Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
no asi to s tebou mamka nemá jednoduché, když je ochotna se přestěhovat do garsonky…a na tom jejím nápadu se vám nelíbí co? Jestli jste schopni splácet hypo na ten menší byt, tak mi to od maminky přijde dost šlechetné, nikdo jiný než rodič by asi takovou nabídku neudělal, koupit 1+1 a bydlet v 2+1… evidentně si tam už lezete na nervy, což je pochopitelné, čtyři lidi ve dvoupokojáku, takže byste se měli snažit to nějak řešit
Sprostě řveš na svojí maminku?V tom případě si spratek co si zaslouží pár facek.
.V životě by mě nenapadlo říci něco sprostého své mamince a tim spíš kdyby mi zachránila prdel tím že mě nechá i s mou novou rodinou u sebe bydlet ,nabídne mi svuj byt a sama má jeden pokojíček atd..Že ti není hamba ![]()
A pokud máte 20 000 tak bych se radši uskromnila a tu hypošku si vzala a měla klid
proto že pokud budeš jinde platit nájem tak o těch 8-10 000 beztak přijdeš a nebude byt nikdy tvuj
a poslední možnost je líbat mamince zadek,chovat se tak jak slušnej člověk má a šetřit a šetřit a třeba aspon za ty 4 měsíce našetřit něco do železné zásoby a nebo na složení prvních splátek..
No ono je to těžké. Já nikdy nechápala, proč má ségra s matkou takové problémy, když se rozvedla a vrátila se s dětma domů. No to se mi to povídalo, když jsem bydlela 200 km daleko a domů jezdila jen jednou za měsíc na víkend. Pochopila jsem to, až když jsem s malým byla loni v létě u našich přečkat čas, než táta doma vymaluje a protože se mu to nevedlo, tak se to protáhlo na 14 dní a já už s matkou taky nemohla vyjít. Představa, že s ní bydlím třeba rok dva (nebo jak dlouho máš do konce rodičáku) by mě asi zničila. Takže za mě rada, nejlépe zkusit jít do nějakého pronájmu, i když vám to samozřejmě odčerpá část peněz, které byste mohli ušetřit a v budoucnu platit méně na té hypotéce…
Ahoj,
to, že mamince nadáváš a ještě sprostě, za to by sis měla rovnou nafackovat. je to chování nevděčného spratka, který parazituje na jiných a na vlastní nohy se odmítá postavit a má mraky výmluv proč to nejde. Máte mamahotel, předpokládám, že vám máma vaří a stará se ti o dítě a tobě se nechce tohohle fullservisu vzdát. Možná se mílím a jsem moc tvrdá, ale takhle to na mě působí.
Maminka vám nabídla, že se ze svého bytu dobrovolně odstěhuje do něčeho malého a vám nechá byt. Tak proč to neuděláte? nebo si teda najděte levný podnájem, zkuste šetřit a až budeš v práci, tak si kupte vlastní na hypo. Tímhle tempem velice rychle nenávratně zničíš svůh vztah s mámou, takže začněte fofrem něco dělat a osamostatněte se.
@Kamča.dalmatinka píše:
Sprostě řveš na svojí maminku?V tom případě si spratek co si zaslouží pár facek. :roll: .V životě by mě nenapadlo říci něco sprostého své mamince a tim spíš kdyby mi zachránila prdel tím že mě nechá i s mou novou rodinou u sebe bydlet ,nabídne mi svuj byt a sama má jeden pokojíček atd..Že ti není hamba![]()
A pokud máte 20 000 tak bych se radši uskromnila a tu hypošku si vzala a měla klid
a poslední možnost je líbat mamince zadek,chovat se tak jak slušnej člověk má a šetřit a šetřit a třeba aspon za ty 4 měsíce našetřit něco do železné zásoby a nebo na složení prvních splátek..proto že pokud budeš jinde platit nájem tak o těch 8-10 000 beztak přijdeš a nebude byt nikdy tvuj
S tímto naprosto souhlasím. Nevím, proč po matce řveš a dokonce sprostě, ale tohle bych si nikdy nedovolila. Vím, že v každé rodině jsou jiné poměry ale i pokud je u vás sprosté nadávání na denním pořádku, tak už z vděku za to, že máš ty a tvoje dítě kam složit hlavu by sis to mohla odpustit. Já radím najdi si radši nějaký podnájem, než abys přišla o matku (takové chování nikdo nemůže snášet věčně..)
Napsat takový příspěvek s žádostí o radu znamená, že jsi buď slepě odvážná, nebo velký sebemrskač. Logicky se ti to vrací ve zlém. Já sice chápu, že bydlet s rodiči je většinou i v těch nejidyličtějších rodinách dost na bednu, pro všechny, a za sebe to považuji za naprosto nevhodný (pokud to jen trochu jde jinak), ale sprostě nadávat matce v tvém postavení je fakt ne na pár facek, ale rovnou na vykopnutí z bytu.
Bylo by vhodné si zařídit samostatné bydlení i za cenu výrazného uskromnění, tvá máma by si klid určitě zasloužila.
Ty sprosté nadávky matce ani raději nekomentuju. Ale abys neřekla, že ti tady všichni jen nadávají, tak já napíšu, že mi přijde na druhou stranu sympatické, že uvažujete ekonomicky a raději než se kvůli pohodlí zadlužit, volíte variantu méně pohodlnou, ale zato ne tak nabezpečnou. Ono je strašně jednoduché nabrat si hypotéky a půjčky…ale pak sem holky chodí brečet, že nevyjdou s penězi, že sice mají super byt a vlastně všechno, ale jsou po uši v dluzích. Takže tohle mi přijde na tobě sympatické. Jen by to při vší té ponorce chtělo trošku íc úcty k matce, což ty si ale uvědomuješ, takže nejsi úplně ztracený případ. Já bych přistoupila na matčinu nabídku, abyste jí koujpili garsonku. Nevyjde to na tolik peněz a budete mít všichni klid. ![]()
V podstatě sis v poslední větě sama odpověděla.
Maminky by sis měla vážit, ne každý mě takové štěstí, že?
Škoda rány která padla vedle ![]()
Když vidím co z některých lidi vyroste, tak tím spis nechápu některý dnešní matky, ze by dítě v životě neuhodily. Tak pak je jasný, ze z dítěte nemůže vyrůst normální člověk, ale rozcapenej, nevděčnej spratek. Neslysela jsi někdy od mámy, ze tě měla víc mlátit? Promiň, neznam tě a vím ze i s rodičema to není úplně jednoduché. Ale podle toho co píšeš, bych tě jako tvoje matka propleskla i ve 30 letech.
Ne nadarmo se říká, že se ti to vrátí na dětech. Jdi makat dřív a nasetri si když ti mamahotel leze na nervy. Co ti na to mám říct. Já mám nemocnou mámu, kvůli který se stěhuju 200 km pryč, abych se o ni mohla postarat, takže tyhle kecy jaky jsi chudak, to mi hlava nebere… Zamysli se, jednou budeš s láskou vzpomínat jaká tvoje mama byla…
@Lalelale píše:
@Karolinka333 reaguješ na šest let starý anonym…
Trochu mě to nadzvedlo, ale pak jsem si vsimla ![]()
Ahoj holky píši anonymně protože je mi to na jednu stranu blbé a trapné a nadruhou se nedá zatím nic dělat,jde o to že bydlím s přítelem u své mamky v bytě 2+1 tedy moje mamka má svůj pokoj a my s přítelem a s naším chlapečkem svůj, naštěstí to máme zařízeno tak aby nám to vyhovovalo.Všechno v něm máme co potřebujeme jsem v tom bytě tak zvyklá a ráda že se mi nechce stěhovat.Samozřejmě že svůj vlastní je vlastní a větší soukromí a tak.Bydlela jsem tu ještě 10 let před tím než jsem přítele poznala a pořídily jsme si mimčo tak se mi odtud nechce.Jde ale o to že dohromady bereme kolem dvaceti tisíc ale kdyby jsme si vzali hypotéku tak nás to vyjde skorem na 10 tisíc za měsíc a to je dost tak asi počkáme až půjdu taky do práce a budeme mít na to dva platy,nebo mi potom taky mamka navrhla že by jsme koupily na hypotéku 1+1 tam by šla ona a my zůstaly tady ve větším.No o to ted nejde jen jsem dost vztahovačná a všechno co mi občas řekne mě umí vytočit takže se sní hádám dost často,skorem každej den i jí občas sprostě nadávkuju ale to mi ulítne z naprostýho vytočení, pak mě samozřejmě vyhazuje a to nemůžu vydržet tak se rozbrečim a lituju se že nemám kam jinam jít a tak,jsem děsná můžu za to hlavně já a já to vím.Jinak tu nebudu moct bydlet když se nezměnim.co vy na to?samozřejmě je to její byt a já to vím a ppodle toho bych se měla i chovat když tu žiju a respektovat její soukromí.