Bydlení u tchána

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.1.24 10:48

Milá zakladatelko, tak vy 3roky bydlíte v domě za poplatky a tobě je to málo? Tak si vynasob nájem plus poplatky za ty tři roky… To si myslíš, že vás tam nechaji úplně zadara? A ano, je možný, že se s novýma smlouvama cena zvedne… Zřejmě bude potřeba udělat druhé „hodiny“ =další investice… Potom nechápu proč neodpovis, jakým způsobem se topí… Protože i kdyby dřevem, tak i to něco stojí… Kominik, údržba kotle… Takovýhle vych*any příbuzný máme taky… Bydlení za poplatky za elektřinu, vybavení domu samozřejmostí, ful servis s hlídáním a věcné přijímání pozvání na společné jídlo od rodičů…Ty se prober… :lol:

• Citovat
  • Upravit
5098
8.1.24 10:52
@Mark365 píše:
Zdravím
Bydlíme už 3 roky s manželem u jeho rodičů.
Máme samostatný byt tedy spíš patro horní které jednou bude psané na manžela.
Nicméně, platíme tchánovi „pouze“ poplatky žádný nájem.
Loni jsem však začala řešit že si tyto poplatky budeme hradit sami, ať na nás nechá přepsat energie a je z toho do dneška strašný problém.
Tchán má strašný problém přepsat na manžela elektriku že údajně se zvednou ceny a budeme mít novou smlouvu větší zálohy atd.
Ale já mam pocit, že nás obírá na zálohách a bojí se, že pokud by to přepsal na nás tak by nám musel říct o nějaký nájem a to se asi stydí nebo to vůbec nechápu.
Přece kdybych šla do podnájmu taky bych si přepisovala elektriku na sebe :mrgreen:.
Dá se nějak zjistit, kolik činí měsíční energie platíme mu 10 tisíc za dva lidi pouze jako poplatky žádné nájemné pan nechce ale jak říkám, mám pocit že nás výchcaně obírá a ještě se dělá, jak je hodný že nechce nájemné. :pocitac:

Ja bych to teda neresila, bydlite za 10 tis. se vsim vsudy. Na co do toho rejt, kdyz to neni moc, rozes.. si vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
8.1.24 10:58

Já bych zakladatelce doporučila vzít si hypotéku na nějakej svůj domeček :lol: Tam budeš mít fakturu jen za reálnou svou spotřebu na svy jméno, nebude mít za zády vych. c… peněz chtivy rodiče a vše bude průzračné… Jen ta pořizovací cena domu s pozemkem a investice do domu budou trochu mrzuté… Ale zas to jednou budeš moci pronajmout synovi se svou krasavicí za hubičku a poslouchat něco o vych. anosti. Protože po zhruba dvaceti letech, až ten tvůj poklad vyroste a přivede si svou vyvolenou… Bude třeba dům opravit a rekonstruovat… Nic není zadarmo - jen skoro teda tvoje bydlení. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.24 11:49

Zakladatelku chápu. A než se do mne pustíte, tak čtěte.

Jednání má být na rovinu. Aby bylo jasné, co jak je. Co jsou čí povinnosti, co si vlastně platíš. Jestli jen „energie“, nebo i do jisté míry „nájem“. Takže pokud jste se dohodli, že platíte jen „energie“ a platíte víc než skutečné náklady, tak je to trochu nefér a nečestné jednání. Nicméně prostě za komerční nájem byste platili výrazně víc.

Já taky bydlím „zadarmo“ v bytě, který je můj z 1/6. Platím veškeré náklady + údržbu. Chtít po mne sestra „nájem“ za 1/6 pomyslím si cosi o přirozeních zapařených a zadřených.

Chtít po mne matka nájem za 2/3 bytu, tak… tak bych viděla, jak se dohodneme. Nebo taky nedohodneme. Ze začátku jsem něco navíc platila. Navíc matce všechno možné zařizuji, oběhám, zjistím, koupím.

• Citovat
  • Upravit
27633
8.1.24 11:55
@Anonymní píše:
Zakladatelku chápu. A než se do mne pustíte, tak čtěte.

Jednání má být na rovinu. Aby bylo jasné, co jak je. Co jsou čí povinnosti, co si vlastně platíš. Jestli jen „energie“, nebo i do jisté míry „nájem“. Takže pokud jste se dohodli, že platíte jen „energie“ a platíte víc než skutečné náklady, tak je to trochu nefér a nečestné jednání. Nicméně prostě za komerční nájem byste platili výrazně víc.

