Jaké máte výdaje za jídlo a spol?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1221
6.11.16 18:50

2 dospělí a 1 dítě(2 roky), celkem cca 7.000kč. Dávali jsme i víc, ale teď prostě máme na jídlo a drogerii vyhrazenou tuhle částku a s ní musíme vyjít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.16 21:19

Teda, myslím, že nejvíc se stydím já. Mám jednoznačně největší výdaje. Ovšem dělám teple snídaně, domácí svačiny, obědy na každý den, odpolední obědy a kolikrát i teple večeře, v 90% dnů, pokaždé něco jiného, zelenina, ovoce, kvalitní šunky a jen první jakostní masa a drogerií průměrnou místy nadprůměrnou, ale stejně. Chtěla bych více ušetřit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
6.11.16 21:35

@Šťastná.máma.4 Tak kolik celkem, to by mě zajímalo? My jsme 2 dospělí + školkové dítě a máme těch 8, jak tady holky píšou. A to mám pocit, že jsme nenažraní a je to hodně. I když taky kupujeme kvalitní šunky, salám jen občas, kvalitní domácí vajíčka, zeleninu, ovoce, žádné polotovary (jen výjimečně na „chuť“ nudle teriaki :D ), k snídani máme různé kaše s ovocem a spoustu medu a kvalitního kafe a čaje. Manželovy obědy jsou zvlášť a malý má alergii na mléko, takže když se na to tak vzdáleně podívám, celkem mi ta částka přijde vlastně i úměrná. Co se drogerie týká, tak je v tom započítaná a levnou drogerii nekupujeme, spíš průměr a moje pleťová kosmetiky spíš dražší (Yves Rocher).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
6.11.16 21:39

2 dospělí a 2 dětí okolo 10 tis.. a řekla bych, že žijem tak akorát.. Žádné omezování, žádné velké utrácení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
6.11.16 21:41

@Šťastná.máma.4 mužu se zeptat co tím myslíš odpolední obědy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31993
6.11.16 21:42

@Šťastná.máma.4 no a na kolik ti to teda vychází? Kolik dáte třeba za maso a ták? A nenakupujete třeba v nějakém zbytečně malém krámku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
6.11.16 21:55

2 dospělí + 2 děti (3r a 14m) a jeden malý pes - cca 10-11 tisíc. Dost ušetříme na drogerce a kosmetice - já jsem atopička, takže různých patlátek a vylepšovátek co nejméně, prostředků na úklid kupujeme naprosté minimum - víceméně na celou domácnost si vystačím s mýdlem na praní, sodou a octem. Nekupujeme plíny.
Naopak za jídlo dáme dost (v částce nejsou započítané partnerovy poměrně levné obědy v práci, jinak vše). Kupujeme hodně kvalitní ovoce a zeleniny, kvalitní maso atd. Jsem s dětmi na RD, vařím každý den, obědy máme teplé vždy, večeře většinou taky, i studené večeře máme, ale jen výjimečně. K snídani, přesnídávce a svačině jí děti převážně různé ovoce, sní toho neuvěřitelné množství, na to, kolik jim je. Peču jak kdy, někdy třeba dvakrát do týdne, někdy 2 týdny nic. Hodně nám pomáhá to, že často dostáváme od příbuzných zemědělců a farmářů domácí výrobky zadarmo nebo velmi levně (maso, zeleninu, vajíčka, mošty…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.16 22:42
@KIKOLETEK píše:
@Šťastná.máma.4 mužu se zeptat co tím myslíš odpolední obědy :nevim:

Defakto oběd číslo 2 proste jeden oběd má ve 12 muž a druhy oběd v 16ct hodin. :) Takto myšleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.16 22:43
@Nimie píše:
@Šťastná.máma.4 no a na kolik ti to teda vychází? Kolik dáte třeba za maso a ták? A nenakupujete třeba v nějakém zbytečně malém krámku?

Chodím do Billy, Lidlu, Tesca a tak, když nebyly děti chodila jsem do Makra. A celkem to děla 22-26 tisíc měsíčně :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
6.11.16 23:08

My utratime taky dost, muž si obědy zajišťuje sám, kdybych měla takhle vařit, tak nedělám nic jiného :nevim: a když se mi nechce, tak prostě nevarim. Kolik utratime nevím :nevim: asi dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31993
6.11.16 23:33
@Šťastná.máma.4 píše:
Chodím do Billy, Lidlu, Tesca a tak, když nebyly děti chodila jsem do Makra. A celkem to děla 22-26 tisíc měsíčně :zed: :roll:

To je docela masakr :think: ale řekla bych, že z většiny to bude tou Billou apod. nám se výdaje za jídlo snížily třeba o polovinu, když jsme vyměnili Billu za Globus a každodenní nákupy za pořádné nákupy jednou za těch cca 10 dnů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.16 02:02
@pikola píše:
My utratime taky dost, muž si obědy zajišťuje sám, kdybych měla takhle vařit, tak nedělám nic jiného :nevim: a když se mi nechce, tak prostě nevarim. Kolik utratime nevím :nevim: asi dost

Když my jsme se takhle domluvili, ze to budu dělat, aby mu to usnadnilo čas na obědy a tak. A on proste chce 5× denně jist, takže když bych nevarila, zařídil by si třeba krabičky a ty stojí daleko víc, než to co utratim za nej já. Nutno podotknout, ze mi neříká ze utrácím hodně, ale mě to štve a chci s tím něco udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35917
7.11.16 07:56

Tak těžko budeš vařit za ceny jako holky tady :nevim: zase nemusíte jíst denně půl krávy a zeleninu co není v sezoně co ji vezou přes půl světa. Já taky nakupuju dobře jídlo, ale zase ne za každou cenu. A zas tak moc mě nebaví vařit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
7.11.16 08:23

Jsme 2 dospělí + skoro 3 leté dítě, za jídlo a drogerii utratíme tak 6-7 tisíc měsíčně. Nějaký měsíc víc, když se musí koupit prací prášek, tablety do myčky, pleny třeba. Teď se snažím šetřit, protože máme méně peněz díky snížení RD a snažím se vejít do 1000,– za týden na nákup. Vařím většinou na 2 dny, jen jeden chod. Manžel obědvá v práci, my s dcerou doma a vždy je teplá i večeře. Studenou máme tak 2× do měsíce. Dcera spoustu věcí nejí, třeba dost ušetříme za maso, které nevezme do pusy :mrgreen: Nakupuji z 90% v Lidlu, co tam nemají dokoupím v Tescu. Maso beru většinou u řezníka, 1× za 2-3 měsíce máme domácí hovězí a krůtí. Občas mi dá kamarádka domácí vejce, jinak žádné zdroje nemáme. Ryby kupuji tak 2-3× do měsíce, manžel je nejí. S manželem jsme se shodli, že dost často teď máme kuře, tak ho musím omezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
7.11.16 08:42

Tak u nas 2dosp. a 3 děti (9,11,2r) a je to 7 tis. A to vařím denně, děti mají oběd doma a muž si ho vozí do práce a pokud cestuje a nema si ho kde ohřát, dostane větší sváču a oběd má k večeři.
Hodně peču a maso občas dostáváme od babčky. Používám celozrnné a špaldové mouky, cukr třtinový, vajička vlastní, jogurt si taky dělám vlastní (baví mě to). Občas i sýr vyrobím atd. Ale ano, abych se vlezla do 7mi tis, musím přemýšlet co koupím a co si radši odpustím. Kupuju od místních zemědelců a máme zahradu, tak je i vlastní zelenina.
A i když musím zvážit, co koupím, tak mi nepřijde, že by někdo strádal. Až půjdu do práce, zase bude víc peněz a mín času, tak se režim upraví jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat