Bydlení na stavbě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.5.19 22:07

bydlení na stavbě

Zdravím, omluvám se za anonym, ale mám k tomu své důvody.
Chtěla bych se zeptat a poradit, v čem jste přespávali při stavbě domu. Koupili jsme pozemek a s manželem řešíme, co koupit na přespávání. Mobilní dům nechceme, jelikož je drahý. Samozřejmě na stavbu nepotřebujeme luxus, ale aby to alespoň trošku vypadalo, tak ceny se pohybují od 150.000,– a výš.
Pozemek je od nás 50km (35min cesty) 3/4 cesty po dálnici, ale jak ráno, tak večer je to zbytečné zdržování. Přemýšleli jsme i o zahradním domku, který se pak využije na skladování zahradních věcí.
Budu moc ráda, když se podělíte se svými zkušenostmi :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
1.5.19 22:19

Podívala bych se po nějaké stavební buňce, zateplený. Pak jí můžete prodat zase dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20836
1.5.19 22:23

Nebo co koupit karavan a mit ho tam zaparkovanej. A pak taky prodat az bude hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.5.19 22:33

A nedá se tam někde pronajmout menší byt? Stavba se muže dost protáhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
1.5.19 22:40

Najmout se dají i stavební buňky a obytné kontejnery na potřebnou dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
1.5.19 22:49

Dobry vecer, mohu vam nabidnout karavan, prave prodavam na stavbu, nebo pevne stani, idealni ke stavbe. kdyztak se ozvete do soukrome zpravy, poslu foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.19 23:59

Co jsme koukali, tak nám přijde, že stavebních buněk a karavanů je málo a nebo hledáme blbě :D
Jinak co se týče pronájmu, momentálně bydlíme u mojí babičky, ve dvougeneračním domě, takže máme energie na půl a platit ještě za pronájem tam mi přijde zbytečné, je to opravdu kousíček od Mladé Boleslavi, takže pronájmy zřejmě zrovna levné nebudou :nevim: :(

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
2.5.19 09:49

Osobně bych to nedala a raději dojížděla. Stavba se může šíleně protáhnout. Ale pokud jsi ten typ, kterému to je jedno a luxus k životu nepotřebuje, tak známá má místo chalupy maringotku a je s tím úplně spokojená

• Citovat
  • Upravit
1883
2.5.19 09:52
@Anonymní píše:
Zdravím, omluvám se za anonym, ale mám k tomu své důvody.
Chtěla bych se zeptat a poradit, v čem jste přespávali při stavbě domu. Koupili jsme pozemek a s manželem řešíme, co koupit na přespávání. Mobilní dům nechceme, jelikož je drahý. Samozřejmě na stavbu nepotřebujeme luxus, ale aby to alespoň trošku vypadalo, tak ceny se pohybují od 150.000,– a výš.
Pozemek je od nás 50km (35min cesty) 3/4 cesty po dálnici, ale jak ráno, tak večer je to zbytečné zdržování. Přemýšleli jsme i o zahradním domku, který se pak využije na skladování zahradních věcí.
Budu moc ráda, když se podělíte se svými zkušenostmi :)

Přestěhovali jsme se na půl cesty mezi práci a stavbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.19 14:23

@Lalelale
Máme dvě děti a momentálně jsem na mateřské, takže provizorní bydlení nepřipadá v úvahu a ani na to nejsem, ale mám na mysli sehnat něco, kde budeme trávit víkend jednou za 14 dní a manžel pak 2-3 dny v týdnu sám. Dělá krátký, dlouhý týden 12náctky a z práce na pozemek to má 10km.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
2.5.19 14:30
@Anonymní píše:
@Lalelale
Máme dvě děti a momentálně jsem na mateřské, takže provizorní bydlení nepřipadá v úvahu a ani na to nejsem, ale mám na mysli sehnat něco, kde budeme trávit víkend jednou za 14 dní a manžel pak 2-3 dny v týdnu sám. Dělá krátký, dlouhý týden 12náctky a z práce na pozemek to má 10km.

a kolik platíte za bydlení u babičky, na jak dlouho máte odhad stavby? Nám se třeba odhad daný stavební firmou protáhl 5×, jakkoliv šíleně to zní. Pokud dojížděj nechcete, tak bych zvážila odstěhovat se do nájmu někam poblíž stavby a bydlení u babičky úplně pustit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.19 18:00

@Lalelale
měsíčně platíme 4800,–
Co se týče stavby, tak momentálně se na pozemku dělají IS, takže bychom chtěli začít příští rok na jaře, svépomocí. A jak dlouho bude trvat výstavba, to zatím nevíme. Budeme stavět obdelníkový bungalov, takže to snad nebude trvat bůh ví jak dlouho :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
3.5.19 09:24
@Anonymní píše:
@Lalelale
měsíčně platíme 4800,–
Co se týče stavby, tak momentálně se na pozemku dělají IS, takže bychom chtěli začít příští rok na jaře, svépomocí. A jak dlouho bude trvat výstavba, to zatím nevíme. Budeme stavět obdelníkový bungalov, takže to snad nebude trvat bůh ví jak dlouho :nevim:

Kolik by stál nájem skromnějšího bytu, kam byste se všichni vešli, poblíž stavby?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.19 23:04

@Lalelale
Tak jsem se schválně koukla a od 10.000,– vejš za 1kk :?

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
4.5.19 09:32
@Anonymní píše:
@Lalelale
Tak jsem se schválně koukla a od 10.000,– vejš za 1kk :?

Jasný. No hele já bych zůstala kde jste a dojížděla. A pokud je to fakt jen zelený drn, tak bych někde splasila ten karavan, abyste si měli kde dát čaj, umýt se… Ale osobně bych tam nespala

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max