Já taky bydlím „zadarmo“ v bytě, který je můj z 1/6. Platím veškeré náklady + údržbu. Chtít po mne sestra „nájem“ za 1/6 pomyslím si cosi o přirozeních zapařených a zadřených.

Chtít po mne matka nájem za 2/3 bytu, tak… tak bych viděla, jak se dohodneme. Nebo taky nedohodneme. Ze začátku jsem něco navíc platila. Navíc matce všechno možné zařizuji, oběhám, zjistím, koupím.

dobře tak pokud za „energie“ tak to přeci není jen elektrika, může to být i dřevo, uhlí, plyn navíc elektrikou můžou i topit :nevim: zakladatelka si to podle popisu představuje jen za elektriku no ale to není jediný, a to nepočítám tu práci kdy se jaksi musí dřevo udělat a nebo teda zaplatit ale i tak se musí uklidit, uhlí to samé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16225
8.1.24 11:58
@cecetka píše:
Záleží na tom, co v tom vše je. Pokud jen elektřina a plyn, tak je to hodně. Ale pokud je to i za vodu, odpady, televizi apod., tak je to +- v pohodě.

Píše, že platí pouze 10000kč, takže předpokládám, že je v tom i kdyby jen ta elektřina, nebo vše. Prostě platí měsíčně 10000kč a víc nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76437
8.1.24 12:16
@Anonymní píše:
Zakladatelku chápu. A než se do mne pustíte, tak čtěte.

už jsme to tu přece psaly, energie na jedno patro rodinného baráku 8000 plus půl daně, půl pojištění domu, popelnice, internet, televize a rozhlas, revize kotlů to je přesně 10000, a není v tom opravdu žádný nájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1125
8.1.24 12:44

Zakladatelko, tchán může mít pravdu, že má smlouvu třeba na 3 roky a tím levnější tarif. Já bych do toho v tvém případě moc nestourala. Ta částka možná bude trochu vyšší, záleží jestli v tom máte popelnici, pojistku a další roční poplatky a taky hlavně čím topite, ale i kdyby byla, tak bydlení za 10 v dome je pořád pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
8.1.24 13:06
@Dahlia0409 píše:
Píše, že platí pouze 10000kč, takže předpokládám, že je v tom i kdyby jen ta elektřina, nebo vše. Prostě platí měsíčně 10000kč a víc nic

Co já bych dala za to platit desítku a o nic víc se kolem bydlení nestarat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18613
8.1.24 13:22
@ka2ka píše:
dobře tak pokud za „energie“ tak to přeci není jen elektrika, může to být i dřevo, uhlí, plyn navíc elektrikou můžou i topit :nevim: zakladatelka si to podle popisu představuje jen za elektriku no ale to není jediný, a to nepočítám tu práci kdy se jaksi musí dřevo udělat a nebo teda zaplatit ale i tak se musí uklidit, uhlí to samé :nevim:

Tady jen dodám, ze čiste elektřina u tchanu před zdrazenim vyšla na 70 tis ročně, protože to je starý barák a vytapi se dvě patra. A to je prosím pekne skoro 10 let zpět co říkali cenu! Takže když prihodim vodu plus ohřev v bojleru. Za me zas nějaký hloupý trol co provokuje. Mít bydlení za 10 litru je sen. Kolik si jako mysli, ze platíme v bytě :roll: elektřina, voda, úklid baráku a všechen bordel okolo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
8.1.24 13:25

Mně to přijde jako troll, to by snad nikdo nemyslel vážně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27633
8.1.24 13:27
@hospodki píše:
Tady jen dodám, ze čiste elektřina u tchanu před zdrazenim vyšla na 70 tis ročně, protože to je starý barák a vytapi se dvě patra. A to je prosím pekne skoro 10 let zpět co říkali cenu! Takže když prihodim vodu plus ohřev v bojleru. Za me zas nějaký hloupý trol co provokuje. Mít bydlení za 10 litru je sen. Kolik si jako mysli, ze platíme v bytě :roll: elektřina, voda, úklid baráku a všechen bordel okolo…

hele asi tak nebo nemá absolutně žádný přehled a je to holčina z města co netuší o čem to je mít barák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16225
8.1.24 13:50
@cecetka píše:
Co já bych dala za to platit desítku a o nic víc se kolem bydlení nestarat. :)

Že? Moje řeč :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
8.1.24 13:55
@ka2ka píše:
hele asi tak nebo nemá absolutně žádný přehled a je to holčina z města co netuší o čem to je mít barák

Tak snad vi, kolik v tom meste platili, ne?
Vzdyt pomerove k bytu ke 10 v pohode. Pokud tedy to jeji patro neni 1+1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný