Bydlení v centru Prahy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
135
19.8.14 20:43

Bydlení v centru Prahy

Ahoj. Měla bych otázku na ty, kteří bydlí v centru Prahy (Malá Strana?). Prostě, jaké to je? :) Sháníme jeden takový byt a proto se chci zeptat na pár věcí. Jak řešíte nemožnost výměny podlah, topení, absence klimatizace (byli jsme se podívat v červenci v jednom takovém bytě - je tam nedýchatelně)? Jde to nějak obejít? Co parkování na ulici (v tom baráku nejsou garáže, takže pěkně venku :D)? Hledáte každý den místo, nebo s parkovací kartou tam vždycky nějaké je? Ruší vás hodně tramvaje, auta, turisti (je třeba rozdíl mezi prvním a posledním patrem, nebo je to dost slyšet všude)?

Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
198
19.8.14 20:54

Ahoj, ja bydlela na Snemovni ulici, ale pouze v podnajmu takze co se tyce rekonstrukce ci vymeny podlah neporadim :) ale ue to super co se tyka nocniho zivota :) v podstate vzdy se dostanes domu a kolikrat i pesky ;)
Tramvaje jsme nemeli v dosahu. Ale i stim mam zkusenost z jine casti (4) a zvykla jsem si v pohode… Tak hodne stesti! ;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
19.8.14 20:56

Díky ;-) já si právě taky myslim, že si člověk zvykne. My máme dvě malé dcery takže co se týče toho nočního života tak bychom právě ocenili trošku klidu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
19.8.14 21:09

Jo no tak s detma nevim no :) to my tam bydleli jeste v dobe „mladeznicke“ :)) ale urcite zalei napresnem miste… Jak jsem psala, na Snemovni jsme tram fakt neslyseli ale v nudlich jo, meli jsme tam vozovnu takze to zas ake bylo dobry ze vecer tam jedilo spoustu tramvaji :) samozrejme pokud budete bydlet nekde na staromaku tak tam to proste frci turisty no ;) ale je spousta ktasnych zakouti kde je absolutni klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
19.8.14 21:10

V nuslich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luisa79
19.8.14 21:48

Ja jsem se narodila na Male Strane, bydlela jsem v Mostecke ulici, primo u Karlova mostu. Bylo to jeste za komancu, bydleli jsme tam do roku 1995, do mych 16 let a bylo to nejlepsi misto na svete:-) Dneska uz to tak neni, puvodni obyvatele se z velke casti odstehovali (byli vystehovani majiteli domu), vsude jsou hotely, turisti, zmizely puvodni obchody a jsou tam kramy s cetkama a davy turistu. Takze dnes uz Mala Strana neni co byvala. V dobach meho detstvi to bylo nahderny misto k ziti. Velmi romanticke a melo to takovy bohemsky nadech. Bydlelo tam dost umelcu, muj tata je vytvarnik, mela jsem to tam moc rada a prozila zde nadherne detstvi. Pak jsem bydlela na Praze 1, na Narodni tride a pak kousek od Myslikove ulice. Bydleni v centru je super pro mlade lidi, ale s detma to chce trosku vic klidu, i kdyz i v centru jsou krasna klidna mista. Ted bydlime na Vinohradech, mame 2 male deti a jsme spokojeni. Muj muz je ze Smichova, takze jsme prazaci kazdym coulem :)

• Citovat
  • Upravit
Luisa79
19.8.14 21:50

Urcite stokrat lepsi bydlet v centru nez nekde na sidlisti v panelaku, to je pro me nepredstavitelny :)

• Citovat
  • Upravit
135
19.8.14 22:16

Ja bydlim s manzelem sest let v Nemecku a prave se vracime do ČR, respektive budeme zit stridave. V Nemecku mame dum, zahradu, takze to bude i tak narocne. A bydlet v Čechach sice v dome ale 30 kilometru od centra se nam nechce.

@Luisa79 tak to muselo byt nadherne ;-) me byly za revoluce 2 roky, takze si tu fakt nepamatuju :D no manzel prave rika ze bydlet v panelaku pro nej neznamena bydlet v Praze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
19.8.14 22:21

Co zkusit lokalitu jako Ujezd, kolem Petrina, ci Nove Mesto?
Mala Strana neni uplne nejidealnejsi s detma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí