Bydlení - příspěvek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.3.24 19:39

Bydleni - prispevek

Ahoj, zadala jsem o prispevek na bydleni. Bydlim sama s dcerkou. Do ted za me plno veci plati rodice, pomahaji mi hodne financne kazdy mesic a plati mi cely najem… ale rekla jsem si, ze mam na ten prispevek narok. Myslite, ze se budou zajimat kdo mi to do ted platil? A jeste se chci zeptat jestli nekomu prisla kontrola. Nevadi mi to, jen kvuli bordelu. 🤣

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22805
24.3.24 19:43

Kontrola kvůli příspěvku na bydlení nechodí..
Budou chtít vidět nájemní smlouvu, zálohy na služby, el a plyn, pak platby těchto služeb..větinou z výpisu z účtu, pak doložení příjmů.
Zařizovala jsem to loni nemocnému tátovi i zpětně a byl to docela mazec, co se vše muselo doložit.
Každopádně pokud to chces stihnout, zajdi zítra nejlépe na úřad a budou chtít vše za říjen-prosinec, okud půjdeš až v dubnu tak leden - březen a počítej, že to trvá než se vše vyřeí a první peníze přijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
24.3.24 19:45
@Anonymní píše: Více

Nárok máš na to, abys chodila do práce a ne čekala kdo co za tebe zaplatí. No a vzhledem k tomu, že musíš prokazovat platby, předpokládám, že to rodiče platí z účtu, tak jsem zvědavá, jak to budeš vysvětlovat na ÚP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.24 19:47

@lucynka25 Dekuju, ja uz prave dneska uplne vsechno dokladala za rijen, listopad, prosinec. Posilala jsem najemni smlouvu i screeny z uctu jak platim el, vodu atd.
Me slo jen o to, ze jsem tu v byte uz pul roku a pomahaji mi to platit rodice, tak jestli nebudou zjistovat proc jsem pred tim na to vsechno mela?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.24 19:50

@mamina2017 Nevis vubec nic, proc hned utocis? Ja bych moc rada sla do prace, kdyz bych nemela 3letou dcerku dost vazne nemocnou.

• Citovat
  • Upravit
22805
24.3.24 19:59

Já jednou platila tátovi elektřinu z mého účtu, když ležel v nemocnici a nějak mu zvedly zálohy a jeho sipo to nepobralo, musela jsem na úředě doložit tu platbu z mého účtu + čestné prohlášení, že jsem to za něj zaplatila já.
Tak to budou ve tvém případě rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
24.3.24 20:30
@mamina2017 píše: Více

Vysvětlí to snadno. Řekne že to platí rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
24.3.24 20:31

Podívej pokud jsi sama, měla by jsi dostávat výživné, přídavek na dítě, o příspěvěk na bydlení jsi už měla požádat dříve. Pokud máš vážně nemocnou dceru, proč nepožádáš o příspěvek na péči. Byla jsi to řešit na sociálce, aby ti dopláceli do životního minima. Bohužel moc toho o sobě neuvádíš, tak těžko ti poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
24.3.24 20:44

dozadu nic zjišťovat nebudou, nežádala jsi tehdy o příspěvek, takže jsi ho nepotřebovala - co bylo úřad nezajímá,
prověřuje se jen období, za které příspěvek žádáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2348
25.3.24 03:36

Před dvěma roky jsem to pomáhal sestavit synovi. Dokládal jen nájemní smlouvu v pdf. Nikdo nic dalšího nechtěl, vše proběhlo hladce elektronicky. Udělej to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24565
25.3.24 06:33

A nebylo by snazší bydlet rovnou u rodičů? PnP vyřízený máte? Alimenty od otce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný