Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, napadlo mě založit takové téma na odlehčení.
Zařizujeme nový byt a tak mě napadlo, jestli máte každá nějakou věc, která Vám v domácnosti nesmí chybět. Ať už je to nějaký spotřebič, dekorace,… Samozřejmě bez pračky apod., bychom se neobešel už asi nikdo ![]()
Já se, zejména na podzim a v zimě, neobejdu bez keramického svícnu s vonnými olejíčky. Miluju, když přijdu ze zimy a tmy domů, zapálím si svíčku, uvařím čaj a mám chvilku pro sebe.
Tak my máme noční světla regující na pohyb + světlo - tj. v noci nemusím rožínat a současně si dojdu na záchod, aniž by mě oslnilo světlo z lustru nebo jsem zakopla, protože mi cestu nasvěčuje bludička strčená v zásuvce u zemi, kterou nevidím. Je to výmysl manžela, v čase jsem poznala, že se to fakt hodí… reaguje to na dálku i 5ti metrů jak nic. Navíc to je bez modré složky, svítí to do červena. Ono stačí i na obyč světlo nalepit zevnitř speciální folii, co tu modrou složku odfiltruje pryč a světlo utlumí. To je taková low cost verze pro ty bludičky u zemi v zásuvce zase…
Dále máme speciální zářivky se 3 módy - jedna právě bez modré složky a svítí do červena v pokoji. Zbytek 2 verze světla - jedna do žluta a druhá bílá - pro běžné svícení při večerním provozu domácnosti. Sice jedno světlo je darda cenově, ale pokud chci jít spát a 1 hodinu před nechci mít vysvícené oči a nastartovaný mozek, tak se to hodí (samozřejmě nesmím čuče do mobilu - pak jsou tato světla k ničemu, že…). Navíc po ránu, když vstávám a chystám snídani „za šera“, tak neprosvítím skrze prah do jiného pokoje. Za mě jednoznačně jeden z nejlepších vynálezů hned po myčce nádobí - tu taky máme…
Knihovnu a gauc, neco k jidlu a pitnou vodu a neco na sebe
Jinak bych se obešla bez spousty blbin ![]()
Děti
kočky, rostlinky, knížky
a teplo / máme podlahovku / oooo
myčku a pračku
když jsem byla pubertální, zlobilo mě mytí nádobí, vysušený ruce…a tátovi jsem pořád vykládala, že JÁ budu mít myčku, že prostě NEBUDU mejt nádobí
táta se jen chechtal a haha a hihi, měl ze mě bžundu, v té době to zde nebylo
jako první věc po svatbě 1997, kdy to ještě nebylo moc časté, jsem si pořídila…myčku
![]()
fjuuu čtu si tady o těch světlech a snažím se to pochopit, dobrý ![]()
tzn jedna zářivka umí toto všechno? Nebliká to?
@Borrealis píše:táta se jen chechtal a haha a hihi, měl ze mě bžundu, v té době to zde nebylo
jako první věc po svatbě 1997, kdy to ještě nebylo moc časté, jsem si pořídila…myčku
Byli jsme tady naprosto odříznutí od běžných civilizačních výrobků. Zrovna včera byl v TV film, v kterém mě fascinuje scéna s myčkou, je to z roku 1975 ![]()
No tak klišé jak mrak. Neobešla bych se bez své rodiny bez dětí a manžela.
Pekna diskuze.. Kdyz prijdu hodne pozde vecer utahana domu, jako prvni jsem stastna za misto v garazi, kdyz vejdu dovnitr odhodim kabat a klice. Pokud mam jeste silu, udelam si caj nebo polevku. Pricichnu ke kytkam nebo zapalim svicku. Nebo i to se mi stalo, ze sklouznu do kresla, kde usnu ![]()
Neobešla bych se bez pračky, myčky, robo vysavače a robo vytírače. Jo a bez olejového radiátoru, topného žebříku a zářiče. Jak se ochladí mimo topnou sezónu, prostě si přitopím a nazdar.
Sušička je fajn, ale stejně se dá sušit minimum prádla. Asi žiju na jiné planetě než místní holky, ale 90% prádla má zákaz sušení a často mi sušička něco srazí i tak.
Zapínací světlo s pohybovým čidlem je taky dobré, to je pravda.
Noční stolek. Vždycky si jeho důležitost uvědomím na dovolené, když jsme ubytovaní někde, kde na ně nějak zapomněli, a já si nemám kam odložit brýle, hodinky, mobil, rozečtenou knížku, balíček kspesníčků… A sháním aspoň židli nebo nějakou stoličku, abych nemusela ty věci válet po zemi.