Bydlení u tchána

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
8.1.24 09:28

Bydlení u tchána

Zdravím
Bydlíme už 3 roky s manželem u jeho rodičů.
Máme samostatný byt tedy spíš patro horní které jednou bude psané na manžela.
Nicméně, platíme tchánovi „pouze“ poplatky žádný nájem.
Loni jsem však začala řešit že si tyto poplatky budeme hradit sami, ať na nás nechá přepsat energie a je z toho do dneška strašný problém.
Tchán má strašný problém přepsat na manžela elektriku že údajně se zvednou ceny a budeme mít novou smlouvu větší zálohy atd.
Ale já mam pocit, že nás obírá na zálohách a bojí se, že pokud by to přepsal na nás tak by nám musel říct o nějaký nájem a to se asi stydí nebo to vůbec nechápu.
Přece kdybych šla do podnájmu taky bych si přepisovala elektriku na sebe :mrgreen:.
Dá se nějak zjistit, kolik činí měsíční energie platíme mu 10 tisíc za dva lidi pouze jako poplatky žádné nájemné pan nechce ale jak říkám, mám pocit že nás výchcaně obírá a ještě se dělá, jak je hodný že nechce nájemné. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
8.1.24 09:30
@Mark365 píše:
Zdravím
Loni jsem však začala řešit že si tyto poplatky budeme hradit sami, ať na nás nechá přepsat energie a je z toho do dneška strašný problém.
Tchán má strašný problém přepsat na manžela elektriku že údajně se zvednou ceny a budeme mít novou smlouvu větší zálohy atd.
Ale já mam pocit, že nás obírá na zálohách a bojí se, že pokud by to přepsal na nás tak by nám musel říct o nějaký nájem a to se asi stydí nebo to vůbec nechápu.
Přece kdybych šla do podnájmu taky bych si přepisovala elektriku na sebe :mrgreen:.
Dá se nějak zjistit, kolik činí měsíční energie platíme mu 10 tisíc za dva lidi pouze jako poplatky žádné nájemné pan nechce ale jak říkám, mám pocit že nás výchcaně obírá a ještě se dělá, jak je hodný že nechce nájemné. :pocitac:

Děláš si srandu? Vy bydlíte za 10k a máš pocit, že vás majitel obírá??? :lol: :lol: Ty jsi dobrá teda. Neuvěřitelný :zed: Byla bys radši, kdyby se ti vrátilo pár tisíc na zálohách a místo toho jsi platila dalších 10k měsíčně za nájem?? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35483
8.1.24 09:32

Jestli se ti to nelíbí tak si za desítku najdi bydlení jinde. Good luck

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
8.1.24 09:34

Bych byla zticha a šoupala nohama.
Vychcanost vidím spíš u vás dvou.

Ostatně odstěhovat se můžete kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35712
8.1.24 09:34

No za 10 hodný fakt je, pokud nic dalšího neplatíte :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.1.24 09:37

To snad ani není pravda 8o vy bydlíte za 10k, časem to bude vaše a on vás obírá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.1.24 09:38
@Tichošlápek píše:
To snad ani není pravda 8o vy bydlíte za 10k, časem to bude vaše a on vás obírá?

O tisícovku-dvě na přeplatku za energie, a to ještě kdoví jestli při dnešním zdražování :zed: Být na místě tchána a tohle zjistit, napařím jim normální tržní nájemné nebo pošlu o dům dál :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
8.1.24 09:40

Dá se to zjistit zřejmě jen na faktuře, která chodí tchánovi. a zálohy dle mě určitě nemůžete platit 10 000 jen za horní patro domu, takže k dotazu - ano určitě si z toho něco nechává jako „nájemné“ i když tvrdí že ne. Záleží na Vás jestli to chcete nějak řešit, můžete mu nabídnout že si to přepíšete na sebe a budete mu dávat třeba 5000 za nájem. To už si pak ale možná rozmyslíte a necháte to na těch 10 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
8.1.24 09:41
@Mark365 píše:
Zdravím
Dá se nějak zjistit, kolik činí měsíční energie platíme mu 10 tisíc za dva lidi pouze jako poplatky žádné nájemné pan nechce ale jak říkám, mám pocit že nás výchcaně obírá a ještě se dělá, jak je hodný že nechce nájemné. :pocitac:

jestli máš pocit, že to je nefér, tak se sbal a táhni tam, kde to bude pro tebe výhodnější… Ale ono nikde nebude, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16152
8.1.24 09:46
@Mark365 píše:
Zdravím

Jak jste si to nastavili, tak to máte. Za energie tolik určitě nedáte, zase platit i nájem, vyjde to minimálně stejně, nebo více. Takže buď chtějte fakturu, pokud máte i vlastní hodiny a zbytečně do toho vrtejte, nebo to nechte tak a buďte rádi, že platíte tak málo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
8.1.24 09:46

Vychazej z toho, ze je to barak, ktery ten tchan postavil nebo koupil. Investoval do nej penize, vladtni praci, udrzuje ho, aby byl obyvatelny. Dal vam k dispozici cele patro, kde mate soukromi a plnohodnotny byt. Na tvem miste bych byla rada, ze mam jistou strechu nad hlavou za v podstate minimalni platbu. V dnesni dobe je to pro lidi bez vlastniho bydleni terno. Nejste zatizeni hypotekou, neplatite vysoke najemne nejakemu investorovi a nemate nad sebou tihu v podobe vystehovani po ukonceni smlouvy. Bud rada a nevymyslej zbytecne brikule. Taky by se ti mohlo stat, ze o tu soucasnou strechu nad hlavou prijdes a to bys potom koukala, co bys platila, abys mela kde prespat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.1.24 09:47
@Medvidek23 píše:
Dá se to zjistit zřejmě jen na faktuře, která chodí tchánovi. a zálohy dle mě určitě nemůžete platit 10 000 jen za horní patro domu, takže k dotazu - ano určitě si z toho něco nechává jako „nájemné“ i když tvrdí že ne. Záleží na Vás jestli to chcete nějak řešit, můžete mu nabídnout že si to přepíšete na sebe a budete mu dávat třeba 5000 za nájem. To už si pak ale možná rozmyslíte a necháte to na těch 10 000.

Tak to bych rozhodně netvrdila. Nevíme, čím topí, zda je barák zateplený atd. Úplně klidně to mohou být reálné náklady na energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
8.1.24 09:51

Zkus si najít, za kolik se pronajímá nebo prodává půlka domu. Myslím, že za 10 tisíc budeš pak moc ráda. Zvlášť, jestli to jednou bude vaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15384
8.1.24 09:54
@Mark365 píše:
Zdravím

On vás obírá? :mrgreen: Vy tam bydlíte prakticky zadarmo a on vás obírá? :mrgreen:
Já bych ti tu elektriku nechala napsat na tebe. A ještě bych ti napařila řádný nájem. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79743
8.1.24 09:55

Já bych spíš řešila to - jestli to jednou bude vaše. Manžel je jedináček? Pokud ano, tak snad jo, pokud ne, vidím komplikací. To bych snad raději řešila převod tě poloviny na vás, ne energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný