Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nejkrásnější začátky s mým mazelem v 1+1. Jako postel futom. Jsem se úplně zasnila, jak to bylo krasne. Al už je to 18 let. Vzpomínám má to oba. A vlastně jsme potřebovali jen tu postel ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, už si nějak nevím rady, tak se obracím sem. Jde o to, že jsme spolu s přítelem už dlouho - 8 let. Od 15. Mně je 23, jemu 24. Já student VŠ (teď jsem udělala bc státnice, ale pokračuji prezenčně na mgr), on od 18 v práci. Do teď jsme se scházeli především u nás doma, ale jsou tu nějaké neshody a já bych se nejraději odstěhovala (hodně špatný vztah s otcem, hádky, fyzické napadání). Moje mamka pronajímá dva byty v paneláku a nabídla nám, že nám jeden přenechá pouze za poplatky. Jelikož u nás ve městě jsou nájmy poměrně vysoké a já mám strach, že bychom nějakých 15 tisíc dohromady nedali vzhledem k tomu, že kvůli škole nemám práci na plný úvazek a kvůli covidu jsem o stálý příjem přišla, takže teď sháním brigádu. Jaký je vlastně můj dotaz - ten byt je v podstatě 1+1 cca 28m a 4m balkon. Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s bydlením v takto malém bytě. Jak jste řešili spaní? Byt je cca 3m chodba, 3m koupelna, 10m kuchyně a 12m pokoj. Přemýšlěla jsem o nějaké vyvýšené posteli, pod kterou by byl buď gauč a nebo úložný prostor. Bojím se totiž, že se nám tam nevejde žádná skříň na oblečení. Budu moc ráda za každé rady poznatky o bydlení v malém bytě ve dvou. Předem děkuji za odpovědiPříspěvek upraven 27.10.20 v 13:39
Je dost zvláštní že přítel už teda 6 let pracuje a furt spolu nebydlíte? Tam se mi dost něco nezdá. Jinak já šla s přítelem hned jak to bylo možné a nejdřív jsme bydleli v jednom pokoji ve spolubydlení (cca 6tis/měsíc + poplatky)a pak v bytě 1kk 23m2 (12tis). To je fakt nejlepší. Jen mám z tebe pocit že vy takový vztah nemáte.
Bez většího infa ti nikdo neporadí jestli zrovna pro vás je vhodný malý byt.
My jsme s manzelem bydleli nejdriv v 1+1, potom v 1kk a bylo to uplne v pohode. Misto skrine jsme meli navrtane police a kolejnice do zdi a pres to zaves - levne, hodne se tam toho veslo a nezabiralo to misto. Misto gauce polstare a podsedaky na zemi. Stehovali jsme se potom, protoze jsme uz chteli do svyho a ne platit najem. Komu se to postesti bydlet dneska jen za poplatky a neresit, kde vzit penize na kauci. Krasne usetrite, abyste si potom mohli koupit neco sveho. Pro dva lidi to staci az az