Jak nedoplácet?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jak nedoplacet
Dobrý den, mam takový dotaz. Bydlime cca půl roku v novem byte 83m, panelak 4.p.,zatím nezateplen-až pristi rok. Starost mi dělá topení, máme vlastní plyn. kotel na topeno a ohřev vody. Zaloha 2000.Snazim se šetřit, ale zas nechci mrznout ani to nejde máme malé dítě. Voda a el.mi starost nedělá to se da ušetřit. Jen to topení, topim pres den jen tam kde jsme, obyvak, kuchyň. Ostatní přitopím večer. Spotřebu si budu samozřejmě hlídat ale jen me zajímá zda je na tom někdo podobně a můžete mi napsat kolik platíte zálohy. Jak to děláte aby jste prostě neměli šílené doplatky. Zálohy máme nastavené tak jak tu byly.voda 900,elektr.1000.plyn máme od RWE, el. čez. diky moc za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tím co děláš moc neušetříš. Spíš naopak. Nejlevnější je, pokud nastavíš teplotu a necháš kotel jen přihřívat. Pokud večer roztápíš další studené místnosti tak spotřebu spíš zvyšuješ. Nejdražší je ohřívání vody v radiátorech, nejlevnější je udržování teploty.
- Citovat
- Upravit
Taky je ovšem důležité správně větrat. A to nejlépe nárazově. Tzn. rychle vyměnit vzduch v místnosti a zas zavřít. Nemít pootevřené okno půl dne apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rwe je snad nejdražší dodavatel plynu. V prvé řadě bych začala tam a není třeba se omezovat v topení s takovými zálohami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak RWE máme smlouvu na dva roky a jen jsme najeli na to co tu bylo.ma to tak cely panelak. Vetrame nárazově par minutek a zase zavřít. Termostat máme nastaven.Jen mam privrene topení v ložnici a v pokojíku protože tam pres den nejsme. Spíše me zajímají ty zkušenosti se zálohami jak doplacite nebo ne. jinak dekuji za odpovědi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@žofinkaF asi to nechápeš… Já třeba s rwe doplácela tisíce se zálohami 2400 kč /měs za topení. Při té stejné spotřebě mám zálohy u jiného dodavatele 1800/měs a ještě mi tisíce vracejí.
To jsou mé zkušenosti s DODAVATELEM.
Jinak ti na to asi těžko někdo odpoví, když nikdo neví, jakou máte roční spotřebu plynu atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rwe jsou nejvetsi ku..vy.. nam uctuji za 1MW 900korun, MND nam nabidli 520kc.. už aby byl listopad př. rok, a skončí nám smlouva a jdem od nich pryč.. normální zloději.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit