Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My máme v baráku podkroví a bubnování na střechu neslyšíme. Horko tam v létě není a v zimě taky není zima. V noci při dešti normálně spíme. Je fakt, že my máme v každém střešním okně odvětrávačku (nevím, jestli něco takového mají všechna střešní okna). Přestože je okno zavřené, tak jde do pokoje vzduch nebo se zacvakne. A v každém pokoji máme klimatizaci, síťku ve střešních oknech. Pak jsou tam dvě varianty málo otevření - mikro a ventilačka. Mikro necháváme běžně při dešti. Neteče dom. Nebo prostě víc otevřít. My máme podkroví jen spací pokoje a koupelnu, WC. Zbytek máme v přízemí. Jen byt v podkroví bych byla opatrná.
Než bych zvážila koupit podkrovní byt. Tak bych si tam vzala člověka, který se podívá, jak je udělaná izolace, jaká jsou ta střešní okna, jestli půjdou instalovat klimatizace, jestli jdou udělat síťky do střešních oken atd. Někdo má blbý rozestup sádrokartonu a nejdou udělat na míru ty síťky.
Příspěvek upraven 02.10.24 v 11:32
Ještě upřesním, popsané se týkalo více bytů tohoto typu, kde bydlel někdo z mých známých. Některé problémy byly napříč všemi byty. Ty zkosené stropy ubírají opravdu hodně prostoru. Bývají pod nimi umístěné kuch. stoly a sedací soupravy, protože nic vyššího tam nedáš.
Bydleli jsme v apartmánu se šikminou necelý týden a pěkně nám to lezlo na nervy. To není jako podkroví v domě se sedlovou střechou.
Edit. a ještě jedna věc by mě na Tvém místě zajímala. Majitel tam má nájemníky, jak píšeš, ale teď chce byt prodat??
Příspěvek upraven 02.10.24 v 11:33
Okná sú strašne podstatné, do priestoru kde sú skoro všetko strešné okná by som nešla, vikierové sú ok. Šikminu máme teraz v polke domu a žiadne búchanie hlavy sa nekoná, chce to rozumne rozvrhnúť nábytok. Nábytok na mieru je do takého priestoru určite naj, ale mali sme to zariadené aj normálnym a nebol problém.
@LxUxCxIx píše: Více
A cena, velikost, dispozice, a stav? Zahrada 500 m2 je jen pro vás nebo sdílená?
@LxUxCxIx píše: Více
a ta zahrada by byla sdílená nebo jen tvoje? ![]()
@Kelsey1 děkuji za vyčerpávající info. Měla jsem zatím jen zběžnou prohlídku s tím, že o tom budu přemýšlet. Určitě při zájmu bych tam taky zvala někoho, aby mrknul na střechu apod.
@Zeoli cenu uvádět nebudu, je v jednání, ale v porovnání s byty v okolí, je to levné…velikost 3+kk, 91m2, zahrada jen pro mě
@Elfido tam taky šikminy nejsou všude a pochozí výška je docela v poho. Zařízení nábytkem se nebojím, jsou stěny, kde šikminy ani nejsou. Spíš se trochu děsím deště a vedra ![]()
Nene, já se v podkroví necítím vůbec dobre, vadí mi ty šikminy. A čím více času tam travim, tom více mi to vadí
obecně receno. Byli jsme ale u známých, kteří to měli více zvednuté a zároveň ten prostor nebyl přeplněný, takže člověk s tou sikminou v podstatě neprisel do kontaktu a dalo se tam byt. Jenže neměli to na bydleni, ale v dome pro návštěvy a pro sebe jak takovy ateliér na sport a oddech s knizkou… U rodičů je to naopak hrůza, mají to hrozne nízko a to se neda, a navíc tam mají spoustu nábytku a různých věci a to taky tomu pocitu nepřidá. A člověk se musí už hodně ohýbat.
Tchýně tam v létě umírala… a při lijácích jí střešními okny zatékalo… navíc šikminy měla skoro všude, takže dost problém s nábytkem…
záleží na stavu, stáří, izolacích…
všem ta zahrada na léto je super bonus, to by dost vyřešilo…
šla bych tam se stavařem, ať na to pořádně mrkne…
@Lucy75 píše: Více
toho se taky bojím, nejsem zrovna teplomilný člověk
Šikminy tam jsou v pohodě. Byt působí hodně prostorně, nejsou úplně všude. Třeba kuch. linka je normální, jako mám doma já… Ale měla jsem jen jednu předběžnou prohlídku spíš jen tak na pocit, určitě bych to s nějakým odborníkem chtěla případně dál řešit
My měli super byt. Nikde nikdy nezatékalo. V létě ten sadroš chladil, v paneláku, kde jsme bydleli předtím ve druhém patře, bylo v létě daleko větší vedro. Ty stěny sálaly horko, tohle v tom podkrovnim bytě nebylo. Byl výborně izolovaný, protopili jsme hodně málo. Kdyby ten byt byl větší, tak neměl chybu.
Pro mě by bylo varování, že to prodává teď, kdy už není moc vedro a ještě není moc zima. Pokud tam jsou nájemníci, co vzít čokoládu a jít se jich zeptat, jak se v bytě bydlí?