Jaké máte výdaje za jídlo a spol?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Prosím , jaké máte výdaje za jídlo a spol?
Nadpis je jasný.
Zajímalo by mě jaké máte výdaje za jídlo společně s drogerií, pokud ne vezmu v úvahu ovšem stravování v restauraci. Takže to co uvarite, upecete. Kolik jídel vaříte? Zda mate každý den jiné? I na každý chod jiné jídlo? Kolik chodu denně? A pakliže by jste vzali v úvahu i drogerií, tím myslím odpadkové koše, toaletní papír, ubrousky do kuchyně atd? Nepočítám nějaké dražší krémy a toaletní vody. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nikdy jsem to nepočítala do detaliu - něco kupuji já, něco manžel, prostě kdo jde zrovna na nákup. Ale řekla bych, že celkově - jídlo, drogerie včetně šamponů a pod., tablet do myčky, pracího prostředku, bude průměrně 10 - 11 tis. pro dva dospělé a dítě téměř dva roky, nepočítám druhé miminko, kterému dávám jen umělé mléko. Asi je to docela hodně, ale snažím se kupovat kvalitní věci - zeleninu a ovoce, dobré maso, místo sladkostí sušené ovoce nebo sušenky ze zdr. výživy, uzeninu pouze kvalitní šunku, dobré mléčné výrobky a pod. Šetřím pak zas třeba na drogerii - ty zmíněné toal. vody a drahé krémy nekupuji vůbec. Já a malý jíme pouze doma, občasný výlet (jednou za měsíc třeba) do restaurace nepočítám, manžel obědvá v práci - to do toho nepočítám. Dělám jedno teplé jídlo denně pro všechny, malému to pak ještě schovám na druhý den k obědu a často se z toho najím i já.
Příspěvek upraven 06.11.16 v 16:14
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
2 dospělí + 3 děti (9,7,4) cca 9tis. vč. drogerie. Nejsou v tom započítané obědy ve škole/školce a u manžela v práci. Moje pracovní obědy tam jsou.
V poslední době mi vázne plánovaní odpoledních svačin a svačin do školy, málo peču a je to znát. O víkendech jíme doma, do restaurací nechodíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to je cca 6-7 tisíc za 2 dospělé a dítě (2 roky) vařím obědy a večeře. Vždy to jsou 2 různá jídla ale občas máme obed či večeři třeba 2× jen aby neměli k obědu a večeři to samé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu ti to říct naprosto přesně, protože jsem z nudy doma udělala vymakanou excelovou tabulku na všechny výdaje za měsíc říjen
![]()
Za jídlo a drogerii ve dvou lidech 12 000 Kč, jsem na rizikovém, takže vařím a peču jako nikdy, manžel obvykle byl na oběd doma, občas v restauraci, když byl někde na stavbě. Jídlo každý den jiné, nakupujeme ovoce a zeleninu od místních pěstitelů, nejíme maso a mléčné výrobky.
Nicméně dřív jsem ze stovky dovedla udělat zázrak, dneska tolik nemusím, tak kreativitě meze nekladu, hrozně ráda peču dezerty, každý týden donesu něco klukům do práce a manžel má doma 2× do týdne nějakou ňamku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dva dospělí plus dvě děti v pubertě asi 10 000 kč. Nejsou v tom započítané obědy v práci a ve škole
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
2+2 jidlo + drogerie cca 10 - 12 tis. Deti jsou ve skolce, manzel ma jidlo v praci, ale varim skoro kazdy den, casto davam jidlo manzelovi do prace. Nepecu. Ale hodne veci mi vozi moje mamka, takze je to takove promenlive. Brambory, jablka mame vlastni. Zas v obchode nesetrim, kupuju kvalitni jogurty, syry, jen sunku, casto jime hovezi a teleci, ryby.
- Citovat
- Upravit
Záleží na tom, pro koho vaříš a jestli chodíš do práce.
- Citovat
- Upravit
@Šťastná.máma.4 píše:
Nadpis je jasný.
Zajímalo by mě jaké máte výdaje za jídlo společně s drogerií, pokud ne vezmu v úvahu ovšem stravování v restauraci. Takže to co uvarite, upecete. Kolik jídel vaříte? Zda mate každý den jiné? I na každý chod jiné jídlo? Kolik chodu denně? A pakliže by jste vzali v úvahu i drogerií, tím myslím odpadkové koše, toaletní papír, ubrousky do kuchyně atd? Nepočítám nějaké dražší krémy a toaletní vody. Děkuji
Dva dospělí, jídlo i s drogérii něco mezi 8 a 10 tis., ale je pravda, že jsem teď v poslední době trochu ztratila přehled, protože jsme hodně věci měnili (hlavně co se týče drogérie), bylo i dost výdajů navíc, které by jinak nebyly apod.
Vařím buď jedno velké jídlo, které zbyde i na oběd i na večeři nebo dvě jídla. Většinou se snažím jídla měnit, stejné jídlo po sobě máme spíš když se třeba udělá velká porce rizota nebo řízky, polévka apod. Dělám hodně vývary (klasicky tažený několik hodin až půl dne podle typu). Udělám ho víc a nechávám v lednici na později, abychom ho nemuseli mít několik dnů po sobě. Navíc je to relativně rychle udělané teplé jídlo, které se dá kdyžtak využít i jinak než do polévek.
Chod máme asi jeden vždycky
ty několika chodové mi většinou nevyhovují.
Nicméně ještě mě tak napadá, že ta cena by se dala asi i trošku srazit - míváme relativně velké porce a neomezujeme se, takže je vždy dostatek pochutin, nějaké to sladké pití apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám to též v tabulce-jsme dva dospělí a dvě děti cca 13 let. Společně s drogerií to je 10-15 tisíc v závislosti na tom, zda jsme doma, na dovolené.
Děti se stravují doma, máme obědy někdy o dvou chodech(polévka + hlavní jídlo). Snídaně jsou společné o víkendu, kdy jsme všichni doma a večeře si dělá každý sám a jsou studené a většinou v cenně do 20 korun na osobu. Svačiny též. Někdy Máme jídlo na jeden den, v týdnu obvykle na dva dny. V létě máme ovoce a zeleninu z vlastních zdrojů, maso kupujeme vždy jen u ověřených prodejců, někdy i přímo z chovu, takže to není z nejlevnějších.
Vyšší částky bývají v zimě a při oslavě kulatin se to blíží spíš k částce mezi 20-25 tisíci, protože platíme účet v restauraci pro celou rodinu a je nás hodně.
Do restaurací chodíme tak jednou za dva měsíce a necháme tam tak 2000 za oběd a nejedná se o příliš luxusní zařízení.
V létě jsou účty spíše u spodní hranici kvůli vlastním zdrojům. Ale zase se utrácí za dovolené. ![]()
Před 4 lety byly účty o cca 4000 nižší, vše bylo podstatně levnější a děti snědly méně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my dáme obvykle 16 000. Dva dospělí, dva školáci (první stupeň) a dva 25kiloví psi. Nezapočítávám do toho obědy dětí ve škole. Manželovo obědy v docela drahé restauraci jsou v částce zahrnuty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si to počítám každý měsíc a když se nehlídám, je to i 7tis - jsme dva dospělí a tříleté dítě.
Když se hlídám, vejdu se do tisícovky na týden.
Manžel chodí na obědy do práce, vařím teplé večeře, synovi vařím zvlášť. Syn má dva dny stejné jídlo, my máme každý den jiné. To, co máme na večeři, mám druhý den na oběd, takže vařím 3 porce každý večer (vyjma pátku a soboty, kdy máme večeři jen dvouporcovou).
Maso máme jen o víkendu, to nám dává většinou moje mamka do zásoby do mrazáku, takže mi odpadají výdaje za to, ale vzhledem k tomu, že, ho máme jen o vik, tak by to nebyl moc velký výdaj na víc. Luki má tedy maso i přes týden, často má lososa nebo krůtu, kuře výjimečně. Lukimu maso ale kupuju, ryby ani krůtu nám mamka nedává (jen samá kuřata).
Tak 1× měsíčně máme hovězí.
Drogerie jsou spíš nárazové výdaje, kupujeme v akci do zásoby, třeba 1× za čtvrt roku zubní pasty, sprcháče, mýdlo… když se to rozpočítá, vyjde to. Prací gel kupuju tak 1× za půl roku, velký XXXL persil v 50% akci. Peru tak 2× - 3× týdně + vlnu zvlášť.
Jednou týdně máme luštěniny.
Pečivo komplet peču.
Tak 1× - 2× týdně peču nějakou buchtu, bábovku, naposledy 2 obří frgály. Vejde se to. Mouku nakupuju ve mlýně do zásoby.
Ta zeleninová a luštěninová jídla přes týden doplňuju vejci a výrobky jako je tofu, tempeh. Používáme i kokosové mléko atd, vyjde to určitě dráž než smetana, ale prostě se do toho litru týdně fakt vejdu. Luki má dvě teplá jídla denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
2 dospeli, 2 deti (skolkove), prispivam mamce na zivot - cca 13tis.
Nejsou v tom obedy ve skolce, manzelova strava v praci (tu si hradi sam).
Varim cca 2× tydne teplou veceri, o vikendu pravidelne obed i veceri.
Pecu cca 5× tydne, podle toho, jakou maji deti stravu ve skolce, aby nemely to same
A podle toho, jak se sni to, co jsem prave upekla
. Ale pecu rada, takze celkem casto ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsme čtyři a opravdu se trochu stydím, ale za jídlo měsíčně dáváme cca 15 tis. a to děcka ještě nejsou v pubertě nebo tak
je pravda, že nakupujeme hodně bio, kvalitní potraviny, žádná chemie, náhrážky a tak
živení zvířat počítám mimo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit