Bydlení s přítelem nebo sama?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.4.24 14:34

Bydlení s přítelem nebo sama?

Ahoj, je tu taková situace.
U přítele doma vládne ze strany části jeho rodiny velmi nepříjemná atmosféra, kdykoliv se potkáme, tak mě odtamtud slovně vyhazují, druhá část rodiny je s tím v pohodě, máme se rádi.
Včera se to vyhrotilo, že musela být zavolána policie.
Dneska už s čistší hlavou bez těch velkých nervů ze včerejška jsem se rozhodla, že začnu hledat pronájem pro nás s přítelem (bavili jsme se o tom už hodněkrát, jen prostě nikdy nebyla příležitost).
Zeptala jsem se na rovinu, že kdyby to bylo cca okolo 15000, malý byt na začátek, jestli by přítel do toho se mnou šel.
No dostalo se mi odpovědi, že asi jo, ale že ne hned, že do roka chce odsud určitě odejít (dům rodiny),ale že zatím by to nedal.
Přitom finančně by ho to vyšlo cca stejně (co platí teď a co by platil v našem bytě se mnou napůl).
No tak já rozhodila přesto nějaké sítě a mám chuť si prostě byt najít i tak, jen nevím, co teda udělat?

Šly byste bydlet samy? Jde mi hlavě o to mít klidné prostředí pro život, kde nikdo nebude chodit a vyhazovat mě z bytu a volat policajty a podobné věci, to opravdu nemám zapotřebí.

Co byste dělali na mém místě?

Děkuji za názory a rady, prosím anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4785
12.4.24 14:37
@Anonymní píše: Více

Ano, šla bych bydlet sama a s přítelem bych nepočítala do budoucna.
V minulosti jsem to i udělala a žila jsem „sama“ skoro 6 let. Partnery jsem měla za tu dobu 2, ale také odkládali společné bydlení a dle toho to nakonec dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35586
12.4.24 14:37

A proč k nim lezeš když tě tam nechtějí? Já jste spolu dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.24 14:41

@JancaS84 Tady je situace taková, že přítel si mě tu po domluvě s rodinou nastěhoval, dům je rozdělen mezi více osob, 80% souhlasí s tím abych tu byla s přítelem, 20% ne, a z toho vznikají ty nepříjemnosti. No jsem tu necelý půl rok. Plánuju odejít.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.24 14:41

@JancaS84 Jsme spolu rok

• Citovat
  • Upravit
22565
12.4.24 14:43

A kde a jak bydlíš ted, mi jaksi uniklo? Nikdy není na škodu se osamostatnit, nicméně ten tvůj dáreček po tom asi zas až tak moc netouží a moc bych s ním nepočítala. Bydlení není jen o financích, víš. Doma má zřejmě asi full service.
A taky nechápu, proč tam furt chodíš, když jsi tam nevítaná :nevim: Jejich dům, jejich pravidla.
Zajímalo by mě, cos jim provedla nebo čeho se bojí, když je to až takhle vyhrocené, to není samo sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
12.4.24 14:47

tohle je vždycky problém a asi problémem to zůstane. Mě osobně by taky takový zásah do soukromí úplně netěšil, obzvlášť pokud barák není rozdělen na jednotlivé bytové jednotky a sdílíte spolu jen „pokojíček“ :nevim:
Kuchyn a koupelna jsou rozdělené jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.24 14:47

@JancaS84 Tady je situace taková, že přítel si mě tu po domluvě s rodinou nastěhoval, dům je rozdělen mezi více osob, 80% souhlasí s tím abych tu byla s přítelem, 20% ne, a z toho vznikají ty nepříjemnosti. No jsem tu necelý půl rok. Plánuju odejít. @Kockazvysocan
(zakladatelka) No, jeden člen rodiny asi není psychicky úplně ok, probíhalo tu mlácení slabších v minulosti. Dotyčný sem přijede jednou za čas, třeba jednou za pár týdnů. Do teď ten půl rok to bylo tak, že jsem vždy nebyla doma, když dotyčný přijel, ale včera shodou náhod se to prostě vyhrotilo, že já tam zrovna byla atd.
Udělala jsem to, že jsem cizí osoba a že můj přítel nemá právo mít doma přítelkyni, i když 80% vlastníků souhlasí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.24 14:51

@Kockazvysocan Přítel má pokoj, koupelna a kuchyň jsou společné, pak je společný obývák a pak další pokoj, který je dotyčného

• Citovat
  • Upravit
22565
12.4.24 14:53

Prostě spolubydlení, no, tam to tak prostě chodí. Spousta vztahů se rozpadla právě kvůli těmto vztahům.
Osobně bych nikdy nebydlela s někým jiným než s partnerem a dětma. A u dětí udělám vše pro to, aby měly možnost bydlet samy. Pro dobro nás všech. Tohle si ale měl tvůj přítel ujasnit předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.24 14:54

@Kockazvysocan Nevadí, řešení je, prostě odejít no.. Jen mě mrzí, že někteří lidi musí situaci zbytečně hrotit, místo aby se to probralo v klidu

• Citovat
  • Upravit
22565
12.4.24 14:55

tak to se jim vůbec nedivím, že tě tam nechtějí. Asi budete ještě mladí, ale tohle je pro zbytek rodiny prostě ztráta soukromí. :nevim: Vím, že se ti to asi nelíbí, ale chápu je, nicméně neomlouvám agresivní chování. Tohle měl mít přítel vyřešeno předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
12.4.24 15:21

Jakmile jsou nějaké prostory společné, např. tady WC, koupelna, kuchyň, což jsou strategické místnosti, je to na nic. Takové bydlení fakt jen v nouzi nejvyšší, a to i s fajn lidmi v rodině. Soukromí nemá nikdo. Pokud je to jen trochu možné, šla bych bydlet sama a partner ať se pak přidá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12882
12.4.24 15:35

Aby tam bydlel někdo další musí souhlasit 100% dalších bydlících, a i tak to pořád někdy nefunguje. Nastěhoval se do domu a vědět, že minimální jeden člověk mě tam opravdu nechce je velká chyba, nicméně máš na ní jako mladá samozřejmě právo. Teď už aspoň víš :nevim:

Urcite si bydlení najdi, přítel ať se rozhodne sám co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
12.4.24 15:49

A v tomhle žiješ? Proč? :nevim:
Najdi si svoje bydlení, kde budeš vlastní paní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný