Jaké máte výdaje za jídlo a spol?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
2 dospělí a 1 dítě(2 roky), celkem cca 7.000kč. Dávali jsme i víc, ale teď prostě máme na jídlo a drogerii vyhrazenou tuhle částku a s ní musíme vyjít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda, myslím, že nejvíc se stydím já. Mám jednoznačně největší výdaje. Ovšem dělám teple snídaně, domácí svačiny, obědy na každý den, odpolední obědy a kolikrát i teple večeře, v 90% dnů, pokaždé něco jiného, zelenina, ovoce, kvalitní šunky a jen první jakostní masa a drogerií průměrnou místy nadprůměrnou, ale stejně. Chtěla bych více ušetřit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šťastná.máma.4 Tak kolik celkem, to by mě zajímalo? My jsme 2 dospělí + školkové dítě a máme těch 8, jak tady holky píšou. A to mám pocit, že jsme nenažraní a je to hodně. I když taky kupujeme kvalitní šunky, salám jen občas, kvalitní domácí vajíčka, zeleninu, ovoce, žádné polotovary (jen výjimečně na „chuť“ nudle teriaki
), k snídani máme různé kaše s ovocem a spoustu medu a kvalitního kafe a čaje. Manželovy obědy jsou zvlášť a malý má alergii na mléko, takže když se na to tak vzdáleně podívám, celkem mi ta částka přijde vlastně i úměrná. Co se drogerie týká, tak je v tom započítaná a levnou drogerii nekupujeme, spíš průměr a moje pleťová kosmetiky spíš dražší (Yves Rocher).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
2 dospělí a 2 dětí okolo 10 tis.. a řekla bych, že žijem tak akorát.. Žádné omezování, žádné velké utrácení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šťastná.máma.4 mužu se zeptat co tím myslíš odpolední obědy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šťastná.máma.4 no a na kolik ti to teda vychází? Kolik dáte třeba za maso a ták? A nenakupujete třeba v nějakém zbytečně malém krámku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
2 dospělí + 2 děti (3r a 14m) a jeden malý pes - cca 10-11 tisíc. Dost ušetříme na drogerce a kosmetice - já jsem atopička, takže různých patlátek a vylepšovátek co nejméně, prostředků na úklid kupujeme naprosté minimum - víceméně na celou domácnost si vystačím s mýdlem na praní, sodou a octem. Nekupujeme plíny.
Naopak za jídlo dáme dost (v částce nejsou započítané partnerovy poměrně levné obědy v práci, jinak vše). Kupujeme hodně kvalitní ovoce a zeleniny, kvalitní maso atd. Jsem s dětmi na RD, vařím každý den, obědy máme teplé vždy, večeře většinou taky, i studené večeře máme, ale jen výjimečně. K snídani, přesnídávce a svačině jí děti převážně různé ovoce, sní toho neuvěřitelné množství, na to, kolik jim je. Peču jak kdy, někdy třeba dvakrát do týdne, někdy 2 týdny nic. Hodně nám pomáhá to, že často dostáváme od příbuzných zemědělců a farmářů domácí výrobky zadarmo nebo velmi levně (maso, zeleninu, vajíčka, mošty…).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KIKOLETEK píše:
@Šťastná.máma.4 mužu se zeptat co tím myslíš odpolední obědy
Defakto oběd číslo 2 proste jeden oběd má ve 12 muž a druhy oběd v 16ct hodin.
Takto myšleno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie píše:
@Šťastná.máma.4 no a na kolik ti to teda vychází? Kolik dáte třeba za maso a ták? A nenakupujete třeba v nějakém zbytečně malém krámku?
Chodím do Billy, Lidlu, Tesca a tak, když nebyly děti chodila jsem do Makra. A celkem to děla 22-26 tisíc měsíčně
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My utratime taky dost, muž si obědy zajišťuje sám, kdybych měla takhle vařit, tak nedělám nic jiného
a když se mi nechce, tak prostě nevarim. Kolik utratime nevím
asi dost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šťastná.máma.4 píše:
Chodím do Billy, Lidlu, Tesca a tak, když nebyly děti chodila jsem do Makra. A celkem to děla 22-26 tisíc měsíčně![]()
To je docela masakr
ale řekla bych, že z většiny to bude tou Billou apod. nám se výdaje za jídlo snížily třeba o polovinu, když jsme vyměnili Billu za Globus a každodenní nákupy za pořádné nákupy jednou za těch cca 10 dnů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
My utratime taky dost, muž si obědy zajišťuje sám, kdybych měla takhle vařit, tak nedělám nic jinéhoa když se mi nechce, tak prostě nevarim. Kolik utratime nevím
asi dost
Když my jsme se takhle domluvili, ze to budu dělat, aby mu to usnadnilo čas na obědy a tak. A on proste chce 5× denně jist, takže když bych nevarila, zařídil by si třeba krabičky a ty stojí daleko víc, než to co utratim za nej já. Nutno podotknout, ze mi neříká ze utrácím hodně, ale mě to štve a chci s tím něco udělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak těžko budeš vařit za ceny jako holky tady
zase nemusíte jíst denně půl krávy a zeleninu co není v sezoně co ji vezou přes půl světa. Já taky nakupuju dobře jídlo, ale zase ne za každou cenu. A zas tak moc mě nebaví vařit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsme 2 dospělí + skoro 3 leté dítě, za jídlo a drogerii utratíme tak 6-7 tisíc měsíčně. Nějaký měsíc víc, když se musí koupit prací prášek, tablety do myčky, pleny třeba. Teď se snažím šetřit, protože máme méně peněz díky snížení RD a snažím se vejít do 1000,– za týden na nákup. Vařím většinou na 2 dny, jen jeden chod. Manžel obědvá v práci, my s dcerou doma a vždy je teplá i večeře. Studenou máme tak 2× do měsíce. Dcera spoustu věcí nejí, třeba dost ušetříme za maso, které nevezme do pusy
Nakupuji z 90% v Lidlu, co tam nemají dokoupím v Tescu. Maso beru většinou u řezníka, 1× za 2-3 měsíce máme domácí hovězí a krůtí. Občas mi dá kamarádka domácí vejce, jinak žádné zdroje nemáme. Ryby kupuji tak 2-3× do měsíce, manžel je nejí. S manželem jsme se shodli, že dost často teď máme kuře, tak ho musím omezit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nas 2dosp. a 3 děti (9,11,2r) a je to 7 tis. A to vařím denně, děti mají oběd doma a muž si ho vozí do práce a pokud cestuje a nema si ho kde ohřát, dostane větší sváču a oběd má k večeři.
Hodně peču a maso občas dostáváme od babčky. Používám celozrnné a špaldové mouky, cukr třtinový, vajička vlastní, jogurt si taky dělám vlastní (baví mě to). Občas i sýr vyrobím atd. Ale ano, abych se vlezla do 7mi tis, musím přemýšlet co koupím a co si radši odpustím. Kupuju od místních zemědelců a máme zahradu, tak je i vlastní zelenina.
A i když musím zvážit, co koupím, tak mi nepřijde, že by někdo strádal. Až půjdu do práce, zase bude víc peněz a mín času, tak se režim upraví jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit