Bydlite pod strechou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Bydlite pod strechou?
Holky, mam dotaz jestli nekdo z vas bydli pod strechou jestli tam mate zimu, jak topite, kolik platite za teplo…myslite, ze bydleni pod strechou a v nizsich patrech je opravdu tak rozdilne co se tyce tepla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@30Bar píše:
Holky, mam dotaz jestli nekdo z vas bydli pod strechou jestli tam mate zimu, jak topite, kolik platite za teplo…myslite, ze bydleni pod strechou a v nizsich patrech je opravdu tak rozdilne co se tyce tepla?
no nevím úplně jak to myslíš, ale pokud myslíš podkroví tak my tam bydlíme. V létě horko jako ve skleníku, v zimě je to ok, ale musí se ten byt pořádně vytopit. Když jedeme na víkend třeba pryč a vypneme topení, tak je tam potom pro změnu hrozná zima
si nevybereš prostě, ale v zimě se dá aspoň zatopit. V létě je tam na omdlení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pod střechou bych řekla, že vadí víc vedro v létě, v přízemí zase vadí víc zima v zimě. Nad námi je tedy ještě půda, i tak se to rozpaluje solidně, ale rádi platíme tuto daň za to, že nám nikdo nedupe nad hlavou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Předpokládám, že myslíš bydlení v bytě. Tak přidám zkušenost z mých nájemních bytů.
Pokud je pod střechou, nad sklepem nebo u obvodové zdi z více než jedné strany, tak opravdu jsou náklady na vytopení vyšší. U toho pod střechou je v létě výrazně tepleji, u toho nad sklepem je studená podlaha, v létě ale zase příjemný chládek. Ve všech třech případech (střecha, sklep, obvodové stěny domu) je vyšší spotřeba na vytápění, po použití koeficientu, který se pro přepočet takových bytů používá (je tam právě ta větší energetická ztráta zohledněna) je však cena za teplo + - stejná.
Naštěstí to tak dodavatel (resp. správce) společenství vlastníků rozpočítává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@juliettee @zrcadlo holky, ja jsem myslela ood strechou jako v panelaku a strecha je rovna, tudiz tam se teplo nedrzi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mam dvoupatrový domek dole super teplota celý rok ale v podkrovních pokojích chladněji ale lehce vytopitelne
A v letě docela horko kolem třicítky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlíme pod novou střechou, bydleli jsme i v předchozím bytě a za teplo jsme neplatili nijak výrazně moc, aspoň nám to tedy tak nepřišlo. Minulý byt byl malý - takové středně velké 2+kk, metry si nevybavuji, platili jsme 2 500 Kč měsíčně zálohy (kotel, bojler, sporák na el.) a každý rok nám vraceli kolem 6-8 tisíc. Rok jsme ve vlastním, byl to byt 2+kk, který momentálně propojujeme se spodním patrem, takže bude dvoupatrový, za 2kk jsme platili méně, než rodiče v paneláku, byt je zateplený, okna nová, topíme málo
uvidíme tuhle zimu, až bude hotovo a nastěhujeme se zpátky do dvoupatrového.
Spíš než v zimě, má manžel problém v létě, protože nemá rád horko, to tu je, ale já si to užívám, mně vedra nevadí.
Bydleli jsme také v přízemí - podsklepeném a to byl v zimě horor, neuvěřitelné doplatky a stejně pořád zima, izolaci nikdo dělat nechtěl, naše to nebylo, tak jsme šli pryč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@30Bar píše:
@juliettee @zrcadlo holky, ja jsem myslela ood strechou jako v panelaku a strecha je rovna, tudiz tam se teplo nedrzi
Já bydlím tedy v „činžáku“ se šikmou střechou, ale ještě jsem neslyšela, že by se v posledních patrech paneláku nedrželo teplo (znala jsem tedy jen jednoho člověka z posledního patra s rovnou střechou, a vždycky jsme si notovali, jaké je tam v létě vedro, a on právě říkal „ty máš alespoň tu půdu, ta to trochu zmírní“. Nikdy mě tedy nenapadlo nad tím přemýšlet nějak technicky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlíme v paneláku pod střechou. V zimě dobrý, nemám pocit, že bysme měli zimu nebo nějak víc platili za teplo. V létě taky fajn, akorát když jsou fakt ropy, jako byly loni v létě, tak bez ventilátoru bysme asi pošli
Ale neměnila bych, nikdo nám nedupe ani nesplachuje nad hlavou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydleli jsme pod střechou a doporučuji hodně klimatizaci! bez toho to skoro nejde, v létě jsou většinou šílená vedra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máma bydlí v bytovce pod rovnou střechou a v létě vedro, chce si pořizovat klimošku…v zimě mi tam přijde chladněji…
my bydlíme taky v posledních patře, ale nemáme placatou střechu a ještě je zateplená půda. V létě i v zimě úplně v pohodě… nekonají se žádná vedra ani zimy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme měli v podkroví v zimě osm stupňů, pak jsme udělali novou střechu a pořádnou izolaci pod střechou plus odizolovat i půdu a v zimě je tam tepleji než v přízemí a v létě krásně chládek, takže záleží i na tý izolaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EmmaAnna píše:
Bydleli jsme pod střechou a doporučuji hodně klimatizaci! bez toho to skoro nejde, v létě jsou většinou šílená vedra
Záleží na izolaci, chládek tu v létě fakt nemáme, ale že by to bylo na klimatizaci si nemyslím
máme tu lépe, než manželovi rodiče v paneláku (ne pod střechou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, jak je udělaná střecha a jak je to zateplené. Já bydlím ve starém domě pod střechou, byt je ze sádrokartonu. V létě je tu na umření a v zimě velká zima. V zimě mi to nevadí, vytopím si to, ale v létě je to na klimatizaci. Takže já bych si dobrovolně podkroví asi nevybrala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka to jo, záleží jak to je udělané
kdysi v jednom podnájmu, než zatelili dům, byla hrozná vedra - a to to nebylo pod střechou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit