Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, mám dotaz.
dostali jsme vyúčtování za rok 2013 a lidé mají oproti předchozím rokům velké nedoplatky.
Vím, že to částečně vzniklo chybou v loňském vyúčtování (při přepisu tabulek se „ztratilo“ cca 25 tis za plyn, které se daly do letošního vyúčtování), ale i přesto dům oproti zálohám má mezi lidmi (18bytů) nedoplatky za 100 tisíc.
A protože nejsem schopná odhadnout, zda nemáme jen malé zalohy, mám dotaz.
Kolik jste zaplatili za loňský rok za vodu, teplo a příp. teplou vodu?
My máme kotel na plyn, kterým si ohříváme vodu sami a byt, kde jsou s vyúčtováním neměně spokojeni má 74 m2, za vodu zaplatili cca 11,5 tisíce a topení(a ohřev vody) cca 25 tisíc. Byt je přízemní(podsklepený), v bytě jsou 3 osoby. Dům je zateplený.
Mimochodem, kolik platíte za m3 vody? U nás to bylo letos necelých 74 Kč.
Díky za odpovědi, i třeba anonymní.
My jsme na byte 54m2 meli taky plynovy kotel a platili jsme cca 37tis rocne.meli jsme mycku a spis jsme se sprchovali. mozna zalezi i na kraji.my jsme olomoucky.
@Brontik nejste v bytě čtyři?? ![]()
Taky nám teď přišlo vyúčtování:
Za vodu 72 Kč.
Stocne máme 7200, vrací nám skoro čtyři tisíce.
Ohřev neporadim, máme přes plyn.
To není náš byt.
Já vím, že to navýšení u nás bylo způsobeno tím, že jsme se víc ráchali ve vodě (konečně totiž po dvou letech tekla teplá), takže se nám zvýšila i spotřeba za teplo. (Na faktuře za dům je to oproti loňsku o 30 tis a ty se logicky musí rozúčtovat) Stejně tak vím, proč za vodu vychází 74 kř/m3 a ne míň (jako vy).
Nám třeba spotřeba vody vychází obdobně jako vám…
Jen nekteří lidé to nejsou schopni pochopit… ![]()
Tak hledám porovnání. ![]()
@Anonymní píše:
My jsme na byte 54m2 meli taky plynovy kotel a platili jsme cca 37tis rocne.meli jsme mycku a spis jsme se sprchovali. mozna zalezi i na kraji.my jsme olomoucky.
Dohromady všechno? (voda s plynem) A zateplený nebo nezateplený?
Díky
@Brontik nn jen plyn, byt byl nezateplený a přizemní topili jsme tak na 20 stupnů, manžel fakt šetřil… Vodu jsme měli tak 9kubíku a měsíc, ale nevím přesně kolik se platilo. byli jsme tam 4 osoby (2 dospělí + 2 děti - ty se ale koupali). Kolik mají zálohy na plyn? my jsme měli 3500, a vraceli nám.
@Anonymní píše:
@Brontik nn jen plyn, byt byl nezateplený a přizemní topili jsme tak na 20 stupnů, manžel fakt šetřil… Vodu jsme měli tak 9kubíku a měsíc, ale nevím přesně kolik se platilo. byli jsme tam 4 osoby (2 dospělí + 2 děti - ty se ale koupali). Kolik mají zálohy na plyn? my jsme měli 3500, a vraceli nám.
Odhaduju tak 15-17 tisíc/rok… Celkový nedoplatek na všechno maj 12, kolik za vodu nevím… Musela bych jít pro šanony…
Ahoj, chci se zeptat, zda tady někdo zasílal letos reklamaci na vyúčtování za služby v bytě a zda již dorazilo nové vyúčto. Nám stále slibují, že jakmile prošetří detaily, bude vyhotoveno nové… Pořád jen sliby. Je už po 30ti denní lhůtě. Jde o to, že nám všem přišlo komplet špatné vyúčto - chybné částky, plus metry, úplný chaos. Nechápu, už jim nedůvěřuji. A takovéto průtahy mi přijdou také nějaké divné.
@Anonymní píše:Čí to je byt? Navštivte jejich kancelář a vyřešte to na místě.
Ahoj, chci se zeptat, zda tady někdo zasílal letos reklamaci na vyúčtování za služby v bytě a zda již dorazilo nové vyúčto. Nám stále slibují, že jakmile prošetří detaily, bude vyhotoveno nové… Pořád jen sliby. Je už po 30ti denní lhůtě. Jde o to, že nám všem přišlo komplet špatné vyúčto - chybné částky, plus metry, úplný chaos. Nechápu, už jim nedůvěřuji. A takovéto průtahy mi přijdou také nějaké divné.
@blecha72 píše: Čí to je byt? Navštivte jejich kancelář a vyřešte to na místě.
Už jsme to řešili, ještě tentýž den nám do schránky hodili dopis, že bude vyhotoveno nové vyúčto. Byt je můj vlastní. Jsou to pacholci. Jinka řešíme stále přes mail, ať je to pís. podloženo. Jen se ptám, zda s tím má někdo zkušenosti..
Zkušenost mám. Veškeré podklady jsem nesla do kanceláře družstva, raklamace byla uznána.
@blecha72 A máš již nové v ruce? Nám také byla uznána, ale zatím nikde nic…
@Anonymní píše:
@blecha72 A máš již nové v ruce? Nám také byla uznána, ale zatím nikde nic…
Loňská zkušenost.