Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Babickam při dalších darcich řekni, že si to vezmou k ni a budou to mit u ni. Uvidíš tu zpátečku ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak se s ni dohodni, at nenosi kramy, ale treba ovoce nebo dobre syry nebo proste neco pro deti, co se sni/spotrebuje. Na Vanoce se treba dohodni, at dava zazitky. Vstupenky do muzea/do herny/do divadla/do legolendu. To taky nezabira misto. Kdyby to neslo, tak co maji dvakrat, tak to muzou mit u ni, at si tam maji s cim hrat. Treba ji to prejde, kdyz se bude zakramarovat i jeji byt. Manzel by potreboval dilnu. Treba by sla nekde zaridit. U nas je to v garazi.
@Oriseka píše: Více
Hele ty zážitky to je dobrý nápad
jinak my zahlcenost věcmi řešíme také…
Já hračky, co daji babicky a nechci je doma, nechávám u těch babiček se slovy, ať si tam taky mají s čím hrát
naposled sme u tchyně nechali hasičskou stanici se sirenou, z toho by mě za chvíli švihlo
manzelov bych to ale netolerovala, ať si udělá nějaký svůj kutilsky koutek a má ty krámy tam
otcim ho měl v 2+1 bytě udělaný z větší stare skříně, když otevřel skříň byl v ni vyklapeci stůl, police s naradim a kutil si tam, když dopracoval, tak to zas zavřel do te skříně. Tak ať si třeba vyrobi něco podobného, to by mi taky nebavilo mít doma roztahane nářadí a ještě hlídat, které z děti co sebere, zničí nebo si s tím ublíží.
Buď tvrdá nebo se z toho zblázníš. Já mám s dětmi dohodu, že nepotřebný hračky prodáváme nebo darujeme a ony si pak utržený peníze můžou dávat do pokladničky. Takhle jsem se zbavila spousty věcí. Co si o tom myslí ten, co věci daroval, to je mi jedno. Měl se předem poradit. Manželovi bych v ložnici udělala pracovní koutek a trvala na tom, že se bude realizovat tam. Zas musíš brát, že je to i jeho byt a nemůže tam šlapat všechno jen podle tebe, i on má právo se realizovat. Tu ložnici, kam se chodí jen spát, bych mu klidně na kutění nechala a vyřešila to třeba závěsem, kterým na noc jeho stůl a police zatáhnu.
Dětem hračky prodávám a kupuji jim za to potřebné. Naposled jsme jim z toho vybavili pokojík- doplňky a nebo jim dávám drobné do kasičky. Darujících se vůbec neptám a je mi jedno, co si o tom myslí. Máme 3+1 a fakt není nafukovací. Když se zeptají, prostě si s tím nehrály a tak to šlo dál
Plyšáci jsou mor ![]()
Maličkýmu jsem jich nechala venku cca sedm, osm, se kterýma si semtam hraje, zbytek se bez zájmu povaloval po koberci, tak to šlo do pytlů (do dvou velkých!) a skončilo na dně mý skříně pod tyčí na oblečení. Co s tím nevím
, je mi to vůči dárcům blbý, protože oni to myslí fakt dobře a i ty plyšáci z Penny, na který se sbírají body a kterých máme celý stádo, něco stojí. Jo, děsím se, až bude další „plyšová“ akce v Penny ![]()
Mám už z toho deprese, doma mě to jen unavuje. Věci, věci a věci. Začnu u dětí.. tisíc plyšáků od babiček, tetiček, na Vánoce vždy tchýně dá každýmu dítku minimálně 10 dárků, teď momentálně máme 2× domeček pro barbie ( dúm vysoký přes metr, opět dárek od tchýně), několik lego stavebnic, samé barbie doplňky, že se to ani do skríní nevejde… klidně bych to bezhlavě darovala, ale tchýně si moc dobře pamatuje co jim dala a vždy se ptá, zdali si s tim hrajou. Je to sice od ní hezký, že na nich nešetří, ale doslova mi zamořuje byt a já jim pak už nemám ani co koupit, když mají narozeniny… prostě už mají všechno a to hlavně 2×.
Další etapa je můj mužskej, kterej je kutil. Takže všude se válí nářadí, plechovky s barvami, pájka atp.. hlavně jeho koníček je opravování elektroniky, takže nám pořád někdo nosí něco porouchaného a já to musít trpět několik dní rozložené na kuchyňském stole. Už mi z toho fakt tečou nervy. Dělá mě to nešťastnou. Když to na féra řeknu tchýni, tak ta mi řekne, že od toho je babičkou… jinak je jako skvělá, to jo, ale nosí jim každý týden nějaký krám.