Bydlení pro holku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K-Black
29.11.13 10:24

@marketagetzitka co je na těch odkazech co daly holky špatného? mě to přijde perfektní :nevim:
Nemám prachy, tak beru vše ne? a ještě tam jsou pracovníci co ji pomohou zařídit různý věci, jako třeba rozvod nebo alimenty atd.

• Citovat
  • Upravit
2259
29.11.13 10:27

Včera jsem byla zrovna na benefičním koncertu, výtěžek šel na pomůcky pro hernu na autistické děti o. s. ProCit. Nevěřila bys, jak je těžké sehnat třeba 10 tisíc na tablety, které nemocným dětem usnadní komunikaci. Proto si važ třeba i místa v azylovém domě, není jednoduché ho sehnat, ale neber to jako zlo, je to pomoc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.11.13 10:28

Jinak jistě, na paličatost má každý právo… V podstatě má sestra následující možnosti:

Sehnat pronájem / podnájem, klidně i za Brnem, na malém městě.
Bydlet u nějaký příbuzných nebo kamarádů, najít byt se spolubydlícím.
Azylový dům.
Ona pod mostem, děti v dětském domově a kojeňáku.

Stačí si vybrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
29.11.13 10:29

Píšeš že domov pro matky je momentálně plný, ale dle toho co píšeš dál, by tam stejně nešla. Děvče tady nevím co radit, každý svého štěstí strůjcem.

• Citovat
  • Upravit
K-Black
29.11.13 10:30

Ještě koukám má malého syna, takže to asi není školák o to je to jednodušší, může jít i do jiného města, protože nemusí řešit školu.

Tady mi to ale zavání :think:

• Citovat
  • Upravit
50725
29.11.13 10:35

A to je v Brně jenom jeden jediný azylák nebo zařízení tohoto typu? Záleží, jak ji tlačí čas, ono kolikrát stačí počkat. Kamarádka dělá v azyláku a mívají období, kdy jsou narvaní až po střechu a pak to všecko odejde a mají tam třeba dvě matky. Jsou to takové vlny.

Já zas třeba chápu, že se tam každému nechce, vyprávěla mi např., jak tam na jednu maminku dohlížela sociální pracovnice - mladá bezdětná holka a byla chytrá jak rádio, nezdálo se jí, že půlroční dítě nekrmí vsedě v takové té klasické dřevěné židličce, že dítěti nedává jíst to a to a podobné rozumy jí rozdávala a zapisovala do hlášení :zed: Ale když není jiná možnost… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.11.13 10:38
@Angua píše:
A to je v Brně jenom jeden jediný azylák nebo zařízení tohoto typu? Záleží, jak ji tlačí čas, ono kolikrát stačí počkat. Kamarádka dělá v azyláku a mívají období, kdy jsou narvaní až po střechu a pak to všecko odejde a mají tam třeba dvě matky. Jsou to takové vlny.Já zas třeba chápu, že se tam každému nechce, vyprávěla mi např., jak tam na jednu maminku dohlížela sociální pracovnice - mladá bezdětná holka a byla chytrá jak rádio, nezdálo se jí, že půlroční dítě nekrmí vsedě v takové té klasické dřevěné židličce, že dítěti nedává jíst to a to a podobné rozumy jí rozdávala a zapisovala do hlášení :zed: Ale když není jiná možnost… :nevim:

no tak azylák není nic kam by člověk šel s radostí, ale je tam čisto, teplo, lepší než být bezďák a děti mít v děcáku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
50725
29.11.13 10:41

@K-Black jistě, jak říkám - chápu, že člověk první hledá jiné možnosti, ale když to jinak nejde… :nevim: Já přemýšlím, jak bych musela bydlet, abych k sobě nevzala na přechodnou dobu těhotnou sestru s malým synovcem :think: Bydleli jsme dlouho 4 v 1+1 a troufám si říct, že i tam bych je nějak zkusila dát, když by jí „hrozil“ azylák. Samozřejmě chápu, že třeba partner může být proti, ale přechodně by to snad přežil (mluvím např. o 2 měsících max.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
29.11.13 10:43
@Angua píše:
@K-Black jistě, jak říkám - chápu, že člověk první hledá jiné možnosti, ale když to jinak nejde… :nevim: Já přemýšlím, jak bych musela bydlet, abych k sobě nevzala na přechodnou dobu těhotnou sestru s malým synovcem :think: Bydleli jsme dlouho 4 v 1+1 a troufám si říct, že i tam bych je nějak zkusila dát, když by jí „hrozil“ azylák. Samozřejmě chápu, že třeba partner může být proti, ale přechodně by to snad přežil (mluvím např. o 2 měsících max.)

tak jestli je sestra tak paličatá, tak to s ní třeba nebude úplně jednoduchý. Navíc řekneš dva měsíce a kam půjde pak? A máš klidný život vzhůru nohama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.11.13 10:47

@Angua taky jsem tak žila i počet lidí stejný, a vím že bych ji taky vzala, jak říkáš na přechodnou dobu a pomohla ji hledat lepší bydlení.
Muž by taky nebyl nadšen, má rád svůj klid, ale když byl kamarád nemocný tak u nás taky bydlel, sice už ve větším bytě, ale nebyl to ani příbuzný.

Já myslím že zakladatelka chtěla zahrát na city, protože ví že tady charita a pomoc funguje a teď před vánocema tuplem.

Zakladatelka co jsem vypátrala děti nemá, takže nevidím důvod proč sestře nepomoct :nevim:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
29.11.13 10:47

@Angua Tak já tohle docela chápu, měli jsme tu nějakou dobu švagra(bez dětí)a rodinná pohoda totálně překopaná, jednu dobu by člověk ani nevěřil, že je tu jen na návštěvě co si všechno dovolil. :cert:

• Citovat
  • Upravit
50725
29.11.13 10:48
@andice píše:
tak jestli je sestra tak paličatá, tak to s ní třeba nebude úplně jednoduchý. Navíc řekneš dva měsíce a kam půjde pak? A máš klidný život vzhůru nohama.

A ty bys měla klidný život, kdybys věděla, že jsi nechala sestru na ulici? (v případě, že by ten azylák nešel, ne že by ona nechtěla) Já teda ne :nevim:

Mluvím třeba právě o tom, že by čekala na místo v azyláku a než se něco uvolní, tak by byla u mě. Ten azylák je taky jenom přechodné řešení, tuším max. na půl roku. Taky bys mohla říct - a co pak? U všech takových řešení je předpoklad, že to musíš stále aktivně nějak řešit, aby se dostala do nějakého normálního bytu a měla ho jak platit. Ne že dostaneš místo v azyláku, odfrkneš si, hodíš nohy na stůl a přestaneš se tím zabývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
29.11.13 10:48

Jo táááák…už je mi jasno. Takových chytrých,, jak rádio a paličatých k tomu já znám :lol: Nadávají na zasr. stát, na zpackaný život a přitom si za to mohou jen ajen samy holt špatným rozhodnutím, neschopností ovládnout svá slova i pudy atd. atd…jo ale do azyláku? Já? No to snad nemyslíte vážně? :lol:
To není nic pro mně :zed:
S kým má to první dítě? s kým čeká to druhé dítě? To nemůže pomoci jejich otec/otcové? Do takové situace se nikdo, kdo normálně žije a uvažuje, nedostane ze dne na den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.11.13 10:49
@andice píše:

no v té době co by byla u mě, bych samozřejmě hledala jiné bydlení. Když by nic jiného nebylo, tak by šla do toho azyláku. Teď je plno a za dva měsíce může být volno. Tady jde o to aby se zklidnila, psychicky měla nějakou jistotu že neskončí zítra na ulici.

• Citovat
  • Upravit
K-Black
29.11.13 10:50
@Vermion píše:
Jo táááák…už je mi jasno. Takových chytrých,, jak rádio a paličatých k tomu já znám :lol: Nadávají na zasr. stát, na zpackaný život a přitom si za to mohou jen ajen samy holt špatným rozhodnutím, neschopností ovládnout svá slova i pudy atd. atd…jo ale do azyláku? Já? No to snad nemyslíte vážně? :lol:
To není nic pro mně :zed:
S kým má to první dítě? s kým čeká to druhé dítě? To nemůže pomoci jejich otec/otcové? Do takové situace se nikdo, kdo normálně žije a uvažuje, nedostane ze dne na den

to je pravda, mám na podobné tipy svůj názor, ale nechci banán :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí