Bydlení je tu fajn. Na sídliště myslím až až dobré. Je tu všechno praktické kolem (středisko, metro, několik lékáren, obchodů a v neposlední řadě taky velký centrální park, který budete mít kousíček. Hřišť je v každém rondelu dostatek, takže si každý den můžeme vybrat. Konkrétně v rondelu Trávníčkova je jedno velké oblíbené s obrovskou skluzavkou.
Další výhoda - je tu dost školek!!! takže místo byste mohli sehnat klidně už od tří let. Matese dokonce vzali, i když mu do tří let chyběly dva měsíce a já jsem na MD s druhým, takže v pohodě.
Jo a taky je to odtud autem pár minut do Motola, kdyby bylo třeba. Už jsme dětskou pohotovost využili několikrát.
Bydlela jsem pak jeden čas na Hradčanech, tak jsem se návratu na sídliště bála (stěhovali jsme se sem kvůli malému bytu) a zvykla jsem si rychle. Je tu hezky, i když se tu na můj vkus dost staví…

Kdybys měla jakýkoli další dotaz, klidně piš na SZ.
 Medúza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
15.8.09 09:33

Ahoj, taky bydlíme na Stodůlkách, ale kousek vedle u střediska. Bydlení je tu fajn, je kam chodit na procházky, kde nakoupit, všude v pohodě s kočárkem a bez cizí pomoci.
Centrální park je skvělej, v létě v zimě, pořád je tam kam zajít a děti se tam vyřádí a nemusíš mít strach, že ti vběhnou pod auto. V rondelkech jsou moc pěkná hřiště, všechna obnovená, oplocená a čistá. Bydlím tu už 2O let, když byla moje nejstarší dcera malinká, nebylo tu nic, teď je tu vše při ruce.
My se bohužel už velmi brzy stěhujeme do domu mého muže za Prahu(do bytu už se skoro nevejdem), ale ani se mi odtud nechce. Naštěstí byt zůstane, tak si z něho udělám Pražskou základnu a budu tam malou vozit na vycházky a hraní s kámošema.
Jo školky jsou tu opravdu dobrý a hlavně snad na žádnou sem nikdy neslyšela stížnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.8.09 12:26

Ahoj,

sme z Lužin a tiež sa nám býva výborne. Vadí mi ale že na ihriskách nie sú stromy tudíž leto sa tam tráviť moc nedá. Ďalší problém je že tohto roku už so školkami bol problém. Neviem prečo, možno kôli výstavbe toho nového „mesta“ smerom na Zličín, ale brali len deti zamestnaných rodičov. Jediné voľné miesta boli na Veľkej Ohrade a na Hurke. Lužiny a Luka preplnené.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.8.09 00:00

Díky moc za info, zatím to vypadá, že teda Luka jsou fajn. I s těmi školkami jste mě potěšili…snad to nebude špatná volba, kdybychom se tedy rozhodli nastěhovat 8) Ještě jednou díky!

• Citovat
  • Upravit
10726
26.5.11 07:05

aaaaaaaaaaaaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
31.5.11 10:40
Meduza píše:
Ahoj,
my bydlíme ve Stodůlkách, sice kousek dál (asi o tři sta metrů), ale chodila jsem do Trávníčkové do školy a kolem školky Paletka běžně chodíme ven a kolem na hřiště..... tak snad mohu soudit.
Bydlení je tu fajn. Na sídliště myslím až až dobré. Je tu všechno praktické kolem (středisko, metro, několik lékáren, obchodů a v neposlední řadě taky velký centrální park, který budete mít kousíček. Hřišť je v každém rondelu dostatek, takže si každý den můžeme vybrat. Konkrétně v rondelu Trávníčkova je jedno velké oblíbené s obrovskou skluzavkou.
Další výhoda - je tu dost školek!!! takže místo byste mohli sehnat klidně už od tří let. Matese dokonce vzali, i když mu do tří let chyběly dva měsíce a já jsem na MD s druhým, takže v pohodě.
Jo a taky je to odtud autem pár minut do Motola, kdyby bylo třeba. Už jsme dětskou pohotovost využili několikrát.
Bydlela jsem pak jeden čas na Hradčanech, tak jsem se návratu na sídliště bála (stěhovali jsme se sem kvůli malému bytu) a zvykla jsem si rychle. Je tu hezky, i když se tu na můj vkus dost staví…Kdybys měla jakýkoli další dotaz, klidně piš na SZ.
Medúza

A jak je to s parkovanim pred domem? Diky za info. Ja jsem z centra, krasna ctvrt, ale s timhle hruza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fitzwilliam
13.8.13 20:44

Bydlení na Velké Ohradě?

Ahoj, prosím o informaci, jak se žije na Velké Ohradě. Mám možnost tam koupit byt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.13 20:53

Co přesně tě zajímá? Na VO bydlím, jsou tu hřiště pro děti, klid, na metro je to autobusem 7 minut…

• Citovat
  • Upravit
AshleyAsh
13.8.13 20:56

Hlavně se nestějhujte na Velkou Ohradu, je to tu samej bar každej večer tu někdo řve, a pořád tu má někdo nahlas puštěnou hudbu do 6 do rána! Stěhujem se, protože tady je to fakt hrůza. Pořád musíme volat policii kvůli rušení nočního klidu :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
kvam
13.8.13 21:03

Ještě dodávám, že se tam nedá vůbec parkovat.Po 6 večer je to skoro nemožné

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.13 21:08

Tak s parkováním je to problém, ale to je všude. A o barech teda nevím. Asi bydlíme každá v jiné části VO. :think:

• Citovat
  • Upravit
AshleyAsh
13.8.13 21:11

Ty bary jsou hned nad albertem, je jich tam asi šest vedle sebe a pod nima ještě hospody atd…

• Citovat
  • Upravit
20777
13.8.13 21:22

Bary potvrzuji bydlime naproti Albertu jakoby v tom vnitrobloku jak je ta skalnata hruza.. V lete s otevrenym oknem je to silenost poslouchat, ale jako je to o zvyku. Zas je tu spoustu jinych vyhod-spousta hrist, syna mi vzali do skolky bez problemu atd atd.. A jsou moc hezke casti Ohrady i ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.13 21:22

Tak alberta mám kousek, ale o tom, že je tam tolik barů fakt nevím. :nevim: Tím neříkám, že tam nejsou. Vím jen o herně, hospodě a jednom baru. Každopádně my tedy s opilci problém nemáme. Občas je někdo hlučnější, ale to je také všude. Závěrem - my jsme tu spokojení. :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max