Bydlení v Brně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
sedmi-kráska
8.9.23 13:13

Bydlení v Brně

Krásný den všem,
jsem tu nová jenom za účelem této otázky. Několik diskuzí tu ohledně bydlení bylo, ale pár let zpátky. Měla bych dotaz, zda je tu někdo z Brna - oblast Husovice (ulice Husovická, Mostecká) a řekl by mi, jaké je to na bydlení? Vím, že je to blízko Cejlu a chtěla bych nějaké názory. Moc děkuji. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5906
8.9.23 13:19

Do Brněnského Bronxu bych dobrovolně nešla. Stačí že bydlím nad ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
8.9.23 13:23

Ježkovy zraky, tam nechoď. To je jedna z těch hnusnějších částí Brna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
8.9.23 13:26

Jestli máš ráda noční zábavu tmavších spoluobčanů a velké riziko vykradení a okradení tak do toho. Nasaješ tak perfektně atmosféru Brnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5906
8.9.23 13:36
@EvaEpic píše:
Jestli máš ráda noční zábavu tmavších spoluobčanů a velké riziko vykradení a okradení tak do toho. Nasaješ tak perfektně atmosféru Brnu :mrgreen:

Ať se projede párkrát šalinou č.4 a uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sedmi-kráska
8.9.23 13:39

Bývalá nájemnice byla v bytě 4 roky a na nic si nestěžovala, možná proto, že byt je situován do dvora a je spíše více na sever u ulice Mostecká/Svitavská, než u Cejlu a Bratislavské. Neřešila bych to tolik, ale ten byt je fakt nádherný.

• Citovat
  • Upravit
sedmi-kráska
8.9.23 13:41
@mamule42 píše:
Ať se projede párkrát šalinou č.4 a uvidí.

Jezdila bych z ulice Jugoslávské směr hlavní nádraží, takže tam 4 nejede.

• Citovat
  • Upravit
3580
8.9.23 14:09

Tak ptáš se na Mosteckou a Husovickou, čili hnus. Pak Jugoslávskou, to je kus jinde a je to tam lepší. Tak jak to je? nebo to budeš chodit z Mostecké na Jugoslávskou na zastávku? to bude tak půl kiláku, to je zbytečné, když zvládneš bydlení na Mostecké, tak tu čtyřku taky dáš…ale bydlení na Mostecké nedoporučuju. Já tam sice jako mladá byla na podnájmu, v baráku byl klid, protože tam cigoši nebyli, ale ulice hrozná, po setmění jsem ven nevylezla, Mostecká je krátká ulice a zastávku jsem měla hned u baráku, takže i za světla jsem po pár krocích byla v bezpečí domu. je to teda už hodně dlouho, nepředpokládám, že je to teď lepší, spíš tipuju, že i ti normální co tam bydleli, třeba ten můj barák, se už odstěhovali a je tam černo úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
8.9.23 14:10
@sedmi-kráska píše:
Bývalá nájemnice byla v bytě 4 roky a na nic si nestěžovala, možná proto, že byt je situován do dvora a je spíše více na sever u ulice Mostecká/Svitavská, než u Cejlu a Bratislavské. Neřešila bych to tolik, ale ten byt je fakt nádherný.

V Brně jsem bydlela 7 let, ale této části jsem se vyhýbala. Ve dne to ještě nějak jde, ale večer či noc, ne děkuji. I sebehezci byt a sebelepší nájem by mi za to bydlení nestal. Ona se ta konfliktní část Brna právě kumuluje v Husovicích na pomezí s Cejlem. Třeba francouzská, dříve taky horsi část, sousedí s bratislavskou, se poslední leta vycistuje, jak jsou tam nové zástavby, ale Husovice jsou prostě staré baráky, staré byty, problémová lokalita, do které se vše odsouvá. Část Husovice tvoří rodinné domy, ale zbytek, viz kolem mostecké, to jsou prostě asi ta nejhorší místa v Brně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sedmi-kráska
8.9.23 14:30

Tak Vám moc děkuji, právě máme v jednání byty kolem této oblasti (Husovická, Jugoslávská), nebo taky Zábrdovice, ale to mi teda přijde asi stejné.

• Citovat
  • Upravit
562
8.9.23 14:37
@sedmi-kráska píše:
Tak Vám moc děkuji, právě máme v jednání byty kolem této oblasti (Husovická, Jugoslávská), nebo taky Zábrdovice, ale to mi teda přijde asi stejné.

JJ, to je všechno na jedno brdo. To už lepší Maloměřice nebo Obřany. Jsou tam pěkné procházky okolo řeky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5906
8.9.23 15:19
@NEITIRI píše:
JJ, to je všechno na jedno brdo. To už lepší Maloměřice nebo Obřany. Jsou tam pěkné procházky okolo řeky.

Když jeden trochu výš do Štefáničky tak už je to docela dobrý. To už je horší směr Stará osada kolem Vojenské nemocnice, a katastrofa jsou Maloměřice za Depem ČD, je tam ubytovna to je něco, když jsem jela autobusem 64 do depa tak to vyřvávají furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
8.9.23 15:25

Nešla bych tam bydlet, není to tam hezké a celkově se v té části úplně necítím bezpečně. Ale s každým s kým budeš v Brně mluvit ti řekne, že má kamarádku/známou/bratra/sestřenici/doplňsisama, co tam bydlel/a a bylo to v pohodě. :D taková urban story

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20823
8.9.23 16:59
@sedmi-kráska píše:
Krásný den všem,
jsem tu nová jenom za účelem této otázky. Několik diskuzí tu ohledně bydlení bylo, ale pár let zpátky. Měla bych dotaz, zda je tu někdo z Brna - oblast Husovice (ulice Husovická, Mostecká) a řekl by mi, jaké je to na bydlení? Vím, že je to blízko Cejlu a chtěla bych nějaké názory. Moc děkuji. :)

Hele pořád je to ta „tvrdší“ část města, ale už to zdaleka není takový ghetto a masakr jak v minulosti. Takže za mě v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21647
8.9.23 17:22

Známý v tech Zabrdovicich bydlel minulý školní rok v pronajatém bytě. Za ten rok ho třikrát vykradli, když nebylo už co, brali i jídlo a vše rozhazeli, vysypali. Na to, že na něj pořvavali cikáni vyvalení celé dny na ulici, si zvykl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí