Bydlení v podkroví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13
2.10.24 12:54
@Lucie008 píše: Více

nikdo nepsal, že to prodává teď. Já netuším, jak dlouho to prodává. Ke mně se ta nabídka dostala teď. Navíc na tom nic není. Já vlastnila taky byt, který jsem pronajímala a stěhovala se jinam a následně asi za 2 roky ho prodala.

Bydlím jinde, měla jsem jen jednu prohlídku… Pokud zvážím, že bych o to měla zájem, určitě se budu ptát i těch, co bydlí okolo apod. Nekupuji nemovitost poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
2.10.24 13:42

Nejhorší je bydlet v přízemí a pak hned následuje podkroví nebo to poslední horní patro. Pravidelně tam zatéká, v létě vedro, v zimě zima. Takový byt bych si nikdy nevybrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
2.10.24 15:03

@Da12 přízemí nejhorsi? Odkdy? Já ho vždycky vyhledavala, nebo alespoň první nad nim :mrgreen: bydlela jsem i ve třetím, sedmém a devátém z jedenácti, ale to nulté nebo první bylo nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21850
2.10.24 15:04

@Da12 v přízemí jsem bydlela jen ve zvýšeném, takže odpadlo to, že ti všichni chodí kolem dveří. Ale i tak tam bylo šero, vlhko a zima odspodu.
Nahoře jsem bydlela dvakrát a nikde nezatekalo, ani nebyl extra hic. Nikdo nedupal nad hlavou a bylo soukromí i na chodbě, protože už nikdo tam nechodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
2.10.24 19:32
@LxUxCxIx píše: Více
Škoda, no. Jinak takhle ok, ale ta cena je naprosto stěžejní. Za milion bych koupila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
2.10.24 19:43
@Zeoli píše: Více

Za milion? Vy jste asi hodně mimo. :lol: Za milion v dnešní době nekoupíte prakticky ani garsonku v lepším stavu, natož byt 90m2 :roll: Možná tak někde na vesnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
2.10.24 19:59
@LxUxCxIx píše: Více

No právě, protože podkrovní byt prostě jedině za levno, jinak ne.
Jinak byt za milion jsem včera viděla v nabídce, takže to k tomu, že jsem mimo, arogantní dámo :jazyk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21850
2.10.24 20:01

@Zeoli tak záleží kde. Asi nic moc lokalita. Jinak se za dvě mega prodává garáž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
2.10.24 22:27

Bydlím v podkroví a raději bych tam nebydlela. Hlavně to horko v létě, budeme pořizovat klimu, už se to fakt nedá. A ty šikminy jednak ubírají prostor, ale hlavně jsou nejspíš špatně zaizolované, takže po nich stéká chladný vzduch a stěny pod nimi plesniví. Takže budeme pořizovat ještě odvlhčovač a čističku vzduchu.

Ale zase bych se netvářila, že je to neobyvatelné. Pořád to může být krásný a příjemný byt, záleží na dalších parametrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
3.10.24 06:22

Vizuálně miluju podkrovní byty, člověk se tam cítí superútulně a jde si s tím opravdu vyhrát. Bohužel, vzhledem k rostoucím teplotám je to bez klimatizace nereálné. V podkrovní jsem vyrůstala a nostalgicky vzpominam na usínání při dešti, jak to krásně uspavalo, ale taky na léta, kdy jsme museli spavat o patro níž, protože tam ti vážně nešlo. Dalším problémem je nabytek, nezdá se to, ale ta střecha sežere hodně prostoru. Navíc manžel má 2m, tak je to i z tohohle důvodu dost nepraktické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.10.24 09:18

Všem mockrát děkuji za reakce :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
3.10.24 19:42

Hodně záleží na konkrétním bytu. My jsme měli v podkroví ložnice a koupelnu, šikminy rozumné, nábytek ani pohyb dramaticky neomezovaly. Samozrejme přemýšlet pri zarizovani bylo potřeba a vestavná skříň pod sikminu stala trochu víc, ale nijak dramaticky. Střešní okna byl problém, jen když napadl sníh, bubnování deště do střechy máme vyloženě rádi. Se zatékáním problém nikdy nebyl. V létě bylo pod střechou teplo, to ano, ale okna jsme měli proti sobě, tak šli krásně větrat. A ani já, která snažím horko dost mizerně, jsem s tím zadání problém neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.10.24 20:02
@nejsem_tu píše: Více

Já právě teplo taky moc nedávám. Okna vypadají dobře, nikde není vidět stopy zatékání nebo něco takového. Oken je tam hodně a na všechny strany. Zkoseni taky v poho. Tak prostě nevím… Toho tepla se dost bojím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21850
3.10.24 20:15

@LxUxCxIx my měli taky okna proti sobě a šlo krásně větrat a žádné enormní teplo nebylo. Ta okna měla několik různých poloh na větrání, které šly i zafixovat a mohlo být otevřeno pořád, děti nijak nemohly vylézt z okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.26 07:19

Dobrý den, obnovuji diskuzi a mám konkrétnější otázku. 🙂 Zvažujeme koupi nové stavby, kde jsou 3 byty a náš byt by byl podkrovní. V celém bytě je klimatizace, kvalitní venkovní žaluzie (ta bude umístěna v hlavní místnosti před terasou). Byt má jinak střešní okna-budeme mít clony. Slunko bude ráno svítit na terasu a bude se postupně přesouvat za barák kde bude ložnice, dětský pokoj. Kdo bydlí v novostavbě, nebo má rekonstrukci podkroví, jak je to s teplotou uvnitř? Izolace je dle všeho udělaná kvalitně (švagr je projektant takže zevrubná kontrola byla).😁 Nábytek bude případně na míru, jsme si vědomi, že se s prostorem bude pracovat jinak. Partnerovi rodiče mají domek a vrchní patro je podkrovní, barák je starý asi 30 let, je udrozivany, krásný, ale to teplo v podkroví v létě je peklo. Barák nemá klimatizaci, kvalitní stínění žádné. Takže mě zajímá i porovnání nového/starého. Děkuji ☀️

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max