Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky a budoucí mamči
Chci se zeptat jak je to s nemocenskou když vás doktor už nenechá dál chodit do práce. Zatím jsme v pořádku tak stále chodím
Ale nemám trvalé bydliště hlášené u přítele ale u našich. Tak můžu dyštak nahlásit přítelovu adresu nebo ne?
moc děkuji za odpovědi ![]()
Jo můžeš, já jsem taky na nemocenske jinde než mam trvale bydlistě
Hlásí se adresa, kde budeš tu dobu přebývat, ne trvalé bydliště.
@Sabi.M píše:
Hlásí se adresa, kde budeš tu dobu přebývat, ne trvalé bydliště.
Ano, přesně tak ![]()
Dá se to i měnit, švagrová si to nedávno na týden přehlašovala, aby mohla přijet k rodičům.
Ahoj Chtěla bych se zeptat čekáme s přítelem mimi ale zatím nemám přehlášené trvalé bydliště k němu ale mám ho pořád u našich stane se něco já jen abych pak nemusela platit neco zpětně když popelnice a psa platím normal
děkuji
![]()
Dobry den
Zde ctu, ze je možnost mít psanou nemocenskou na jinou adresu než je trvalá
Doktor dnes odmítl moji mamce napsat nemocenskou adresu ke me domů, ze prý to ze zákona nejde a ze musí marodit tam co má v občance
Mamka jde na operaci s rukou a ja bych se o ni starala a pomáhala ji.jsem na mateřské
Ale doktor ji řekl toto a neschopenku ji napsal k ni domu ![]()
Jsem dost nastvana z toho
Mamka žije sama nevim jak to budem delat ha bydlím 8km v jinem městě
Zde čtu, že to jde marodit na jine adrese.to se od nového roku změnu zákon?
Dekuji
@novalgi Nezmenil, zadny zakon nerika, ze by se muselo marodit na trvale adrese… On je to i nemysl, TP je pouze evidencni udaj. Byt mamkou tak se zeptam doktora, zda tech vic jak 10 tis. lidi, co ma bydliste na urade si tam v pripade nemoci bere spacak…
No já jsem z toho přímo nasr..
Ja marodila na rizikovym a menila jsem si adresy normálně
A ona prihde s timhle, ze u me byt nemůže
Ze ji prej řekl, ze je online neschopenka hned pro ossz a ze tam to proste uz vyjitdi vyplneny nejde to změnit
Jako nepochopila jsem to
@novalgi Je to totální nesmysl. Lidé co bydlí x let v podnájmu, přece nebudou jezdit marodit do tp. Můj muž má tp na druhém konci republiky, můj brácha měl tp u rodičů, bydlí 80 km daleko a také nejezdil marodit k našim.